• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Українці зібрали 100 мільйонів гривень на допомогу постраждалим від ракетної атаки на Дніпро 14 січня
    2023-01-19 09:40:11

    Українці за ініціативою monobank зібрали 100 мільйонів гривень на допомогу сімʼям, постраждалим внаслідок влучання 14 січня російської ракети в багатоповерхівку на набережній Перемоги у Дніпрі.

    Про це повідомив у соцмережах один з співзасновників monobank Олег Гороховський. Сам збір було оголошено ним лише вранці 16 січня. Зі 100 мільйонів 5 вніс сам monobank. Таким чином, на збір решти 95 мільйонів гривень знадобилося лише біля півтори доби. Гроші будуть передані одному з фондів, що допомогатиме постраждалим у цій трагедії.

    "Кожен із нас біля цього під'їзду. Ця чортова ракета прилетіла до кожного з нас. Наші внески – невелика плата за те, що ми не лежимо під цими уламками. Але ми всі разом! Нам усім боляче!", - зазначав Гороховський. За його словами, він сам впродовж кількох років жив біля зруйнованого нині будинку.

    Також підприємець повідомляв, що за кожні 100 гривень внеску донатори отримають один шанс виграти одну зі 100 металевих карток IRON з безкоштовним обслуговуванням на два роки. Підсумки будуть підведено 18 січня.

    Тому, хто перерахував найбільший донат, він пообіцяв віддати прапор України за підписом головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Як повідомив бізнесмен раніше у вівторок, коли було зібрано вже 96 мільйонів гривень, 2 мільйони гривень вніс Олександр Гузенко з Дніпра - імовірно, це й був найбільший донат.

    Зазначимо також, що міська влада Дніпра також анонсувала виплати постраждалим мешканцям. Мер Борис Філатов нагадав про міську програму з відшкодування збитків тим людям, які втратили житло внаслідок ракетних ударів, максимальна сума виплат за якою становить 1 мільйон гривень.

    "Потрібно розібратися з документами. Бо кожна родина, кожна квартира — це окрема історія. Є попередня домовленість з військовою адміністрацією, що вони також виділять додаткові кошти на відшкодування. Думаю, ми об’єднаємо наші зусилля зокрема і з бізнесом. Максимальну допомогу, яку тільки можливо, ми надамо людям", — додав міський голова.

    Нагадаємо, що за останніми даними, через влучання ракети та обвалення усього відповідного під'їзду дев'ятиповерхівки на житломасиві Перемога загинуло 45 людей, серед яких 6 дітей. Травмовано було 79 осіб, серед яких16 дітей. Загалом у цій багатоповерхівці проживало близько 1700 осіб. У будинку пошкоджено 230 квартир, повністю зруйновано – 72.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.