• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Податкові новини (ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Павлоградський регіон)) 19.10.2023
    2023-10-19 22:31:40

    Майже 88 млн грн акцизного податку надійшло до держбюджету від платників Дніпропетровщини за ввезені товари

    Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Павлоградський регіон)  інформує.
    Протягом дев’яти місяців 2023 року до загального фонду державного бюджету від платників Дніпропетровської області за ввезені товари надійшло майже 88 млн грн акцизного податку. Надходження збільшились порівняно з 2022 роком на понад 18,1 млн грн, або на 26,1 відсоток.
    Нагадуємо, що відповідно до підпунктів 80.2.1 – 80.2.7 пункту 80.2 статті 80 Податкового кодексу України фактична перевірка може проводитися на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, оформленого наказом, копія якого вручається платнику податків або його уповноваженому представнику, або особам, які фактично проводять розрахункові операції, під розписку до початку проведення такої перевірки, та, зокрема у разі коли за результатами перевірок інших платників податків виявлено факти, які свідчать про можливі порушення платником податків законодавства щодо виробництва та обігу підакцизних товарів, здійснення платником податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності патентів, ліцензій та інших документів, контроль за наявністю яких покладено на контролюючі органи, та виникає необхідність перевірки таких фактів.


    Платники податку на прибуток підприємств сумлінно поповнюють місцеві бюджети Дніпропетровщини

    Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області області  (територія обслуговування – Павлоградський регіон)  інформує.
    У січні – вересні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від платників податку на прибуток підприємств надійшло понад 336,1 млн гривень. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталі Федаш сума надходжень збільшилась у порівнянні з минулорічним показником на понад 67,5 млн грн, або на 25,2 відсотків.
    Наталя Федаш висловила подяку платникам за працю та сумлінну сплату податків і нагадала, що 31.10.2023 – останній день сплати авансового внеску з податку на прибуток підприємств з пунктів обміну іноземних валют за жовтень 2023 року.


    Низка роз’яснювальних заходів з питань РРО/ПРРО продовжується

    Роз’яснювальна робота мобільного ЦОПу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) не збавляє обертів.
    Днями провідні фахівці Криворізької північної ДПІ, Синельниківської ДПІ, Шевченківської ДПІ, Васильківської ДПІ, Апостолівської ДПІ, ДПІ у м. Покрові, Жовтоводської ДПІ, Павлоградської ДПІ, Томаківської ДПІ, Юр’ївської ДПІ ГУ ДПС охопили широкий спектр нових локацій Дніпропетровщини інформаційними роз’ясненнями щодо застосування РРО/ПРРО.
    Податківці відвідали об’єкти бізнесу в м. Дніпро, м. Кривий Ріг, м. Павлоград, м. Синельникове, м. Апостолове, м. Покров, м. Жовті Води, смт. Васильківка Синельниківського району, смт. Томаківка Нікопольського району та смт. Юр’ївка Павлоградського району.
    Спілкувались з платниками щодо застосування РРО/ПРРО.
    Закликали використовувати безоплатне програмне рішення від ДПС.
    Нагадали, що з 01 жовтня 2023 року поновлено відповідальність платників за непроведення розрахункових операцій через касову техніку.
    Дали практичні поради на питання вже діючих користувачів РРО/ПРРО.
    Результативність нашої інформаційної кампанії вимірюється не кількістю локацій. Для нас головне – особисті зустрічі та консультації платникам.
    Працюємо, розʼяснюємо, допомагаємо!


    Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону № 3219» У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області

    У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону № 3219».
     На запитання платників податків відповіла старший державний інспектор Першотравенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Тернова Світлана Вікторівна.
     
    Питання 1: Добрий день!
    Який порядок подання заяви для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб’єктами господарювання, які використовують програмні РРО.
     
    Відповідь. Доброго дня!
    Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається органами ліцензування, якими відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2015 № 609 є територіальні органи ДПС.
    Для отримання такої ліцензії суб’єкт господарювання подає до органу ліцензування за місцем провадження діяльності заяву про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями у довільній формі.
    У заяві зазначає перелік програмних РРО, які знаходяться у місці торгівлі, їх фіскальні номери, дату реєстрації ПРРО в контролюючому органі та назву моделі ПРРО.
     
    Питання 2: Добрий день!
    Умови реєстрації РРО/ПРРО для ФОП, який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири.
     
    Відповідь. Доброго дня!
    У разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового Кодексу України має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО. 
     
    Питання 3: Добрий день!
    Чому не має другої квитанції при реєстрації ПРРО?
     
