• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Основні показники діяльності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб станом на початок березня 2014 року
    2014-03-13 08:52:47

    Здійснення Фондом тимчасової адміністрації в Публічному акціонерному товаристві «БРОКБІЗНЕСБАНК» та розрахунки з вкладниками.

    Постановою Правління Національного банку України №107 від 28 лютого 2014 року АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» було віднесено до категорії неплатоспроможних. У зв’язку з цим Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу на тимчасову адміністрацію в АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації  департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Куреного Олександра Вікторовича.

    Відповідно до звітності АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК»  станом на 01 лютого 2014 року обсяг коштів, що підлягав виплаті більш ніж 275 тис. вкладникам в межах гарантованого розміру відшкодування, складав 2,7 млрд грн.
    Фонд підкреслює, що вищенаведена інформація про вклади буде уточнена в процесі роботи уповноваженої особи Фонду на тимчасову адміністрацію зазначеного банку.

    В цілому тимчасова адміністрація в банку введена на період з 03 березня по 02 червня 2014 року включно.

    Протягом дії тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки). Виплати за зазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тисяч гривень.

    Інформація про час та порядок виплат під час дії тимчасової адміністрації за вищезазначеними договорами буде повідомлена додатково на сайті Фонду: www.fg.gov.ua та на сайті АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК»: www.bankbb.com.ua.

    Під час дії тимчасової адміністрації проводитиметься оцінка фінансового та майнового стану банку, і на підставі проведеної оцінки визначатимуться заходи щодо виведення його з ринку.

    Фондом оголошено про пошук для АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» потенційних інвесторів, що можуть бути залучені до виведення банку з ринку. 11 березня 2014 року рішенням виконавчої дирекції Фонду продовжено строк для пошуку потенційних інвесторів, які мають намір взяти участь у виведенні АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» з ринку до 16:00 14 березня 2014 року.

    Фонд пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:
    1) відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку;
    2) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку;
    3) продаж банку в цілому.

    Здійснення Фондом тимчасової адміністрації в ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ «РЕАЛ БАНК» та розрахунки з вкладниками

    Постановою Правління Національного банку України  №109 від 28 лютого 2014 року ПАТ «РЕАЛ БАНК» було віднесено до категорії неплатоспроможних. У зв’язку з цим Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу на тимчасову адміністрацію у ПАТ «РЕАЛ БАНК» провідного юрисконсульта відділу супроводження виведення неплатоспроможних банків з ринку департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Кадирова Владислава Володимировича.
    Згідно з даними звітності ПАТ «РЕАЛ БАНК» станом на 01 лютого 2014 року обсяг коштів, що підлягав виплаті майже 13 тис. вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування, складав майже 0,6 млрд грн.  

    Фонд підкреслює, що вищенаведена інформація про вклади буде уточнена в процесі роботи уповноважених осіб Фонду на тимчасову адміністрацію зазначеного банку.

    В цілому тимчасова адміністрація в банку введена на період з 03 березня по 02 червня 2014 року включно.

    Протягом дії тимчасової адміністрації вкладники неплатоспроможного ПАТ «РЕАЛ БАНК» можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки). Виплати за зазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тисяч гривень.

    Інформація про час та порядок виплат під час дії тимчасової адміністрації за вищезазначеними договорами буде повідомлена додатково на сайті Фонду: www.fg.gov.ua, а також на сайті ПАТ «РЕАЛ БАНК»: www.realbank.com.ua

    Під час дії тимчасової адміністрації проводитиметься оцінка фінансового та майнового стану банку, і на підставі проведеної оцінки визначатимуться заходи щодо виведення його з ринку.

    Фондом оголошено про пошук для ПАТ «РЕАЛ БАНК» потенційних інвесторів, що можуть бути залучені до виведення банку з ринку. 11 березня 2014 року рішенням виконавчої дирекції Фонду продовжено строк для пошуку потенційних інвесторів, які мають намір взяти участь у виведенні ПАТ «РЕАЛ БАНК» з ринку до 16:00 14 березня 2014 року.

    Фонд пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:
    1) відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку;
    2) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку;
    3) продаж банку в цілому.

