• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • О борьбе вкладчиков банков и кредитных союзов за возврат своих сбережений
    2014-07-26 15:53:02

    Уже 34-й месяц обворованные властью вкладчики финучреждений пикетируют Национальный банк Украины ежечетверга с 10 часов утра. Вкладчики банков требуют изменить антинародный Закон Украины «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», который существенно сужает права людей по сравнению с предыдущим законом и нарушает Конституцию Украины, а вкладчики кредитных союзов – вернуть им украденные деньги через бюджет Украины согласно законам страны.

    Просимо особистої зустрічі с головою Нацбанку
    Валерією Гонтаревою

    Наші вимоги:

    – Відкликати ліцензію санаційного «Родовід банку» та разібратися, куди щезли 27 млрд.грн.,
    – скасувати антидемократичні постанову правління НБУ № 335 від 5.06.14 «Про затвердження Положення про Громадську раду при НБУ» та наказ Нацбанку № 95 від 16.06.14 «Кількісний та персональний склад Громадської ради при НБУ» та створити ініціативну групу по організації Громадської ради при НБУ і розробці проекту положення для цієї ради, в котру мають увійти громадські діячі з досвідом роботи не менше трьох років у цій сфері та залучити до ініціативної групи представника від Асоціації, оскільки ми з 2006 року і донині боремося за контроль за діяльністю НБУ в питаннях захисту прав вкладників банків і кредитних спілок,
    – негайне звільнення першого заступника голови НБУ В.Л.Кротюка та директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб В.В.Пасічника, а також Б.В.Приходько, К.Є.Раєвського, М.Г.Сметаніна, В.В.Новікова, А.В.Рябікова, А.В.Фадєєва та інших чиновників з команди екс-голови НБУ В.С.Стельмаха,
    – звільнити членів Ради Національного банку з колишньо команди Януковича,
    – домогтися виконання рішень судів у царині фінансової системи України,
    – виплата вкладникам кредитних спілок їхніх заощаджень згідно з законами України,    
    – змінити Закон України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»,

    – захист прав та інтересів грамадян від “беспредельщиков” у банках держави,

    – викорінення корупції з банківської системи країни,

    – повернути кредиторам АКБ "ОЛБанк" за рахунок НБУ вкрадені працівниками НБУ гроші банку.
    21 июля 2014 года, 8.30–10.30

    Митинг возле СНБО
    (ул. Командарма Каменева, 8)

     

    Митингующие требуют ротации кадров в аппарате СНБО как в среднем, так и высшем руководстве.
    Протестующие держат флаги Украины и Правого сектора. Люди скандируют:
    "Слава Украине – героям слава!", "Слава нации – смерть врагам!".

    Акция сопровождалась демонстрацией плакатов:

    «Парубий! Почему донецкий подхалим Олег Гнатцов до сих пор глава аппарата СНБО?»
    «Люстрация!!!»
    «Звільнити РНБО від людей Клюєва»
    и других.

     

    21 июля 2014 года, 10.30–11.00

    Пресс-конференция возле Окружного административного суда:
    «НБУ захищає корумпований «Родовід банк!»
    (ул. Командарма Каменева, 8)

    21 июля в Окружном административном суде проходило заседание по исковому заявлению Всеукраинской общественной организации "Финансовая грамота Украины" (ВОО) к Нацбанку. Ставилось требование отозвать у санацийного банка «Родовід» лицензию.

     

    Перед судом председатель правления ВОО, член общественного совета при НБУ Стрельников Михаил Викторович дал интервью телеканалам. «…Этот банк находится вне деятельности Закона Украины «Про банки і банківську діяльність», клиентов этот банк не обслуживает, кроме заемщиков, и является самым коррумпированным финансовым учреждением во всей финансовой системе страны. В банке пропало около 27 млрд. грн. Руководителем банка все еще остается ставленик Януковича Юра Райтбург – правая рука Юрия Енакиевского, хотя 99 % средств банка принадлежат государству. Райтбург сдает в аренду помещения банка (145 отделений банка из 150), что запрещено законом. Государство в этом году выделило «Родовіду» 3 млрд. грн., чем также нарушен закон. Куда ушли эти деньги? На вопрос должны ответить Генпрокуратура и СБУ…»
    Решение, вынесенное коллегией судей (председатель – Алексей Огурцов): «В позові відмовити повністю!». Итак, суд узаконил воровство в банке «Родовід».


