• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ціни на газ у Європі різко підскочили після пошкодження газопроводів «Північного потоку»
    2022-09-29 17:00:23

    Вартість природного газу в Європі різко збільшилася після повідомлень про пошкодження закритого газопроводу «Північний потік» (Nord Stream). Про це повідомляє Bloomberg.

    Вартість природного газу в Європі різко збільшилася після повідомлень про пошкодження закритого газопроводу «Північний потік» (Nord Stream).

    Ф'ючерси на бенчмарки зросли на 22%, що стало максимальним за три тижні після того, як Газпром попередив Нафтогаз, що нові арбітражні розгляди платежів можуть призвести до російських санкцій проти Нафтогазу.

    Голландський місячний газ, європейський стандарт, закрився на 7% вище до 186,10 євро за мегават-годину. Еквівалент Великобританії закрився на 6,2% вище на рівні 255,65 пенсів за терм.

    «Схоже, події, пов'язані з Nord Stream 1 та 2, були лише прелюдією до цього останнього розвитку. Якщо Росія перекриє потоки через Україну, ЄС навіть зараз не може розглядати можливість просити про відкриття «Північного потоку», — сказав Том Марцек-Мансер, голова відділу газової аналітики ICIS у Лондоні.

    Пошкодження «Північних потоків»
    Ринок розбурхала новина про те, що дві нитки ключової гілки «Північного потоку» і одна нитка «Північного потоку-2», що простоює, були пошкоджені. Витоки газу в Балтійському морі було виявлено владою Швеції та Данії. За даними Швеції, зафіксовано два потужні підводні вибухи.

    За словами співробітника служби безпеки, Німеччина підозрює акт саботажу. Операційна компанія Nord Stream AG заявила, що пошкодження мережі було «безпрецедентним» і неможливо сказати, коли потоки можуть бути технічно відновлені.

    Минулого року «Північний потік» поставив майже 40% російського газу до Європи. Але Газпром у кілька етапів скоротив потоки цим маршрутом, починаючи з червня, пославшись на технічні проблеми з обладнанням.

    «Північний потік-2», який проходить поряд із першим газопроводом, був побудований та заповнений технічним газом у 2021 році, але так і не доставив паливо до Європи через протистояння Кремля із Заходом.

    Європі газу вистачить
    BloombergNEF прогнозує, що навіть у найгіршому зимовому сценарії, коли російський газ не поставлятиметься трубопроводом, а попит на нього буде низьким, у Європі має бути достатньо газу, щоб витримати найхолоднішу зиму за останні 30 років.

    Проте ринок може залишатися в напрузі, навіть якщо нульові поставки через «Північний потік» у найближчому майбутньому вже «дещо враховані», сказав Нік Кемпбелл, директор консалтингової компанії Inspired Plc.

    «Якщо була диверсія, то по суті це ескалація війни за межі України», — додав Кемпбелл.

    Мирончук Роман

    Інф. minfin.com.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.