У цьому тижні українські фермери почали підвищувати ціни на моркву, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Експерти пояснюють, що це подорожчання пов'язане з тим, що більшість місцевих господарств закінчує реалізацію даної продукції.
Наразі ціни на моркву коливаються в межах 7-12 грн/кг ($0,18-0,31/кг), що у середньому на 24% вище, ніж наприкінці минулого тижня. Зауважимо, що ціни зросли через сезонне зменшення пропозиції, особливо продукції високої якості, та збільшений попит місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.
Незважаючи на зростання цін, морква в Україні залишається в середньому на 70% дешевшою, ніж у цей самий період минулого року.
Важливо зазначити, що ще у лютому на ринку моркви спостерігалося падіння цін, оскільки фермери активно розпродували свої запаси зі сховищ.
За даними аналітиків, такий рух цін на моркву є звичайним явищем для ринку овочів і фруктів і пов'язаний з сезонними та економічними факторами. Українські фермери продовжують забезпечувати ринок якісною та доступною морквою для споживачів.
e-finance.com.ua