• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • АМКУ проінформував про роботу своїх київських відділень
    2006-01-23 11:27:00

    Київське міське відділення АМКУ:

    визнало зловживання КП УЖГ „Житлорембудсервіс” монопольним становищем у вигляді проведення розрахунків зі споживачами за теплоенергію не за показниками лічильника та оштрафувало порушника на 2,5 тис. грн. Відділення зобов’язало підприємство вжити заходів для усунення причин порушення, провівши перерахунки мешканцям будинку за адресою вул. Лисківська, 16. У свою чергу, монополіст визнав порушення.

    Вінницьке обласне відділення АМКУ:

    порушило справу за ознаками зловживання ВАТ “Вінницягаз“ монопольним становищем на ринку будівництва місцевих газопроводів. Відділення з’ясувало, що товариство при наданні послуг по прокладенню газопроводів до приватних будинків, встановлювало різні розцінки на одні й ті ж самі види робіт. При цьому, до вартості робіт для окремих споживачів не включалися загальновиробничі та адміністративні витрати і кошторисний прибуток.

    надало рекомендації ДТГО “Південно-Західна залізниця” здійснити перерахунки коштів власникам (користувачам) колій, яким безпідставно було завищено тариф та вжити заходів щодо недопущення аналогічних дій на майбутнє. Відділення встановило, що Козятинська та Жмеринська дирекції залізничних перевезень, при нарахуванні плати, порушили методику застосування тарифів. Це спричинило підвищення вартості послуги з огляду одного кілометра під’їзної колії на залізобетонних та дерев’яних шпалах. Оскільки зазначені дії містять ознаки зловживання монопольним становищем на ринку відправлення та приймання залізничних вантажів, Відділення зобов’язало усунути їх причини.

    визнало зловживання ВОКПТМ “Вінницятеплокомуненерго“ монопольним становищем на ринку централізованого постачання теплової енергії та оштрафувало порушника на 3,5 тис. грн. Відділення встановило, що підприємство неправомірно завищувало плату за опалення для деяких категорій споживачів. В результаті втручання Відділення, монополіст відшкодував заподіяні споживачам збитки на загальну суму 4099,42 грн. та сплатив штраф за порушення конкуренційного законодавства.

    визнало зловживання ЗАТ “Західенерго” в особі Ладижинської ТЕС на ринку централізованого водопостачання та оштрафувало порушника на 2150 тис. грн. Відділення встановило, що підприємство встановило економічно необгрунтовану плату за опломбування водолічильників та завищувало добові витрати теплової енергії на підігрів холодної води на 1 мешканця. У цьому зв’язку Відділення застосувало санкції.

    визнало зловживання ВОКП ВКГ “Вінницяводоканал” монопольним становищем та наклало на порушника 17 тис. грн. штрафу. Відділення встановило, що підприємство безпідставно повідомляло споживачів про розірвання договору з водопостачання та водовідведення. Окрім цього, монополіст вимагав для укладення нового договору-приєднання кошти за виготовлення акту балансової приналежності та поновлення технічних умов для юридичних осіб на підключення до своїх мереж.

    припинив порушення конкуренційного законодавства з боку ДП "Комунальник" ТОВ "Тульчинський райсількомунгосп" на ринку водопостачання та водовідведення смт. Кирнасівка. Так, на виконання рекомендацій Відділення, монополіст здійснив перерахунки витрат на виробництво води і знешкодження стоків та подав їх на затвердження органам місцевого самоврядування.

    Київське обласне відділення АМКУ:

    надало рекомендації Кагарлицькому БТІ привести вартість однієї нормо години часу робіт та послуг у відповідність до чинного законодавства. Відділення встановило, що при формуванні тарифів дії БТІ мають ознаки зловживання монопольним становищем.

    Запорізьке обласне відділення АМКУ:

    визнало зловживання ТОВ “Кооперативний ринок” м. Гуляйполе монопольним становищем на ринку комплексних послуг з надання місць для торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами та оштрафувало порушника на 1 тис. грн. Відділення встановило, що монополіст неправомірно стягував з підприємців додаткову плату за надання торговельного місця в робочі дні.

    визнало зловживання ВАТ “Запоріжгаз” в особі Бердянського управління по газифікації та газопостачанню монопольним становищем та оштрафувало порушника на 1,5 тис. грн. Відділення встановило, що монополіст вимагав від ТОВ “Он Лайн Азов” надання непередбачених чинним законодавством документів при отриманні технічних умов за дорученням замовників. Окрім цього, підприємство виявило бездіяльність у питаннях встановлення порядку забезпечення монтажно-будівельною організацією транспортом для доставки інженеру технагляду на об’єкт.

    надало рекомендації КП “ВРЕЖО №2” припинити порушення конкуренційного законодавства у вигляді відмови виконати поточний ремонт у під’їзді №3 будинку №55 по вул. Горького м. Запоріжжя. На виконання рекомендацій Відділення підприємство повідомило, що зазначений ремонт, внесений до плану виконання ремонтів під’їздів, буде виконано у 1 кварталі 2006 року з використанням матеріалів, придбаних мешканцями під’їзду.

    надало рекомендації Вільнянському орендному виробничому УЖКГ припинить неправомірне нарахування мешканцям плати за послуги опалення в повному обсязі при відключенні опалення у ванних кімнатах. На виконання рекомендацій Відділення підприємством проведено перерахунки на загальну суму 8284,37 грн.

    Івано-Франківське обласне відділення АМКУ:

    надало рекомендації ТОВ «ТТК» припинити дії, що містять ознаки зловживання монопольним становищем на ринку місцевого телефонного зв’язку. На виконання рекомендацій Відділення, підприємство припинило зволікання та встановило телефон у квартирі мешканця Івано-Франківська.

    надало рекомендації Рогатинській райдержадміністрації вжити заходів для врегулювання порядку встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення. Орган влади рекомендації виконав, припинивши таким чином дії, що могли призвести до порушення конкуренційного законодавства.

    Кримське відділення АМКУ:

    визнало зловживання Сімферопольським міжміським бюро реєстрації та технічної інвентаризації монопольним становищем та оштрафувало порушника на 3 тис. грн. Відділення встановило, що монополіст стягував завищену плату за виконання комплексу робіт для ВАТ «Сімферопольська макаронна фабрика», завищував вартість 1 нормо/години при розрахунках калькуляцій послуг та вимагав від підприємців вдвічі або втричі завищеної плати обліку нерухомого майна при виконанні робіт у стислий термін. Сімферопольське МБРТІ визнало порушення та в ході розгляду справи його припинило. Зокрема, для ВАТ «Сімферопольська макаронна фабрика» було проведено перерахунки на суму близько 8 тис. грн.

    визнало зловживання ВАТ “Кримгаз” в особі Бахчисарайського управління по експлуатації газового господарства монопольним становищем на ринку транспортування природного газу розподільчими газопроводами та оштрафувало порушника на 4 тис. грн. Відділення встановило, що при укладанні договорів із промисловими споживачами на транспортування природного газу підприємство неправомірно встановлювало вимог щодо приведення споживачами розрахунків за спожитий газ в межах об’ємних витрат газу від 0,2 Qmax до Qmax.

    Прес-служба Кабінету міністрів України

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.