    Здійснення Фондом тимчасової адміністрації в ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» та розрахунки з вкладниками

    З 06 березня 2014 року ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» (далі - ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ») здійснює виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився у період з 11 по 19 лютого 2014 року включно, а також продовжує виплати коштів за договорами, строк дії яких закінчився раніше, та за договорами банківського рахунку. Виплати коштів здійснюються протягом терміну дії тимчасової адміністрації через установи ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК» за рахунок коштів цільової позики Фонду.

    Для отримання коштів за зазначеними договорами, вкладникам необхідно звернутися до установи ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» з паспортом та документом органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

    Виплати коштів вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» під час тимчасової адміністрації розпочалися 31 січня 2014 року.

    Станом на 11 березня 2014 року вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» виплачено 186,5 млн грн за 4435 рахунками, що склало 76,6% від загальної суми перерахованої цільової позики за чотирьма траншами.
    Довідкова інформація за телефоном у ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»: (044) 364-16-25, (044) 365-03-65, та у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб: 0 800-308-108, (044) 333-35-57.

    Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 19 лютого 2014 року, буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб —www.fg.gov.ua та на сайті ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» —www.danielbank.kiev.ua.

    Здійснення Фондом ліквідації ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЕРДЕ БАНК» та розрахунки з вкладниками

    З 10 січня 2013 року Фонд здійснює ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЕРДЕ БАНК» (далі – АТ «ЕРДЕ БАНК»). У зв’язку з цим Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 15 січня 2013 року розпочав виплату гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через банк – агент Фонду.

    Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації АТ «ЕРДЕ БАНК» станом на 01 березня 2014 р. вкладниками отримано 457,1 млн  грн, що становить 99,4% суми, що підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

    На даний момент Фонд здійснює виплати відшкодувань вкладникам АТ «ЕРДЕ БАНК» за результатами розгляду їх індивідуальних звернень до Фонду.
    28 лютого 2014 року рішенням виконавчої дирекції Фонду повноваження уповноваженої особи Фонду на ліквідацію в АТ «ЕРДЕ БАНК» було покладено на Ткач Маріанну Юріївну.

    25 квітня 2013 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб було затверджено Реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «ЕРДЕ БАНК». До Реєстру акцептованих вимог включено 1 480 заявлених вимог кредиторів на загальну суму 741,7 млн грн, яка включає в себе кредиторські вимоги Фонду на суму майже 447 млн грн.

    Як повідомлялось раніше, на виконання вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», уповноваженою особою сформовано та рішенням виконавчої дирекції Фонду від 18.07.2013 №073/13 затверджено Акт за результатами інвентаризації та формування ліквідаційної маси АТ «ЕРДЕ БАНК», згідно з оціночною вартістю майна/грошових коштів, ліквідаційна маса складає – 246,3 млн грн.

    Відповідно до частини п’ятої статті 44 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» 28 листопада 2013 року виконавча дирекція Фонду прийняла рішення про продовження ліквідації АТ «ЕРДЕ БАНК» на період до одного року до 08 січня 2015 року.

    Уповноваженою особою Фонду на ліквідацію АТ «ЕРДЕ БАНК» на постійній основі проводиться робота з позичальниками щодо погашення заборгованості клієнтів перед банком. Активно здійснюється претензійно-позовна діяльність по стягненню заборгованості з боржників, в т.ч. за рахунок заставного майна. На сьогоднішній день окреме заставне майно вже прийнято на баланс та включено до ліквідаційної маси АТ «ЕРДЕ БАНК».

    На даний момент здійснюється задоволення вимог кредиторів третьої черги – Фонду.

    Здійснення Фондом ліквідації  ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «ТАВРИКА» та розрахунки з вкладниками

    З 21 березня 2013 року Фонд здійснює ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК ТАВРИКА» (далі – АТ «БАНК ТАВРИКА»). У зв’язку з цим з 27 березня 2013 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через установи банку-агента Фонду.

    Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації АТ «БАНК «ТАВРИКА» станом на 01 березня 2014 р. вкладниками отримано 1 820,7 млн грн, що становить 99,5% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

    На даний момент Фонд здійснює виплати відшкодувань вкладникам АТ «БАНК ТАВРИКА» за результатами розгляду їх індивідуальних звернень до Фонду.

