• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Понад 3 млн поїздок у Київському метрополітені оплачено картками Mastercard®
    2016-09-07 10:01:44

    Щодня у столичній підземці на турнікетах безконтактно оплачується 18,5 тис. поїздок.

    Пасажири Київського метрополітену оплатили вже 3,2 млн поїздок безконтактними картками та пристроями з моменту запуску технології безконтактної оплати Mastercard у столичній підземці в червні 2015 року. Приймання безконтактних платіжних карток до оплати забезпечує Ощадбанк.

    Популярність нової технології серед киян та гостей міста зростає дедалі швидше. За даними Ощадбанку, перший рекорд в 1 млн безконтактних оплат у метрополітені зафіксували у березні поточного року – і лише за півроку після цього кількість поїздок, оплачених за допомогою банківської картки на турнікетах, що  обладнані терміналами Ощадбанку, зросла втричі. Щодня у столичному метро кияни та гості міста оплачують 18,5 тис. поїздок за допомогою безконтактних карток і пристроїв Mastercard. Завдяки швидкості технології безконтактної оплати, на сьогодні пасажири зекономили понад 60 тис. годин без необхідності стояти в чергах.

     «Безконтактна оплата банківською карткою у громадському транспорті – яскравий приклад того, як платіжні технології можуть робити місто «розумним» і відкритим. У Mastercard ми продовжуємо розвивати концепцію smart city в Україні, впроваджуючи технологічні рішення для оплат у транспортній інфраструктурі. Після флагманського проекту зі столичним метрополітеном ми зробили доступними безконтактні оплати і в інших видах транспорту, а, крім того – для автомобілістів, встановивши безконтактні паркомати в Києві та Львові», – зазначила Віра Платонова, генеральний директор представництва Mastercard Europe в Україні, Молдові, Грузії, Туркменістані, Таджикистані, Киргизстані та Узбекистані. 

    «Зручна та швидка поїздка – пріоритет роботи нашого підприємства. Київська підземка стала п’ятою у світі з такою можливістю оплати. Проект було впроваджено без коштів бюджету та метрополітену, і ми вдячні партнерам за реалізацію smart-рішень для наших пасажирів», – підкреслив Віктор Брагінський, начальник  КП «Київський метрополітен».

    «Ощадбанк бере активну участь у популяризації культури безготівкових розрахунків в Україні. Розуміючи, що просування ідеї безготівкового майбутнього неможливе без розвитку платіжної інфраструктури, ми ініціюємо впровадження інновацій у різних сферах, зокрема в транспортній. Першим таким революційним проектом стала реалізація безконтактної оплати проїзду в метро. Потім його було здійснено у фунікулері, швидкісному трамваї та перших паркоматах у Києві. Ключова ідея – люди мають відчути, що безготівкові розрахунки є не лише зручними, а й повсюдно доступними. Тож працюємо далі», – зазначив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

    Технологія безконтактної оплати проїзду у столичній підземці була запущена минулого року спільними зусиллями компанії Masterсard, Ощадбанку, Київського метрополітену та за технічної підтримки АТ «Банкомзв’язок» і консорціуму «Астек».

    Сьогодні безконтактно розрахуватися банківською карткою чи пристроєм Mastercard також можна у київському фунікулері, на всіх станціях Борщагівської лінії швидкісного трамваю у столиці, в паркоматах у Львові та Києві (встановлені на території Національного комплексу «Експоцентр України» та терміналу D аеропорту «Бориспіль»), а також – у понад 88 тис. терміналів у торгових точках по всій території України та у вендингових автоматах в Києві. Крім того, у Львові цього року був представлений перший в Україні безконтактний банкомат, завдяки якому гроші можна зняти у найбільш безпечний спосіб – безконтактно.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.