• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Сватово на Луганщине прошел митинг «Луганчане за единую Украину»
    2014-06-02 11:44:05

    31.05.2014 в Сватове пройшов мітинг «Луганчани за єдину Україну»,  в якому прийняли участь  представники семи районів Луганської області:  Сватівського, Троїцького, Білокуракінського, Новопськовського, Марківського, Міловського та Старобільського та представники з Боровського району Харківської області. Мітинг був частиною автопробігу  «Луганчани за єдину Україну», який розпочався на кордоні Сватівського і Старобільського районів  і закінчився на кордоні Куп’янського  і Сватівського районів.

    Всі, хто підтримав ідею єдності, миру і свободи Луганського регіону, хто пишається своєю Державою, є її частинкою  і небайдужий до її долі, прийняв участь у цьому заході, засвідчивши велику любов до рідного краю. Особливо приємним є те, що луганчан, підтримали сусіди з Борівського району Харківської області. Тож Сватівська земля щиро привітала таке поважне зібрання! Мітинг розпочався гімном України та молитвою за загиблих в АТО. Паніхіду відслужили священики Української православної церкви МП та ієрей о. Дмитрій з парафіянами Автокефальної православної церкви.

    Від кожної делегації виступили представники з промовами. Майже в кожному виступі лунали гасла: «За Єдину Україну», «Слава Україні». В кінці мітингу під спів хору УАПЦ «Молитва за Україну» учасники розмістилися в своїх авто, щоби дружнім сигналом фанфар зазначити єдність і всі разом продовжити автопробіг.

    Цією акцією патріоти - луганчани об’єдналися навколо однієї ідеї, відчули підтримку один одного, тепло сердець, бо Луганщина - їх спільний дім, і вони - господарі в ньому!

    Резолюція

    учасників мітингу «Луганчани за єдину Україну» 31.05.2014р

    місто Сватове, пл. Радянська.

              Кожен з нас, учасників автопробігу «Луганщини за єдину Україну», сьогодні тут, бо цілком та повністю підтримує ідею єдності, миру і свободи Луганського регіону.  Нас багато і ми такі різні, шахтарі, аграрії, підприємці, інтелігенція,  але Україна в нас єдина!

              Ми дякуємо, що у суспільстві знайшлись ті, хто піднявся проти бандократії  за свою гідність, за справедливість, за свободу. Тим хто був на Майдані, хто тепер захищає нас від тероризму і мародерства та тим, хто віддав своє життя за нашу Україну. Вічна їм слава і пам'ять.

    Сьогодні йде справжня війна! Підступна, жахлива, кровава війна! Але це не просто війна. Це ще і процес формування єдиної, потужної, нової, європейської, економічно – сильної України. Це наша Батьківщина. Тут народились наші діти, у цій землі лежать наші пращури. І ніхто не має права забрати нашу пам’ять, замість нас вибрати шлях, яким рухатись вперед, нав’язувати свою ідеологію та цінності. Ми, всі разом, повинні зробити мужній вчинок. Доказати всім агресорам, що ми мудрий, сильний народ, з власними традиціями та культурою.

    Прагнемо щоб весь світ поважав наше рішення, а воно на сьогодні лише одне – ми хочемо миру, злагоди та жити в єдиній, цілісній, процвітаючій Україні.  

    Ми повинні об’єднатися та підтримати наших дітей, тих хлопців, які зараз вимушені захищати спокій, мир та кордони нашої держави. Не балачками, лежачи на дивані, очікуванням, а проявити справжню активну життєву позицію, патріотизм, любов до землі, де народились, через допомогу військовослужбовцям національної гвардії, проведення люстрації на місцях, антикорупційну діяльність, підтримку біженців, і головне, створення атмосфери визнання державницької позиції у всіх сферах життя кожної територіальної громади.

    Сьогодні ллється кров наших дітей з обох боків протистояння. Ми закликаємо припинити братовбивчу війну, бо ми християни і мусимо підтримувати християнські цінності.  Ми звертаємося до новообраного президента вжити всіх заходів для цього. Звертаємося до Єфремова О.С., Голенко В.М., Пристюка В.М. та їх прибічників негайно припинити дурити людей і ними маніпулювати.  На їх совісті смерті мирних громадян.

      Ми закликаємо всіх луганчан не піддаватися інформаційній пропутінській агітації, бути вірними своїй державі і замість того, щоби воювати зі своїми співвітчизниками і підтримувати сепаратистів, об’єднатися для вирішення всіх важливих для луганчан потреб.

    -   Зробити Луганщину територією без корупції. Закон повинен діяти для всіх.

    -  Забезпечити луганчан - роботою, достойною заробітною платою, помірними тарифами, своєчасною виплатою пенсій, заробітної плати, соціальних пільг.

    -  Зберегти територіальну цілісність країни, бо Україна повинна бути єдиною.

    -  Зробити так, щоби кожен луганчанин був почутим і відчував повагу до себе та був захищеним.

    -  Добитися децентралізації влади, повернути повноваження територіальним громадам розпоряджатися і вести управління земельними ресурсами і водними об’єктами, які знаходяться в її межах та закріплені за ними поза її межами, самим на місцях формувати бюджети та бути  розпорядниками цих бюджетів. Самим вирішувати, на які цілі та в який спосіб використовувати кошти.

    -  Розмовляти тією мовою, якою ми, луганчани, бажаємо. Не дозволимо  радикальним політичним партіям встановлювати свої правила життя.

    -  Процвітання нашій Луганщини і саме головне  - мирного неба над головами наших дітей!

          Закликаємо всіх замислитись та вирішити, що краще мир чи війна? Мир  -  це коли діти хоронять своїх батьків, а війна – це коли батьки хоронять своїх дітей.

           Не будемо байдужими! Не можна просто так віддати агресору нашу Батьківщину! Ми не бажаємо бути невизнаною ніким територією, не бажаємо бути нацією другого сорту  - без своєї землі, пам’яті та культури! Збережемо те, що ціною власного життя здобули для нас наші батьки та діди !

    Луганщина наш спільний дім і ми повинні бути господарі в ньому і не повинні дозволити руйнувати його ніколи! Росіяни для нас – це сусідній, дружній, братський народ, з яким нас об’єднує героїчна, славна історія, але Путін тиран і узурпатор і ми допоможемо сусідам позбутися цього негідника.

    Враховуючи звернення Громадських рухів «Старобільчани», «Марківчани» та «Луганчани», звертаємось до міністра внутрішніх справ начальника обласного управління УМВС:  негайно звільнити начальника Старобільського РВ УМВС Лайшева А.А. та начальника Марківського РВ УМВС Ковтуна Ю.О. за сепаратистські погляди, корумпованість та зловживання.

    Звертаємося до Генерального прокурора України, прокурора Луганської області звільнити прокурора по Новопсковському району Соловйова В.Б. за сприяння зловмисникам, корумпованість та чисельні зловживання.

    Звертаємося до  голови Люстраційного комітету України Соболева І. про термінове проведення люстрації головного судді Логвіненко Т. Г. Марківського районного суду.

    Звертаємося до голови Сватівської райдержадміністрації Борзило О.І. і голови Сватівської районної ради Бервено Т.В., голови Марківської райдержадміністрації Чернік В.О. і голови Марківської районної ради Житіна О.В.  негайно провести позачергові сесії райрад для звільнення головних редакторів комунальних газет «Новини Сватівщини» та «Радянське слово» відповідно за антидержавну діяльність.  

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.