    23 июля 2014 года, 16.00–18.00

    Нацбанк
    (ул. Институтская, 9)

    Проходило собрание общественного совета при НБУ. Был утвержден «Регламент Громадської ради при НБУ» и принято решение уйти в отпуск на два месяца.
    Член общественного совета при НБУ Богдан Цимейко подал свои предложения (Приложения 1–3) по работе совета. Увы, так и не приступив к работе, совет в полном составе отправился на незаслуженный отдых.

    23 июля 2014 года, 18.30–21.00

    MAIDAN PRESS CENTER
    (вул. Хрещатик 7/11, другий поверх)

    Відбулася експертна сесія, ініційована Економічною радою при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.
    Перед аудиторією виступив доктор Василь Калимон – голова Економічної ради, почесний професор школи бізнесу ім. Айві Університету провінції Західне Онтаріо (Лондон, Канада).
     

    Доповідь доктора Василя Калимона

     

    24 июля 2014 года, 10.00–11.30

    Митинг протеста возле Нацбанка
    (ул. Институтская, 9)

     

     
    Акция сопровождалась демонстрацией плакатов:

    – «Промекономбанк» поверніть наші власні депозити»
    – «Зупинить аферу за участю FIDOBANK»
    – «Досить обманювати вкладників «Промекономбанк»
    – «Голово НБУ! Люди похилого віку влагают повернути вклади у кредитну спілку Український фінансовий союз»
    – «Голово НБУ! Допожіть старим повернути вклади кредитной спілки УФС»
    – «Ні корупції в банківській системі України!»
    – «Банківська система України – економічний геноцид народу»
    – «ОЛБанк – позор банковской системы Украины»
    – «Банкіри! Хай печуть вам руки вкрадені у нас гроші!»
    – «Злодіїв АКБ ОЛБаку за грати! Влада ворушусь!»
    – «Четвер – день жалоби і гніву постраждалих від НБУ!»

     

    Приложение 1

    “Незалежна профспілка підприємців міста Києва”
    Свідоцтво № 0243-2006 ПС від 02.11.06 р.
                                                                                                                 