    Відповідь. Доброго дня!
    При успішній реєстрації ПРРО з серверу ДПС надійде лише одна квитанція, в якій буде ФН ПРРО, якщо заява про реєстрацію ПРРО з помилками, то буде і друга квитанція, із зазначенням помилки. Квитанції можуть приходити із затримкою.


    До уваги суб’єктів господарювання!

    Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області  (територія обслуговування – Павлоградський регіон) нагадує, що 01.10.2023 набрав чинності Закон України від 10 серпня 2023 року № 3326-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів» (далі – Закон № 3326).
    Законом № 3326 внесено зміни, зокрема до ст. 18 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами та доповненнями.
    Так, змінами передбачено, що до припинення або скасування воєнного стану в Україні забороняються реалізація магазинам безмитної торгівлі, а також виробництво для таких цілей тютюнових виробів та/або рідин, що використовуються в електронних сигаретах.
    У разі наявності у виробників станом на дату набрання чинності Законом № 3326 залишків тютюнових виробів та/або рідин, що використовуються в електронних сигаретах, призначених для реалізації магазинам безмитної торгівлі, такі виробники зобов’язані станом на таку дату провести у присутності представника податкового органу інвентаризацію таких товарів (продукції) та подати інформацію про результати проведення інвентаризації із зазначенням даних про залишки таких товарів (продукції) та місця їх зберігання до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію податкової політики, протягом двох робочих днів з дня завершення інвентаризації.
    Залишки таких товарів (продукції) у подальшому зберігаються виробниками у місцях, зазначених в інформації про результати проведеної інвентаризації, до припинення або скасування воєнного стану в Україні.
    У разі виявлення після набрання чинності Законом № 3326 фактів виробництва та/або зберігання, та/або транспортування, та/або реалізації, у тому числі їх виробниками, тютюнових виробів та/або рідин, що використовуються в електронних сигаретах, які були вироблені для цілей реалізації магазинам безмитної торгівлі, такі товари вважаються немаркованими марками акцизного податку, а до таких суб’єктів господарювання застосовується відповідальність, передбачена законодавством за виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію підакцизних товарів без марок акцизного податку. Зазначені норми не застосовуються у випадках зберігання виробниками тютюнових виробів та/або рідин, що використовуються в електронних сигаретах, дані про які були включені до матеріалів інвентаризації, проведеної відповідно до Закону № 3326, та зберігаються у місцях зберігання, про які було повідомлено центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію податкової політики.
    Довідково: Закон № 3326 опубліковано в офіційному виданні «Урядовий кур'єр» від 09.09.2023 № 182.


    Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219» У Покровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

    У Покровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219».
     На запитання платників податків відповіла старший державний інспектор Покровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ревера Тетяна Олександрівна.
     
    Питання 1: Добрий день!
     Яке обладнання може  використовуватися при  застосуванні ПРРО?
     
    Відповідь. Добрий день!
      Програмний РРО  можна встановити на  смартфон, планшет, комп’ютер чи   будь- який інший гаджет, який має операційну систему та  підключення до Інтернет.
     
    Питання 2: Добрий день!
     Яким чином отримати електронні підписи для роботи з ПРРО?
     
    Відповідь. Добрий день!
    Для отримання кваліфікованого сертифікат  касира чи номерної печатки необхідно звернутися до центру сертифікації зі стандартним  пакетом документів для отримання КЕП. Процедура генерації заявок на сертифікат для роботи з ПРРО наразі нічим не відрізняється від  звичайної генерації заявок для підприємства.
     
    Питання 3: Добрий день!
     Як  підтверджується факт передачі даних від ПРРО до  фіскального сервера?
     
    Відповідь. Добрий день!
    З фіскального сервера надходять відповідні квитанції щодо  отримання реєстраційної заяви, повідомлень про  виявлення несправності ПРРО, відкриття зміни;
    розрахунковому документі та фіскальному  звіту присвоюються фіскальні номера сервером ДПС.
     
    Питання 4: Добрий день!
    Чи можна підключити портативний принтер чеків до ПРРО?
     
    Відповідь. Добрий день!
    Так, портативний принтер чеків підключається як звичайний  принтер, гарно зарекомендували себе наступні моделі.
     
    Питання 5: Добрий день!
    Чи  накладається  електронна мітка часу на розрахункові документи, що  створюються ПРРО в режимі офлайн?
     
    Відповідь. Добрий день!
     
     Коли відсутній зв’язок між ПРРО та  фіскальним сервером, але є інтернет , електронна позначка часу накладається на  електронний чек відповідним АЦСК, який видав КЕП.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.