• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Декларуємо доходи за 2014 рік
    2014-12-23 12:46:36


    ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що з 01 січня 2015 року стартує компанія декларування громадян про отримані доходи в 2014 році.
    Деклараційна компанія буде продовжуватиметься до 01 травня 2015 року.
    Щорічне декларування громадян – це перш за все:
    - виконання громадянином свого конституційного обов'язку;
    - реалізація права громадян на податкову знижку.
    Громадяни, що отримували доходи від надання в оренду рухомого і нерухомого майна, продажу акцій і інших цінних паперів, отримання спадку, подарунків, іноземних доходів, доходів від двох і більш податкових агентів та інших доходів зобов'язані подати в органи державної фіскальної служби декларацію про майновий стан і доходи.
    Подати декларацію також зможуть громадяни, що претендують на податкову знижку на оплату за навчання, допоміжних репродуктивних технологій, сплати відсотків по іпотечному кредиту і інші суми витрат передбачених  податковим законодавством.
    При документальному підтвердженні податкова знижка дає можливість громадянам повернути частину понесених витрат в                2014 році. Термін подачі таких декларацій – до 31 грудня 2014 року.
    Отримати бланки декларацій  громадянами можна в Центрах обслуговування платників органів  фіскальної служби безкоштовно.
    В електронній формі громадяни зможуть надіслати декларацію до фіскального органу  засобами електронної пошти через інформаційний портал державної фіскальної служби України.

    Податковий календар
    В Новий рік без боргів

    ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує платникам, що 30 грудня 2014 року добігає кінця останній день сплати ПДВ  за  листопад 2014 року  платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.
    Також, 30 грудня 2014 року останній день сплати:
    - акцизного податку за листопад 2014 року;
    - збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства за листопад  2014 року;
    - авансового внеску з податку на прибуток підприємств за грудень 2014 року;
    - сплата податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді:  - процентів на поточний або депозитний банківський рахунок;
    - за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини за листопад 2014 року;
    - зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками за листопад 2014 року;
    - зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності за листопад  2014 року;
    - збору за користування радіочастотним ресурсом України за листопад 2014 року;
    -податкових зобов’язань з фіксованого сільськогосподарського податку за листопад 2014 року;
    - земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (крім громадян) за листопад  2014 року.

    Ремонт взуття, швейних та трикотажних виробів та КОРО
    Суб’єкт підприємницької діяльності, фізична особа на загальній системі оподаткування що надає побутові послуги, має право проводити розрахунки з використанням розрахункових книжок та КОРО (зареєстрованих на кожний структурний підрозділ) незалежно від річного обсягу розрахункових операцій. Якщо загальна кількість працівників перевищує 2 особи, то при розрахунках зі споживачами такий суб’єкт повинен застосовувати реєстиратор розрахункових операцій.

    РРО на кожен об’єкт господарювання
    Суб’єкти господарювання, які мають з декілька об’єктів господарювання на одну адресу, але різні приміщення (торгівля, надання послуг) зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій на кожному місці проведення розрахунків.

    Чи застосовуються РРО підприємствами споживчої кооперації при здійсненні діяльності на території села продукції власного виробництва?
     Роздрібна торгівля та громадське харчування на території села, що здійснюється підприємствами споживчої кооперації, а також сільськогосподарськими товаровиробниками, які використовують продукцію власного виробництва, дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій за умови, що граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів кожного структурного (відокремленого) підрозділу (пункту продажу товарів) таких підприємств не перевищуватиме 75,0 тис. грн., у разі перевищення граничного розміру розрахункових операцій, суб’єкт підприємницької діяльності зобов’язаний в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати реєстратор розрахункових операцій та проводити розрахунки з застосовуванням реєстратора розрахункових операцій.

    Чи застосовуються РРО ФОП на загальній системі оподаткування при здійсненні роздрібної торгівлі на території військового гарнізону?
    Суб’єкти господарювання – фізичні особи на загальній системі оподаткування, або юридичні особи при здійснені роздрібної торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування на території закритих військових гарнізонів і містечок, а також військових частин, розташованих у межах сіл, мають право проводити розрахунки без застосування РРО з використанням РК та КОРО при умові дотримання граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) на один суб’єкт господарської діяльності (200 тис. грн.). У разі перевищення зазначеного обсягу розрахункових операцій, суб’єкт господарювання зобов’язаний в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати РРО та проводити розрахунки з застосовуванням РРО.

    Чи зобов’язані СГ застосовувати РРО при здійсненні розрахунків у безготівковій формі через установи банку?
     У разі якщо в місці отримання товарів розрахунки проводяться у безготівковій формі, то реєстратор розрахункових операцій (далі - РРО) не застосовується, але в місці отримання готівкових коштів підприємство зобов’язане застосовувати РРО або проводити розрахунки у безготівковій формі за продані товари через установи банків.

    Чи мають право СГ (ЮО та ФОП на загальній системі оподаткування), які здійснюють продаж вин столових за готівку не застосовувати РРО?
    Згідно чинного законодавства суб’єкти господарювання можуть здійснювати розрахункові операції при продажу вин столових без використання реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.