    Громадській раді при Національному банку України

             Просимо включити  до плану роботи Громадської ради при НБУ обговорення та прийняття рішення з наступних питань:                                 
       1.  Провести документальний аналіз “умисного банкрутства та ліквідації АКБ”ОЛБанк”, неналежного контролю за діяльністю АКБ”ОЛБанк” з боку окремих посадових осіб  НБУ, що  призвело до втрати вкладниками і кредиторами АКБ”ОЛБанк”своїх коштів з вини тимчасового адміністратора АКБ”ОЛБанк”-службовця НБУ Шкінделя Ю.П..
          - невідкладно  відшкодувати за рахунок   НБУ, відповідно до вимог ст.99 Закону України”Про банки і банківську діяльність”, конкурсним  кредиторам АКБ”ОЛБанк” втрачені у 2002р. проіндексовані кошти  та  сплатити спричинену шкоду, заподіяну внаслідок професійної помилки  тимчасового адміністратора  АКБ”ОЛБанк” - службовця НБУ Шкінделя Ю.П..
           - на прикладі “умисного банкрутства та ліквідації АКБ”ОЛБанк” та недопущення подібного сьогодні та у майбутньому  напрацювати конкретні пропозиції  щодо невідкладного внесення доповнень до Закону України “Про банки і банківську діяльність”.
      2. Обговорити питання та стратегію захисту коштів фізичних і юридичних осіб, що обліковуються на поточних рахунках   комерційних банків,  на випадок банкрутства комерційного банку,заборонивши комерційним банкам  користуватися коштами фізичних і юридичних осіб, що обліковуються на поточних рахунках, без відповідної на то згоди власника рахунку.
      3. Обговорити питання   та порядок  використання Державою Україна коштів фізичних і юридичних осіб, що обліковуються на поточних рахунках комерційних банків, відкритих на кореспондентському рахунку НБУ  (внутрішній займ), спрямувавши визначену частину вказаних коштів на розвиток економіки України та створення додаткових робочих місць.
     4. Обговорити питання  поступового переходу   формування золотовалютних резервів та видатків  Національного банку  України за рахунок  Державного бюджету України, взамін існуючому порядку, який призводить до здорожчення коштів, а від так і до занепаду розвитку економіки України.
    5. Розробити план поступової зміни існуючого механізму кредитування економіки України та  перейти на принцип інвестування і підтримки розвитку виробництва, який передбачатиме, що кошти банків не продаються клієнтам банку за відсотки, а банк  виступає фінансовим інвестором комерційного проекту, кошти банку виступають, як інвестиційний інструмент підтримки і розвитку спільного з клієнтом банку комерційного проекту за відповідну винагороду (приклад  Держава Ізраїль, ОАЄ та інші країни)
              Невідкладні та першочергові заходи, що їх має прийняти НБУ:
    - негайно та невідкладно  встановити  для комерційних банків   НБУ максимальну граничну величини процентної ставки, що нараховується  банками по залученим депозитам   та здійснювати  регулювання максимальних граничних величин процентних ставок для банків   Національним банком України.

    З повагою,
    Заступник Керівника                                                    Б.А.Цімейко

    Приложение 2

    “Незалежна профспілка підприємців міста Києва”
    Свідоцтво № 0243-2006 ПС від 02.11.06 р.
    пр-кт Науки 36-А, Київ-03028, тел. 525-46-78   № 51 від 22.07.14р.   

     Громадській раді при Національному банку України

            Просимо включити до плану роботи Громадської ради при НБУ обговорення та прийняття рішення про звільнення з НБУ окремих службовців за неналежне виконання службових обов'язків, порушення Присяги державного службовця  під час  роботи на займаних посадах “злочинця”та  Голови НБУ Арбузова  С.Г. та інших осіб, які  всяко забороняли  нам проводити мирні мітинги під стінами НБУ у 2011-2013р.р., вдаючись до кримінального переслідування наших керівників, порушення проти них  кримінальних справ на замовлення, судових заборон  на проведення мирних мітингів під стінами НБУ, ГПУ, залякування та моральний тиск на обкрадених шахраями та злодіями вкладників банків та кредитних спілок ми вимагаємо:
          звільнення з займаних посад у НБУ та ФГВФО наступних службовців:
    -заступника Голови НБУ Приходько Б.В., директора юридичного департаменту НБУ Новікова В.В., службовців НБУ Раєвського К.Е., Пасічника В.В.,Рябікова А.В., Фадеєва А.В.  та  інших,
           На наше глибоке переконання  пан Раєвський К.Є. та пан  Пасічник В.В. 
     у 2001-2008р.р. займаючи високі керівні посади в НБУ, діяли в корупційній та злочинній змові з керівництвом АКБ”ОЛБанк”, покривали злочинців з АКБ “ОЛБанк” та сприяли “виведенню” активів з АКБ”ОЛБанк” на користь  власника  АКБ”ОЛБанк”-народного депутата України Іщенко О.І.,чим були порушені права вкладників, кредиторів, інших клієнтів АКБ”ОЛБанк”-членів нашої  громадської організації.
           Пан Раєвський К.Є та пан Пасічник В.В., всупереч вимогам Постанови Правління НБУ від 03.12.2002р.№461”Про призначення в АКБ”ОЛБанк” тимчасової адміністрації”,  на яких був покладений   контроль за виконанням вище вказаної постанови, неналежно виконували свої посадові обов'язки.
         На наше глибоке переконання  пан Раєвький К.Є та пан Пасічник В.В., всяко   сприяли керівнику та власнику АКБ”ОЛБанк” у протиправному та злочинному виведенні з банку з допомогою тимчасового адміністратора банку Ю.Шкінделя 26 млн. грн. активів банку (доречі якого за неділю до призначення на посаду тимчасового адміністратора  АКБ “ОЛБанк” “відповідно навчили, видали відповідне посвідчення”)  та сприяв так званій “ліквідації АКБ”ОЛБанк”” на замовлення власника банку.
         На наше глибоке переконання пан Раєвський К.Є та пан Пасічник В.В. повністю себе дискредитували, ми їм не довіряємо, народ їм не вірить,тому вони   не мають морального права займати високі пости в системі НБУ.

