• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Рівень зарплат в Україні стабілізувався до кінця літа. Кому платять найбільше
    2022-08-25 15:00:26

    З червня рівень середньої заробітної плати українців у більшості сфер стабілізувався, а восени прогнозується підвищення окладів ключовим працівникам або поступове повернення окладів усіх працівників до довоєнного рівня. Про це свідчить аналіз відкритих вакансій порталу grc.ua за серпень.

    За даними порталу, найбільше зниження зарплат в українців сталося у квітні й травні. Тоді падіння середнього рівня зарплат становило від 9 до 58% залежно від професійної сфери.

    З червня розпочалася стабілізація окладів, що пропонували у відкритих вакансіях. За даними порталу, у серпні спостерігаються незначні коливання середніх зарплат, проте їхній рівень переважно зафіксувався.

    Які професії найбільш оплачувані на ринку праці
    Високі зарплати пропонують в IT-сфері, керівникам й у сфері консалтингу. Наприклад, для IT-спеціалістів у серпні середня зарплата збільшилася на 22% і склала 92 800 грн у серпні порівняно з липнем.

    У серпні керівникам у середньому пропонували наполовину більше, ніж у попередньому місяці – 81 300 грн. Збільшився й оклад для нових працівників у консалтингу наприкінці літа: з 32 300 грн у липні до 58 300 грн у серпні.

    До десятки професій із високими зарплатами у серпні потрапили також бухгалтери та фахівці з фінансів. У середньому їхня зарплата становила 27 300 грн. До порівняння, у квітні оклад бухгалтерів становив у середньому 17 500 грн і щомісяця поступово підвищується.

    У серпні трохи більш як 20 000 грн у середньому пропонували фахівцям медіасфери й педагогам на ринку праці.

    У яких професіях рівень зарплат знизився
    У серпні знизилася середня зарплата у відкритих вакансіях для HR-менеджерів до 20 000 грн з 22 800 грн у липні.

    Зниження середніх заробітних плат спостерігалося і для адміністративного персоналу, у сфері продажів, автомобільному бізнесі, у сфері туризму.

    Найнижчі заробітні плати пропонують для студентів, спеціалістів без досвіду роботи та домашнього персоналу. У серпні у цих сферах середній оклад становив від 8800 грн до 9000 грн.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.