• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Щодо зобов'язань по рентній платі, які переносяться до ІКП
    2022-12-12 14:32:51

    Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до пп. 2 п. 1 розд. IV Порядку ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 12.01.2021 N 5 (далі - Порядок N 5), структурні підрозділи податкового органу, які за своїми функціональними обов'язками відповідають за розробку форм податкової звітності та звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - Документи звітності):

    - визначають первинні показники Документів звітності, що мають відображатись в інтегрованій картці платника (далі - ІКП) (показники, що впливають на стан розрахунків платника із бюджетами);

    - описують алгоритми відображення показників Документів звітності в ІКП (зокрема визначають умови, дати граничного терміну сплати та облікові показники (операції) для такого відображення), а також алгоритми арифметичного та логічного контролю Документів звітності;

    - погоджують алгоритми контролю показників Документів звітності зі структурними підрозділами ДПС за відповідними напрямами роботи.

    На підставі таких алгоритмів за формою, визначеною регламентом комп'ютерної обробки податкової звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та іншої звітності в інформаційній системі органів ДПС здійснюються процедури:

    -  приймання та реєстрації Документів звітності;

    -  проведення арифметичного та логічного контролю Документів звітності;

    -  відображення (рознесення) даних первинних показників Документів звітності в ІКП.

    Дані Документів звітності зі статусом "Повністю введено", поданих платниками у законодавчо встановлені терміни для такого подання, а також поданих з порушенням термінів подання, але до настання граничного строку сплати грошового зобов'язання за такими Документами звітності, відображаються в ІКП датою, що відповідає даті граничного терміну сплати грошових зобов'язань за такими Документами звітності.

    Дані Документів звітності зі статусом "Повністю введено", поданих платниками після настання граничного строку сплати грошового зобов'язання, а також дані уточнюючих Документів звітності та дані Документів звітності, поданих за звітний (податковий) період, на який припадає дата ліквідації платника, відображаються в ІКП датою подання таких Документів звітності до податкового органу, якщо інше не визначено в алгоритмі відображення (рознесення) даних первинних показників в ІКП для форми Документа звітності. При цьому за уточнюючими Документами звітності в ІКП відображається різниця між грошовим зобов'язанням, зазначеним у поданому раніше Документі звітності, та грошовим зобов'язанням, розрахованим з урахуванням виявлених платником помилок, штрафу та пені (у разі заниження грошового зобов'язання), визначені самостійно платником, якщо інше не передбачено формою Документа звітності (пп. 2 п. 4 розд. IV Порядку N 5).

    Форма Податкової декларації з рентної плати затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 N 719 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2016 N 927), із змінами та доповненнями (далі - Декларація).

    Невід'ємною частиною Декларації є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов'язання за відповідним видом об'єкта оподаткування.

    При цьому для кожної категорії запасів корисної копалини, що визначають об'єкт оподаткування, з яких платником видобуто такі корисні копалини, для кожного виду корисних копалин, для кожного типу водного об'єкта заповнюється окремий додаток.

    Отже, до ІКП переносяться грошові зобов'язання по рентній платі, зазначені у додатку(ах) до Декларації:

    податкове зобов'язання за звітний період;

    податкове зобов'язання, що збільшується;

    податкове зобов'язання, що зменшується;

    сума штрафу;

    сума пені, самостійно нарахована платником.

    Головне управління ДПС в Одеській області звертається до всіх платників податків, за можливості, виконувати свій податковий обов’язок щодо сплати в повному обсязі відповідних сум податкових зобов’язань, у тому числі до настання термінів сплати, на відповідні рахунки для сплати податків та зборів.

    Головне управління ДПС в Одеській області

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.