• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ринок оренди квартир у Києві увійшов у стагнацію: скільки вона триватиме
    2021-11-24 09:45:13

    Запровадження карантинних обмежень може спровокувати зниження цін.

    Ціна оренди житлової нерухомості Києва, у жовтні 2021 р. зросла майже на 3%, в порівнянні з попереднім місяцем, та майже на 5%, в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

    Про це повідомляє РБК-Україна Realty з посиланням на аналітику порталу Address.ua.

    Ціни на оренду у жовтні
    У жовтні медіанна ціна оренди квартир в Києві склала –11 дол/кв.м.

    Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир склала 12 дол. Медіанна вартість двокімнатних –11 дол/кв.м, трикімнатних квартир – 10 дол/кв.м.

    Найдорожчим районом Києва для оренди залишається Печерський. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 1134 дол. за об'єкт, або 16 дол. за кв.м.

    На другому місці Шевченківський район. Орендодавці в цьому районі просять майже 900 дол. за квартиру ($13/кв.м.). На третьому місці Голосіївський район –636 дол за об'єкт ($ 12/кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі – 354 дол. за квартиру, або 7 дол./кв.м.Ринок оренди квартир у Києві увійшов у стагнацію: скільки вона триватимеДжерело: address.ua

    Які квартири в яких районах вигідно здавати
    Найбільш дорогим районом для оренди найліквідніших однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди 1-кімнатної квартири становить 769 дол.

    У Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 520 до 540 дол.

    Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на 1-кімнатну квартиру в цьому районі становить 314 доларів на місяць.

    45% від загальної кількості пропозиції, представленої в базі даних порталу, зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах – 37%, трикімнатних – 15%. 3% оголошень – багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

    При цьому 45% запитів від охочих зняти квартиру в оренду доводиться на однокімнатні квартири. 34% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 18% – трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 3% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

    З листопада по січень – період затишшя
    "Ринок оренди у жовтні увійшов у стагнацію, яка триватиме щонайменше до лютого-березня 2022 року. Рівень медіанних цін практично не змінився – з вересня вартість оренди квадратного метра у Києві зросла на 0,30 дол.

    Збалансованість попиту та пропозиції є однією з особливостей ринку оренди Києва. У жовтні сформувався незначний профіцит двокімнатних та дефіцит трикімнатних квартир. 45% попиту та пропозиції – однокімнатні квартири.

    З погляду розподілення по районах – зростання ціни оренди показали Подільський, Шевченківський, Дніпровський та Дарницький райони. Знизились ціни на оренду у Святошинському районі. У найпопулярніших для оренди Печерському та Голосіївському районах рівень цін залишається стабільним.

    В умовах, що склалися, очікується зниження активності ринку оренди в період з листопада 2021 до січня 2022 року. Слід зазначити, що запровадження карантинних обмежень може спровокувати зниження цін, які інакше залишалися б стабільними", – повідомив, директор City Development Solutions, Роман Герасимчук.

    Раніше ми розповідали про ціни на подобову оренду на Новорічні свята в різних містах України.

    ЛЕСЯ ПАНЧЕНКО

    Инф. rbc.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.