• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Киеве активизировались случаи квартирных махинаций
    2013-11-24 08:33:47

    "Зазвичай таким займаються люди не з агентств, а приватні ріелтори, які можуть бути в зговорі з господарями"

    У столиці викрили чергову аферу з орендою житла. Люди платять ріелтору і за квартиру наперед, а через кілька днів господарі вказують їм на двері. Експерти кажуть, що ріелтори, працюючи в змові з господарями, сдають одне і те ж житло по кілька разів.

     
    Киянка Марія розповіла, що два тижні тому зняла через ріелтора кімнату на вул. Олійника, 17, повідомляє Gazeta.ua із посиланням на "Вєсті". "Сама житло знайти не змогла, тому звернулася до брокера. Мені назвали адресу, я туди поїхала сама, господиня показала кімнату, ми домовилися про ціну, і я відправилася за речами. Коли повернулася, то на місці була вже ріелтор, за її послуги я віддала 850 гривень. Вона дала нам з господинею по копії договору, попередила, що в разі проблем мене переселять безкоштовно, і пішла. Через два дні господиня повідомила, що їй не підходить мій графік роботи, і попросила з'їхати. Хоча ми обговорювали, те у скільки я буду іти і приходити. Брокер відмовилася допомагати і повертати гроші, сказала, що договір нічого не означає", - розповіла нам Марія.
     
    Володимира Сивоконя з дружиною господиня попросила місяць пожити в іншому місці, тому що приїжджає її син. "Знайшли оголошення на сайті в інтернеті. Ми зняли двокімнатну квартиру на Теремках. Заплатили за два місяці і ще дві з половиною тисячі гривень віддали ріелтору. А через три тижні зателефонувала господиня і попросила кудись переїхати. Мовляв, син з іншого міста їде вирішувати свої питання. А квартира - його. Речі, запевнила, можна залишити. А гроші назад віддавати відмовилася. Думаю, що ми не єдина жертва цієї жінки. Ми знайшли іншу квартиру і знову заплатили ріелтору. Гарантії, що мене і звідси ніхто не виселить, ніякої", - поскаржився Володимир.
     
    Експерти ринку нерухомості кажуть, що такі випадки стали нерідкими. "Я про це чую все частіше і частіше. І колеги розповідають, і клієнти скаржаться, - говорить ріелтор Анастасія Наконечна. - І хоча ріелтори не повинні повертати гроші, але все регулюється порядністю. Я, наприклад, прошу людей, якщо їх щось не влаштуває, повідомити мені про це протягом тижня. Тоді підшукаю їм нову квартиру безкоштовно".
     
    Член Асоціації фахівців з нерухомості Артур Пилипчук теж чув про цю аферу. "Зазвичай таким займаються люди не з агентств, а приватні ріелтори, які можуть бути в зговорі з господарями".
     
    У міліції кажуть, що скарг до них не надходило. "Це не кримінальний злочин, а цивільно-правові відносини. Тому радимо складати правильно договору", - сказала речник столичної міліції Ольга Білик.
     
    А ось юристи вважають, що це не що інше, як шахрайство. "Це однозначно кримінальний злочин - шахрайство. Господарі з ріелторами, схоже, у змові. На жаль, у нас немає структури, яка контролює проблеми з орендою. Я в таких випадках раджу звернутися і в міліцію, і в податкову і повідомити жек про те, що тут здають квартиру. Нехай перевірять, чи платять вони податки", - говорить правозахисник Едуард Багіров. Він радить уважно читати договір, який укладають орендар з орендодавцем. Там не повинно бути пунктів, що дозволяють достроково розривати договір і виставляти людей на вулицю.

     

    Источник

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.