    З повагою,
    Заступник голови                                                    Б.А.Цімейко

     

    Приложение 3

    “Незалежна профспілка підприємців міста Києва”
    Свідоцтво № 0243-2006 ПС від 02.11.06 р.
    пр-кт Науки 36-А, Київ-03028, тел. 525-46-78           № 52 від  22.07.14р.                          
                                                                                                 
    Громадській раді при  Національному банку України

            Просимо включити  до плану роботи Громадської ради при НБУ обговорення, розроблення та прийняття рішення щодо внесення змін до положень Закону України “Про банки і банківську діяльність”, а саме: 
       1. Розроблення та внесення змін до ст.ст.63,64 Закону України “Про банки і банківську діяльність”- Запобігання легалізації грошей набутих злочинним шляхом,(передбачивши кримінальну відповідальність керівників та власників банків за  не повідомлення відповідні органи , згідно з законодавством України, яке регулює питання боротьби з корупцією,з організованою злочинністю та інше.
       2. Розроблення та внесення змін до ст.43 Закону України “Про банки і банківську діяльність”- Обов'язки щодо захисту інтересів банку, (передбачивши кримінальну відповідальність керівників та власників банків за порушення вимог ст.43 Закону та передбачивши норму обов'язкового повідомлення відповідні органи, згідно з законодавством України, яке регулює питання боротьби з корупцією,з організованою злочинністю та інше )
       3. Розроблення та внесення змін до ст.73 Закону України “Про банки і банківську діяльність”- Заходи впливу(передбачивши кримінальну відповідальність керівників та власників банків за порушення вимог ст.73 Закону та передбачивши норму обов'язкового повідомлення відповідні органи, згідно з законодавством України, яке регулює питання боротьби з корупцією,з організованою злочинністю та інше).
        4. З метою недопущення шахрайського банкрутства комерційних банків розробити та внести зміни до ст.58 Закону України “Про банки і банківську діяльність”-Відповідальність банку за своїми зобов'язаннями (передбачивши матеріальну та  кримінальну відповідальність керівників та власників банків за порушення  вимог Закону.
      5. З метою недопущення шахрайського банкрутства комерційних банків розробити та внести зміни до ст.ст.60-63 Закону України “Про банки і банківську діяльність”- Банківська таємниця (передбачивши те, що будь-які незаконні та протиправні дії керівників та власників банків, виявлені під час перевірок комерційних банків не можуть складати банківську таємницю і підлягають  в обов'язковому порядку доведенню та  обов'язковому повідомленні відповідні органи, згідно з законодавством України, яке регулює питання боротьби з корупцією,з організованою злочинністю та інше)
       6. З метою недопущення зловживання посадових осіб тимчасових адміністраторів банків та ліквідаторів розробити та внести зміни до глав 15,16 Закону України “Про банки і банківську діяльність” – Тимчасова адміністрація, ліквідація банків (передбачивши кримінальну відповідальність тимчасових адміністраторів, ліквідаторів банків за порушення вимог глав 15,16 Закону України “Про банки і банківську діяльність” та передбачивши норму обов'язкового повідомлення відповідні органи, згідно з законодавством України, яке регулює питання боротьби з корупцією,з організованою злочинністю та інше про виявлені порушення та зловживання власниками банків та їх керівниками).

    З повагою,
    Заступник Керівника                                                    Б.А.Цімейко

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.