• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: За минулу добу українські військові відбили 5 атак терористів в донецькому аеропорту
    2014-10-10 13:24:41

    «Терористи продовжують порушувати режим припинення вогню. Найбільша кількість атак та обстрілів фіксується в районах донецького аеропорту, під Дебальцево та містом Щастя. Головною ціллю терористів залишається аеропорт, який за минулу добу 5 разів обстріляли з мінометів та стрілецької зброї. Двічі з «Градів» обстрілювалися позиції ЗСУ в районі населеного пункту Тоненьке. Внаслідок обстрілів за добу загинув 1 український військовослужбовець, 4-ро поранено», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко. Зафіксована ротація терористичних підрозділів в регіоні. За оперативною інформацією кадрові російські військовослужбовці відводяться з передової до лінії кордону з РФ, а на їх місце прибувають терористи самопроголошених ДНР та ЛНР, які пройшли підготовку в польових таборах ГРУ ГШ ЗС РФ в районі Ростова-на-Дону. Учора з 15:00 через пункт пропуску «Успенка» на територію Росії виїхало декілька колон техніки кількістю близько 10 одиниць кожна. «Наша розвідка зафіксувала перекидання військової техніки з українським маркуванням, яку захопили в окупованому Криму. Окрім того, що це є відвертою крадіжкою української власності, ми говоримо про ймовірність провокацій у вигляді обстрілів населених пунктів Донбасу, начебто, з української зброї», – додав полковник Лисенко.

    Бойових зіткнень на кордоні поза межами АТО не було. Вчора о 19:10 був зафіксований черговий факт повітряної розвідки російським безпілотником на маріупольському напрямку. «У зв’язку з цим повідомляємо, що співробітники гарнізону міліції Донецької області відпрацювали комплекс дій з метою нейтралізації потенційної загрози у районі Маріуполя. Він включає взаємодію із військовими, які несуть службу на 1-й та 2-й лініях оборони. Наразі продовжуються роботи щодо оснащення блокпостів 3-ої лінії оборони, які будуть тилом та підкріпленням для блокпостів другої полоси», – зауважив речник РНБО.

    Терористи продовжують обстрілювати житлові квартали у Донецьку. Учора з 17 години і до опівночі тривали обстріли Куйбишевського та Київського районів. У результаті цих обстрілів у Донецьку загинуло 5 мирних жителів і 24 отримали осколкові поранення.

    Протягом минулої доби виїзні бригади «Укроборонпрому» відремонтували 9 одиниць танків та бронетехніки.

    Із 112 вантажівок гуманітарної допомоги з Німеччини 40 вже розвантажені. До України прямує гуманітарна допомога з  Варшави. Польські волонтери та приватні фірми зібрали для українських військових та вимушених переселенців з зони АТО предмети особистої гігієни, побутову хімію, теплий одяг та медикаменти.

    «Ми вже неодноразово повідомляли про те, що терористи вивозять з України до РФ на продаж все, що можуть розграбувати – вугілля, металобрухт, автомобілі тощо.  Ці факти зафіксовані спостережною Місією ОБСЄ. Місія, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску «Гуково» та «Донецьк» в Ростовській області зафіксувала факт перевезення вантажівками вугілля з Луганської області на територію Російської Федерації», – повідомив під час брифінгу полковник Лисенко. В опублікованому звіті Місії йдеться про те, що вантажні конвої перевозять вугілля з Луганської області в Російську Федерацію з того часу, як залізнична прикордонна колія є в неробочому стані. Також місія зафіксувала збільшення кількості осіб, вдягнених у військовий одяг, які перетинали кордон як з території України на територію Росії, так і навпаки.

    Президент США Барак Обама затвердив рішення про надання додаткової допомоги у галузі оборони та безпеки на понад 46 мільйонів доларів з серпня, на додаток до вже оголошених раніше 70 мільйонів доларів безпекової допомоги. Помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Дерек Шоллей також уточнив, що Сполучені Штати працюють над програмою щодо надання летальної допомоги Україні.

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засвідчив готовність до подальшої активної співпраці з метою належної та швидкої імплементації рішень саміту НАТО в Уельсі щодо посилення обороноздатності України на фоні агресії з боку РФ. Це буде предметом діяльності трастових фондів НАТО, метою яких є підтримка України в чотирьох сферах: кібербезпека, логістика, система зв’язку та управління, реабілітація поранених військовослужбовців. Практична реалізація вищезазначених трастових фондів має отримати старт на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, яке відбудеться у грудні.

    Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту МЗС Росії у зв’язку з відкриттям Росією п’яти портів на тимчасово окупованій території Криму для іноземних суден. У документі наголошено, що дії російської сторони є черговим грубим порушенням суверенітету України, а також порушенням міжнародно-правових зобов’язань відповідно до положень Конвенції ООН з морського права 1982-го року, міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року та міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів. МЗС вимагає від РФ негайно припинити міжнародно-протиправні діяння, зокрема, скасувати це розпорядження уряду Росії, поважати суверенітет і територіальну цілісність України та припинити збройну окупацію частини території України. Україна ще в середині травня повідомила Міжнародній морській організації про підготовку рішення щодо закриття кримських портів. Морські порти України в Євпаторії, Феодосії, Ялті, Керчі та Севастополі офіційно закриті з 15 липня цього року до відновлення конституційного ладу України та припинення збройної окупації РФ. «Таке рішення означає, що будь-яке судно, яке зайшло в морські порти півострова, робить це на свій страх і ризик, оскільки судновласники та капітани суден, які проігнорували подібну заборону, можуть зіткнутися з серйозними проблемами (штрафами, або навіть тюремними ув’язненнями)», – пояснив речник РНБО.

    Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд заявили, що дії Росії останніх місяців кидають виклик найбільш базовим принципам міжнародної системи і закликали Росію виконати взяті на себе зобов’язання щодо миру на Донбасі. За словами Джона Керрі, Вашингтон і Лондон «згідні з тим, що Росії необхідно негайно вивести свої сили з України, припинити надавати матеріальну підтримку терористам і виконати свої зобов’язання в рамках мінських домовленостей».

    Заступник міністра закордонних справ Польщі Рафал Тшасковський заявив, що Польща не погодиться на можливе послаблення санкцій ЄС щодо Росії з огляду на нинішній розвиток ситуації в Україні. «Росія не демонструє зацікавлення реальною деескалацією ситуації у східній Україні», – заявив він.

    Спікер спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків повідомив, що спостережну місію ОБСЄ в Україні продовжено на шість місяців. «Наш мандат тривав шість місяців. На даний момент наша місія продовжена ще на шість місяців за рішенням усіх 57 країн-учасниць місії», – заявив він. А словами спікера спецмісії ОБСЄ, планується присутність місії на території 10 міст, зараз працює 90 спостерігачів і скоро їхня кількість збільшиться до 300 осіб».

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.