• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Україна заарештувала 12 млрд грн активів російського олігарха Михайла Фрідмана
    2022-05-17 14:45:14

    За клопотанням Офісу генпрокурора заарештовано активи російського олігарха Михайла Фрідмана в Альфа-банку на понад 12,4 млрд грн. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедиктова.

    "Це цінні папери кіпрських компаній, афілійованих із бізнесменом, які були на рахунках у банку", – говорить генпрокурорка.

    Раніше також за клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора було заарештовано 469 млн грн коштів з рахунків в Альфа-банку, які вже готувалися до виведення до Росії, додала Венедиктова.

    "Зокрема з легалізацією особливо не "заморочувалися". Наприклад, оформили удаваний правочин, за яким за космічну суму придбали фірму з копійчаним статутним капіталом", – нагадала генпрокурорка.

    Після першого арешту рахунків Михайло Фрідман заявив, що інформація про нібито виведення активів з Альфа-Банку (Київ) або легалізацію активів, щоб уникнути негативних наслідків від санкцій, не відповідає дійсності.

    За словами Венедиктової, рух коштів у російському напрямі розпочався за кілька тижнів до війни та активізувався з початком повномасштабного вторгнення. Фрідман та підконтрольні йому бізнесмени використовували банк та кіпрські компанії, щоби вивести кошти з-під можливих санкцій та інших примусових заходів.

    "Однак були впіймані за руку під час легалізації активів на 1,1 млрд грн прокуратурою, БЕБ та Нацполіцією у взаємодії з Держфінмоніторингом, Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку та Державною податковою службою України", – сказала генпрокурорка.

    НБУ у квітні погодив болгарського ексміністра фінансів Симеона Дянкова на посаду довіреної особи Альфа-Банку (Київ), якій буде повністю передано право голосу щодо акцій підсанкційних акціонерів банку, чия репутація була визнана небездоганною.

    Дянков отримає також право будь-яким чином брати участь в управлінні банку та, за погодженням з НБУ, брати участь у загальних зборах та розглядати звіт наглядової ради банку.

    Раніше, у березні, НБУ визнав акціонерів Альфа-Банку Михайла Фрідмана (32,86%), Германа Хана (20,97%), Олексія Кузьмичова (16,32%) та Петра Авена (12,4018%) такими, які втратили бездоганну ділову репутацію, і позбавив їх права голосу в банку.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.