• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • УДДПЗ «Укрпошта» дає роз’яснення щодо закупівлі конвертів
    2015-07-07 13:54:37

    Останнім часом в деяких медіа з’явилася інформація замовного характеру щодо обставин звичайної закупівлі підприємством «Укрпошта»  конвертів. На жаль, працівники цих видань, не перевіривши факти, взялися поширювати недостовірну інформацію, надаючи їй політичного забарвлення та  намагаючись прив’язати до тексту слово «корупція».

    Що ж відбулося насправді?

    З метою закупівлі простих немаркованих конвертів підприємством «Укрпошта» було проведено конкурс з відбору постачальників, в якому взяло участь 5 учасників: ТОВ «Транскомплект-С», ТОВ «НВП Поліграфсервіс», ТОВ «Паперова», ТОВ «Інпрес», ТОВ «Куверт-Україна».

    Варто наголосити, що закупівля простих немаркованих конвертів «Укрпоштою» не підпадала під дію Закону «Про здійснення державних закупівель», оскільки даний товар закуплявся з метою перепродажу в торговій мережі національного оператора поштового зв’язку.  Отже, «Укрпошта» мала право обрати без конкурсу будь-якого постачальника. Конкурс було вирішено провести з метою формування ціни шляхом змагальності (конкуренції), забезпечення прозорості, а також для дослідження стану ринку конвертів та вивчення пропозицій, оцінки виробничих можливостей і документації можливих постачальників.

    Один з учасників конкурсу - ТОВ «НВП Поліграфсервіс» згодом відкликав свою пропозицію через неправильний розрахунк вартості продукції. 

    Отже, розглядалося 4 пропозиції, з яких до оцінки було допущено пропозиції компаній ТОВ «Паперова» та ТОВ «Інпрес», кращою з яких виявилась пропозиція ТОВ «Інпрес».

    Пропозиції інших компаній – ТОВ «Транскомплект-С» і ТОВ «Куверт – Україна»  не відповідали умовам запиту, а саме:

    ТОВ «Транскомплект-С» надав опис предмету закупівлі, в якому невірно зазначив кількість конвертів; також був відсутній висновок санітарно-епідеміологічної експертизи на конверти.

    ТОВ «Куверт-Україна» у складі пропозиції не надав сертифікат відповідності українських систем сертифікації на продукцію, також були  відсутні копії балансу та звіту про фінансові результати за проміжні періоди. Не відповідали запиту і основні умови договору, надані учасником, – їх було доповнено пунктом щодо штрафних санкцій до покупця.
    Таким чином, пропозиції двох учасників підлягали відхиленню.

    Конкурсна комісія УДППЗ «Укрпошта» відхилила пропозиції ТОВ «Куверт – Україна» і ТОВ «Транскомплект-С», керуючись в першу чергу конкурсними вимогами, а також практикою розгляду скарг Антимонопольним комітетом України та його рішеннями, в яких чітко зазначено, що пропозиція, котра не відповідає зазначеним замовником умовам, має бути відхилена.

    Якби «Укрпошта» не відхилила ці пропозиції – інші учасники звинуватили би наше підприємство не лише у порушенні умов конкурсу, а навіть у його профанації. 

    На жаль,  ТОВ «Куверт-Україна» намагається спаплюжити результати цього необов’язкового конкурсу, надсилаючи скрізь численні скарги та маніпулюючи фактами. Доречно зазначити, що кошти, за які «Укрпошта» закуповує продукцію як для власних потреб так і з метою перепродажу (що в даному випадку є ключовим моментом) не є державними, оскільки жодного фінансування з держбюджету національний оператор поштового зв’язку не отримує.

    Ми звертаємося до журналістів з проханням не гнатися за дешевою сенсацією, не використовувати необдуманих оцінок та проявляти елементарну компетентність при висвітленні результатів будь яких конкурсів, бути обачними з висновками і збалансовано надавати позицію всіх сторін. Зауважуємо, що однобічне висвітлення згаданої закупівлі лише з позицій однієї зацікавленої комерційної структури та надання недостовірної інформації суперечить журналістським стандартам і має замовний характер.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.