• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Мобільний ЦОП: адміністративні послуги для мешканців Криворізького регіону та внутрішньо переміщених осіб
    2023-04-27 10:54:12

    З метою забезпечення зручних і доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особами Криворізькою північною ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Криворізька північна ДПІ) днями поточного року проведено виїзд мобільного Центру обслуговування платників (мобільний ЦОП) до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті Кривий Ріг ради (далі – Прозорий офіс).
    Роботу мобільного ЦОПу забезпечили начальник податкової інспекції Ганна Познякова та фахівці Криворізької північної ДПІ.
    Під час спілкування з відвідувачами мобільного ЦОПу Ганна Познякова зосередила їх увагу на питаннях деклараційної кампанії, що передбачає подачу податкових декларацій про майновий стан і доходи (далі – декларація) певною категорією громадян, які отримували доходи протягом 2022 року, та нагадала, що виконати свій конституційний обов’язок необхідно до 01 травня 2023 року (включно). Зупинилася на питаннях реалізації права на податкову знижку, зауваживши, що для отримання податкової знижки за витратами 2022 року необхідно по 31 грудня включно поточного року подати декларацію.
    Податківиця наголосила, що з метою створення комфортних умов для платників податків – фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації ДПС запроваджено сервіс – предзаповнення декларації.
    Також обговорювались актуальні питання сьогодення, зокрема, особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання; застосування РРО/ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг; виконання функцій податкового агенту у разі використання праці найманих осіб; порядок та способи подання звітності до контролюючих органів; сервісне обслуговування платників у період воєнного стану в Україні.
    Податківці, задіяні у роботі мобільного ЦОПу, акцентували увагу відвідувачів на перевагах дистанційного спілкування з податковими органами, особливо зараз, з використанням Електронного кабінету та інших електронних сервісів, розміщених на вебпорталі ДПС України та субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області».
    До уваги платників доведена інформація, що під час дії воєнного стану в Україні, платники податків, у тому числі місцем реєстрації яких є окуповані території, мають можливість у режимі онлайн переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за допомогою меню «стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.
    За результатами роботи мобільного ЦОПу співробітниками податкової інспекції здійснено обслуговування 92 фізичних осіб, з яких, 51 – надані адміністративні послуги (прийнято від фізичних осіб 37 заяв за формою № 5ДР, 14 заяв за формою № 1ДР). Прийнято 4 декларації з метою реалізації права на податкову знижку (здобуття освіти у вітчизняних закладах навчання) та 2 декларації про отримані впродовж 2022 року доходи.
    Усі учасники заходу отримали фахові відповіді на запитання платників щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування під час дії воєнного стану.
    Більшість відвідувачів мобільного ЦОПу – це внутрішньо переміщені особи, переважно з Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Харківської та Миколаївської областей. Наразі у Тернівському районі м. Кривого Рогу обліковується понад 7 тисяч внутрішньо переміщених осіб.
    Після прийому суб’єктів звернень безпосередньо у Прозорому офісі фахівці, які забезпечували роботу мобільного ЦОПу, з метою надання адміністративних послуг здійснили три адресних виїзди до мешканців Тернівського району, які відносяться до мало мобільної групи населення. У результаті таких виїздів надано 3 адміністративні послуги. Громадяни висловили подяку представникам податкової служби.
    Робота мобільного ЦОПу пройшла конструктивно та в атмосфері доброзичливості.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.