• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: У зоні АТО проголосували близько 10 тисяч військових
    2014-10-28 12:26:16

    «Виборчий процес у Збройних Силах відбувся організовано, проблемних питань з голосування у пунктах постійної дислокації військ виявлено не було. У зоні проведення антитерористичної операції, а також на полігонах, у районах відновлення бойової готовності, особовий склад узяв участь у виборах шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси та голосував лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. У зоні АТО вчора проголосували близько 10 тисяч військових. Явка виборців у Донецькій області склала 32,4%, у Луганській – 32,87%. Окремі підрозділи сил АТО, які перебували на передовій або в інших небезпечних районах, проголосувати не змогли. Але переважна більшість воїнів змогла реалізувати своє право голосу», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко.

    Протягом останнього тижня СБУ виявила і знешкодила низку диверсійних груп у Харкові, Одесі, Запоріжжі, Маріуполі. Потужне злочинне угруповання готувало теракти у столиці. Усі члени угрупування затримані. «За дорученням Президента України Служба безпеки спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України долучилася до забезпечення безперебійної роботи серверу ЦВК та забезпечила безперебійне функціонування інформаційних систем ЦВК. Сьогодні можна вже говорити про те, що з DDos-атаками служби справилися», – додав речник РНБО.

    Наприкінці минулого тижня активність терористів знизилися, хоча вони не і припинили порушувати режим припинення вогню в окремих районах. Ситуація на блокпосту № 32 у районі Сміле залишається непростою, але контрольованою. «Учора було проведено рейд з деблокування блокпосту, під час якого було доставлено питну воду, боєприпаси та продукти харчування. Наші військові продовжують виконувати завдання з утримання позицій», – зауважив полковник Лисенко.

    Під час рейду внаслідок підриву на фугасі була виведена з ладу бойова машина розмінування. Українські сили втратили один БТР, який вів бій зі сторони блокпосту для підтримки прориву деблокуючих підрозділів. 2 членів екіпажу БТР загинули.

    Учора українські військовослужбовці успішно відбили напад біля Новоласпи Донецької області. Атака почалася після двох обстрілів наших позицій з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Противник зазнав втрат і відступив.

    Продовжується фіксація стягування військової техніки та живої сили противника до північно-західних передмість та районів Донецька. «Учора терористи тричі з гранатометів та стрілецької зброї обстрілювали позиції українських військових у районі Донецького аеропорту. Проте піти на штурм бойовики не наважилися, оскільки протягом останнього часу вони понесли значні втрати, від яких досі не можуть відновитися», – пояснив Андрій Лисенко. З установок «Град» бойовики обстріляли взводні опорні пункти сил АТО поблизу селищ Нікішине Донецької області та Міус Луганської області.

    Сьогодні зранку о 8:15 на маріупольському напрямку почався обстріл позицій сил АТО на лінії Павлопіль-Гнутове. Обстріл вівся з мінометів і танків. Українські військові успішно відбили атаку та підбили танк, який терористи одразу покинули на полі бою.  Також о 7:10 ранку терористи обстріляли з мінометів і «Градів» позиції сил АТО, на околицях селища Талаківка. Втрат з боку українських сил немає.

    За минулу добу було зафіксовано 3 випадки застосування  безпілотників у районах активних операцій та обстрілів терористів: неподалік Сартани на півдні Донецької області,  та біля Трьохізбенки та Новоайдару  у Луганській області.

    У Донецьку ніч з 26 на 27 жовтня пройшла спокійно. Бойовики сьогодні близько 10 години ранку почали обстріли з великокаліберної артилерії житлових кварталів Куйбишевського, Київського, Ленінського та Петровського районів міста Донецька.

    Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд привітав дострокові парламентські вибори в Україні та зазначив, що вони були яскравим вираженням прагнень її народу до миру, демократії та єдності країни.

    У спільній заяві посла США в Україні Джеффрі Пайєтта й посла США при ОБСЄ Деніела Беєра наголошується на тому, що атмосфера на тих десяти дільницях, які вони відвідали протягом кількох годин у Києві в неділю, була оптимістичною й позитивною. «Сьогодні ми мали честь спостерігати українську демократію в дії», – сказано в заяві.

    Президент правозахисної організації Freedom House Девід Кремер вважає, що попри напружену обстановку парламентські вибори в Україні були демократичними та прозорими.

    Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмайєр надав позитивну оцінку парламентським виборам в Україні та охарактеризував їх такими, що сприятимуть реформам в нашій державі.

    Глава МЗС Польщі Гжегож Схетина заявив, що вибори в Україні відбулися у демократичний і відкритий спосіб, легітимність та прозорість яких не викликає сумнівів.

    Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус констатував, що результати парламентських виборів засвідчили перемогу європейського вибору українського народу.

    Крім того, Прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив, що парламентські вибори в Україні стали важливим кроком на шляху до зміцнення демократії в країні та наголосив, що Оттава й надалі підтримуватиме Київ у питаннях інтеграції з ЄС.

    Міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц вважає, що дострокові парламентські вибори в Україні є сигналом для демократичного прогресу.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.