• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Світові ЗМІ: Марш полонених у Донецьку – посягання на людську гідність
    2014-08-27 10:09:54

     

    Антипарад полонених, організований проросійськими терористами самопроголошеної ДНР у Донецьку 24 серпня, у день святкування річниці Незалежності України, викликав обурення численних світових ЗМІ як нечуваний акт приниження людської гідності.

    The Wall Street Journal: Сепаратисти з рушницями зі штик-ножами провели українських військовополонених вулицями свого бастіону – міста Донецьк. У захопленому повстанцями Донецьку сепаратисти відзначили День незалежності, провівши містом колону з десятками українських полонених. На відео з місця події, що частково транслювалось російським державним телебаченням, видно полонених, які крокують зі зв’язаними руками та похиленими головами повз глузливий натовп під наглядом озброєних чоловіків. На відео також чути, як глядачі скандують «Фашисти! Фашисти!». Проведення параду військовополонених суперечить Женевській конвенції, яка забороняє «наругу   над   людською  гідністю,  зокрема  образливе  та принизливе поводження» стосовно військовополонених. Проте лідер сепаратистів в телевізійному інтерв’ю відкинув таке звинувачення, зазначивши, що його не цікавить тлумачення Конвенції в той час, коли на його дім та на дім його матері нападають.

    The New York Times: У день, коли українці святкували незалежність від Радянського Союзу парадом та промовами, проросійські сепаратисти на сході країни розіграли жорстоку виставу-відповідь – парад, яким висміювалась національна армія та святкувалась загибель і взяття в полон її бійців. Процесію очолила приваблива світловолоса дівчина зі штурмовою рушницею в руках, а за нею йшли кілька десятків полонених українських воїнів: брудних, вкритих синцями, розхристаних, понурених із поголеними головами, одягнутих у смердючі камуфляжі.
    Глядачі кидали в них пусті пляшки з-під пива, яйця й томати, тоді як українські проходили вулицею Артема – центральною вулицею Донецька. Із динаміка лунав «Слов’янський марш» Чайковського – відомий російський патріотичний твір. За колоною полонених їхали дві поливальні машини, що розбризкували мильну воду, демонстративно миючи тротуар, яким йшли українські військові.
    Люди в натовпі викрикували «Фашисти!», «Відступники!», а одного чоловіка бойовики-сепаратисти відтіснили в той момент, коли він намагався вдарити одного з полонених.

    Le Monde описує, як близько п’ятдесяти чоловік в пошарпаних військових формах, а то і просто в майках і босоніж, пройшли по місту під улюлюкання натовпу, під крики «фашисти» і заклики повісити їх на деревах. Газета говорить і про те обурення, яке викликала ця сцена, про засудження цього «видовища» гуманітарними організаціями, що називають його «таким, що принижує та зневажає людську гідність».

    Liberation називає парад «зловісною мізансценою», організованою сеператистами з метою кепкування над військовим парадом, який того ж дня проходив у Києві з нагоди Дня незалежності України. «Полонених не били, – говориться в статті, – але в них кидали пластиковими пляшками». Обговорюють газети і принизливе миття вулиці після проходу полонених. Усі ці дії суперечать Женевській конвенції, що захищає права полонених, – продовжує видання, – та підкреслюють, наскільки сепаратисти байдужі до міжнародної громадської думки».

    Figaro: «Під крики «фашисти» і «педерасти» сорок, а може п’ятдесят полонених, захоплених під час боїв останніми місяцями пройшли по місту. Після п’ятнадцятихвилинного спектаклю їх завели в два автобуси під поглядом статуї Володимира Ілліча. Як жахливий символ, услід за колоною полонених, проїхали поливні машини» – так описує видання події в Донецьку 24 серпня. Марші полонених були улюбленою іграшкою Саддама Хусейна під час війни з Іраном, – нагадує кореспондент «Фігаро» в Донецьку Стефан Сіоан – і пише, що і Сталін, ім’я якого деякий час носив Донецьк, організував парад полонених німців в Москві.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.