• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Попит на напівпровідники у світі почав знижуватися
    2023-05-01 09:20:19

    Виробники чіпового обладнання попереджають про падіння попиту на світову електроніку після того, як замовлення скоротилися в першому кварталі, через зростаючу економічну невизначеність у всьому світі.

    Виробники напівпровідників зіткнулися із зменшенням замовлень від деяких клієнтів на ринку чіпів, оскільки зростання процентних ставок і стрімка інфляція погіршують настрої споживачів, пише Вloomberg.

    У звітах виробників, яке використовується для виробництва чіпів, необхідних для всього, починаючи від смартфонів і закінчуючи медичним обладнанням, є свідчення про те, що ця тенденція може зберегтися.

    Попит на ринку пам’яті впав у першому кварталі та, як очікується, залишиться на низькому рівні в 2023 році, заявив головний виконавчий директор ASM International NV Бенджамін Лог у звіті про прибутки компанії у вівторок після ринку.

    Голландський виробник стружкових інструментів знизив свій прогноз доходу на друге півріччя, заявивши, що продажі можуть впасти на 10% або більше в період порівняно з січнем-червнем. За даними ASM International, у 2023 році витрати на обладнання для виробництва пластин скоротяться на високий відсоток підлітків.

    Попит китайських клієнтів BE Semiconductor Industries NV залишався низьким у минулому кварталі, становлячи близько 27% від загального доходу фірми, повідомила компанія в середу. Замовлення скоротилися на 21% за цей період порівняно з попереднім кварталом через падіння попиту на масові обчислення та програми гібридного зв’язку.

    ASML Holding NV, найдорожча технологічна компанія Європи, відкрила сезон прибутків минулого тижня, попередивши про зниження щодо попиту з різних сегментів кінцевого ринку. Хоча заборгованість ASML становить 38,9 мільярда євро (42,9 мільярда доларів), обсяг бронювань у першому кварталі впав на 46% до 3,75 мільярда євро порівняно з роком раніше, що викликає занепокоєння щодо його довгострокових перспектив.

    Раніше в цьому місяці найбільший клієнт ASML, компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., другий квартал поспіль не досягла оцінки прибутку. Texas Instruments Inc. у вівторок дала невтішний прогноз продажів на поточний квартал.

    У середу акції ASM International впали на 13%, що стало найбільшим падінням з березня 2020 року. Акції інших виробників мікросхем також здешевилися.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.