    12 грудня 2013 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб затверджено зміни до Реєстру акцептованих вимог кредиторів АТ «БАНК «ТАВРИКА», що був затверджений виконавчою дирекцією Фонду 08 липня 2013 року. Після затвердження змін до реєстру акцептованих вимог включено заявлені вимоги 6 873 осіб – клієнтів банку, враховуючи вимоги юридичних осіб, фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності та фізичних осіб, на загальну суму майже 2 745,5 млн грн, яка включає в себе кредиторські вимоги Фонду на суму 1 845,0 млн грн.

    Як повідомлялось раніше, на виконання вимог Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», уповноваженою особою сформовано та рішенням виконавчої дирекції Фонду від 23.09.2013 №100/13 затверджено Акт за результатами інвентаризації та формування ліквідаційної маси АТ «БАНК «ТАВРИКА», згідно з оціночною вартістю майна/грошових коштів, ліквідаційна маса складає – 90,4 млн грн.

    Відповідно до частини п’ятої статті 44 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» 13 лютого 2014 року виконавча дирекція Фонду прийняла рішення про продовження ліквідації АТ «БАНК «ТАВРИКА» на період до одного року до 20 березня 2015 року включно.

    Уповноваженою особою на ліквідацію АТ «БАНК «ТАВРИКА» на постійній основі проводиться робота з позичальниками щодо погашення заборгованості клієнтів перед АТ «БАНК «ТАВРИКА».

    На даний момент здійснюється задоволення вимог кредиторів третьої черги – Фонду.

    Учасники Фонду.
    Станом на 01 березня 2014 року кількість учасників Фонду становить 179.

    За період з 01 лютого по 01 березня 2014 року було внесено наступні зміни до переліку учасників Фонду:
    Перейменування учасника Фонду.
    04 лютого 2014 року внесено зміни до реєстру учасників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб:
    учасник Фонду ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК» змінив назву на ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЮНІОН СТАНДАРД БАНК». У зв’язку з цим ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЮНІОН СТАНДАРД БАНК» було видано нове свідоцтво учасника Фонду № 167 від 04 лютого 2014 року.
    Включення банку до реєстру учасників Фонду.
    10 лютого 2014 року внесено зміни до реєстру учасників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб:
    до реєстру учасників Фонду включено ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ВЕКТОР БАНК». У зв’язку з цим йому видано свідоцтво учасника Фонду № 228 від 10 лютого 2014 року.

    Кошти Фонду.
    Загальна сума коштів, що акумульовані Фондом, станом на 01 березня 2014 року складає 8 176 млн грн.

    Статистика виплат коштів вкладникам банків, що ліквідуються, станом на 01 березня 2014 року.
    ПАТ «АКБ « БАЗИС»
    Гарантовану суму отримали 10 337 вкладників, яким виплачено 277,1 млн грн або 97,3% від загальної суми відшкодування.

    ПАТ «ІННОВАЦІЙНО-ПРОМИСЛОВИЙ БАНК»
    Гарантовану суму отримали 1 176 вкладників, яким виплачено 60,8 млн грн або 96,0% від загальної суми відшкодування.

    ПАТ «Банк Столиця»
    Гарантовану суму отримали 414 вкладників, яким виплачено 29,1 млн грн або 96,7% від загальної суми відшкодування.

    ПАТ «КБ «СОЦКОМ БАНК»
    Гарантовану суму отримали 2 159 вкладників, яким виплачено 83,4 млн грн або 95,3% від загальної суми відшкодування.

    ПАТ «КБ «Володимирський»
    Гарантовану суму отримали 3 065 вкладників, яким виплачено 79,5 млн грн або 66,8% від загальної суми відшкодування.

    ТОВ «Діалогбанк»
    Гарантовану суму отримали 930 вкладників, яким виплачено 93,4 млн грн або 95,0% від загальної суми відшкодування.

    Відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 07.03.2013 №    15 «Щодо строків звернення вкладників», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 02 квітня 2013 року за №   538/23070, вкладники вищезазначених банків мають право звертатися до Фонду за отриманням відшкодування коштів за вкладами протягом 3-х років з дня настання недоступності вкладів, що, в свою чергу, наступило з дня прийняття рішення про відкликання у банку банківської ліцензії та початку процедури ліквідації.

    Протягом лютого 2014 року Фондом було розглянуто та надано відповіді на 101 звернення від вкладників банків, по яких Фонд здійснює відшкодування.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.