• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В центре Киева появился бесплатный транспорт
    2014-06-14 23:40:53

    На Хрещатику з'явилася соціальна Велоферма. Всі послуги тут безкоштовні: тут можна поремонтувати велосипед, взяти ровер напрокат, підзарядити електровелосипед. Фургон ініціатори поставили наспроти виходу з метро, поміж майданівських наметів. Представник соціальної ініціативи "Кіно просто неба" Ростислав Гудь розповідає, що такі велоферми - поширене явище у Сполучених Штатах, і поки незнане в Україні.

    - Це місце, яке збирає велосипедистів. Основна мета - це популяризувати велокультуру і зробити велосипеди доступними для всіх. Люди, які мають добру волю і велосипеди, які хочуть віддати, приносять їх або запчастини на велоферму. На велофермі з цих запчастин збираються повністю робочі велосипеди, які потім можна давати людям безкоштовно кататися. Або якщо хтось, наприклад, має лише тисячу гривень чи 500, щоб купити собі велосипед, але не хоче купувати поганенький, який поламається за тиждень-півтора, може прийти на велоферму, пожертвувати цих 500 гривень на потреби велоферми і вибрати собі беушний, але хороший і цілком справний велосипед. Гроші, які людина пожертвує, підуть на запчастини, матеріали й інструменти.

    - З чиєї ініціативи відкрилася така велоферма на Хрещатику?

    Ідейним натхненником та ініціатором проекту велоферми є наш друг американець Стюард Хармер. Він займається проекційним обладнанням і продюсуванням фільмів. Ми почали з ним співпрацювати в січні, під час революції він тут показував своє велосипедне кіно. Також ми ставили один з великих екранів перед КМДА і показували 18 січня документальний фільм про єгипетську революцію. Загалом проект "Велоферма" має чотирьох співоргнаізаторів - Стюард Фармер, суспільна ініціфатива "Кіно просто неба", компанія "Veliki.Ua" та Асоціація велосипедистів Києва. На даний момент жовті велосипеди для прокату нам надала Асоціація велосипедистів Києва.

    - Як довго діє ваша велоферма?

    Ми поставили наш контейнер на Хрещатику в день інавгурації президента. Зараз ми займаємося тим, щоби привести його до ладу. Шукаємо графітчиків, які б могли безкоштовно розмалювати наш фургон на велосипедну тематику. Можемо надати їм фарби.

    - Люди вам приносили уже запчастини?

    Чекаємо сьогодні першого нашого донейтора, який обіцявся нам привезти колеса. Поки що велосипедів ми ні від кого ще не отримували. Але люди часто підходять. Я особисто ремонтував три велосипеди і змащував їх безкоштовно. За бажання люди можуть зробити внесок. Але бажано не грошима, а колесами, або привезти баночку мастила до ланцюга. У нас на даху будуть стояти сонячні батареї. Хочемо зробити першу в Україні безкоштовну зарядку для електричних велосипедів. На базі велоферми також створюватитмуться різні соціально-освітні проекти для поширення велокультури. Уже за кілька днів будемо поширювати інформацію про всі велосипедні події, які проходитимуть у столиці. Також надаватимемо інформацію про велошколи, де навчають кататися на двоколіснику.

    - Контейнер стоятиме тут стаціонарно весь час?

    Сьогодні до нас прийшов якийсь дядько з КМДА, не представившись почав наїжджати: мовляв, хто нам дозволив тут поставити контейнер? Сказав, що він помічник Віталія Кличка, але документів жодних не показав. Контейнер тут встановити нам дозволила Рада сотників Майдану. З хлопцями ми живемо мирно-дружно. Вони нам приходять допомагати. Врешті дядько передзвонив комусь. Сказав: "Документов у них никаких нет. По-хорошему они не понимают, подгоним кран - уберем". І втік. У нас ініціатива соціальна, ми не поставили черговий генделик з кавою, а займаємося корисними для людей речами на громадських засадах.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.