• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Як змінилися ціни на нові квартири у містах-мільйонниках: аналізуємо Львів, Одесу, Харків та Дніпро
    2022-01-25 09:45:14

    "Бум" на ринку первинного житла 2021-го року торкнувся не тільки Києва та столичних передмість, а й інших українських міст-мільйонників. Темпи будівельних робіт, зданих в експлуатацію квартир, а також ціни на квадратні метри у новобудовах зросли всюди. При чому, розвивалися ці ринки кожен зі своїми регіональними особливостями.

    Розглянути детальніше, як почував себе первинний ринок нерухомості у Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі – пропонує РБК-Україна Realty з посиланням на дослідження проекту ЛУН Місто.

    Ціни
    Середня ціна квадратного метру у новобудовах зростала в усіх великих містах України. Наприклад, у Львові середня ціна за квадрат за 2021 рік зросла з 18300 грн до 20900 грн (зростання склало 2600 грн) . В Одесі за рік вартість збільшилась з 20900 грн у січні до 22200 у грудні (зростання – 1300 грн/кв.м). Дніпро показав найвищі темпи зростання вартості квадрату – з 17900 до 26500 (різниця 8600 грн).Як змінилися ціни на нові квартири у містах-мільйонниках: аналізуємо Львів, Одесу, Харків та ДніпроСередня ціна кв.м у новобудовах (ЛУН Місто)

    Найдорожчим серед регіонів за середньою вартістю однокімнатної квартири є Дніпро – 1,28 млн грн, найдешевшим – Харків, де середня ціна найменшої однокімнатної складає 1,03 млн грн. Двокімнатні квартири найдорожчі у Львові – 1,91 млн грн, а найдешевші у Одесі – 1,57 млн грн. А от трикімнатні найдорожчі у Харкові – 2,62 млн грн, у порівнянні з 2,2 млн грн у Львові та Одесі.Як змінилися ціни на нові квартири у містах-мільйонниках: аналізуємо Львів, Одесу, Харків та ДніпроДжерело: ЛУН Місто

    Введення в експлуатацію
    У порівнянні із столицею та передмістями, інші великі міста України розбудовуються повільніше.

    За 2021 рік введено в експлуатацію:

    у Львові – 6 тис. квартир (40 ЖК);
    в Одесі – 13 тис. квартир (32 ЖК);
    у Харкові – 9 тис. квартир (31 ЖК);
    у Дніпрі – 2 тис. квартир (18 ЖК).

    Масштаб забудовників
    Важливим показником є й те, хто із забудовників протягом року мав найбільшу територію забудови. При цьому, у Києві та регіонах активними є різні девелоперські компанії.Як змінилися ціни на нові квартири у містах-мільйонниках: аналізуємо Львів, Одесу, Харків та ДніпроОбсяги будівництва нового житла (ЛУН Місто)

    В регіональних центрах свої лідери:

    У Львові два лідери – "РІЕЛ" (23%) та "Нове місто" (18%).
    В Одесі "Пространство Девелопмент" – 23%, "Стікон" – 11% , "Будова" –10%.
    У Харкові 47% площ активних будівництв належать одній компанії – "Трест Житлобуд-1", ще 27% – "Житлобуд-2".
    У Дніпрі 19% площ будівництв належать "Артпроектбуд", і по 17% у "Строитель-П" та LOGOS Development Group.

    Зацікавленість класом житла
    У залежності від регіону містяни обирають різні класи житла. Наприклад, львів'яни та одесити шукають передусім квартири комфорт-класу. У Дніпрі майже в однаковій кількості цікавляться комфорт- та бізнес-класами. У Харкові віддають перевагу економ- та комфорт-класам.

    Готовність до покупки
    Понад 80% тих, хто цікавився купівлею житла у Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі в останні три місяці – розглядають придбання квартири для власного проживання. У найкоротший термін – протягом року – готові придбати квартиру приблизно 20% жителів Львова та Харкова, та 15% жителів Одеси та Дніпра.

    Протягом найближчих 2-3 років квартиру у новобудові розраховують придбати 41% мешканців Львова, по 35% одеситів та дніпрян та 30% жителів Харкова.

    Раніше ми розповідали, що чверть мешканців Києва готові придбати квартиру протягом року.

    ЛЕСЯ ПАНЧЕНКО

    Инф. rbc.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.