• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Основні показники діяльності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб станом на початок липня 2014 року
    2014-07-11 16:13:58

     

     Учасники Фонду.

    Станом на 01 липня 2014 року кількість учасників Фонду становить 172.

     

    Кошти Фонду.

    Загальна сума коштів, що акумульовані Фондом, станом на 01 липня 2014 року складає 8 074,5 млн грн.

     

    Розрахунки з вкладниками неплатоспроможних банків

     

    Розрахунки з вкладниками ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК ФОРУМ»

    З 16 червня 2014 року Фонд здійснює ліквідацію ПАТ «БАНК ФОРУМ». У зв’язку з цим з 23 червня  2014 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам через установи банку-агента Фонду. Водночас, виплати коштів вкладникам також здійснювались в період тимчасової адміністрації в банку.

    Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ «БАНК ФОРУМ»  станом на 01 липня 2014 року вкладниками отримано 1454,1 млн грн, що складає 50% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

     

    Розрахунки з вкладниками ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БРОКБІЗНЕСБАНК».

    З 11 червня 2014 року Фонд здійснює ліквідацію АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК». У зв’язку з цим з 18 червня 2014 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через установи банку-агента Фонду. Водночас, виплати коштів вкладникам також здійснювались в період тимчасової адміністрації в банку.

    Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» станом на 01 липня 2014 р. вкладниками отримано 2 247,2 млн грн, що становить 83% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

     

    Розрахунки з вкладниками ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА БАНК «МЕРКУРІЙ»

    З 12 червня 2014 року Фонд здійснює ліквідацію АТ БАНК «МЕРКУРІЙ». У зв’язку з цим з 19 червня 2014 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через установи банку-агента Фонду. Водночас, виплати коштів вкладникам також здійснювались в період тимчасової адміністрації в банку.

                Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації АТ БАНК «МЕРКУРІЙ»  станом на 01 липня 2014 року вкладниками отримано 758,8 млн грн, що становить 81% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

     

    Розрахунки з вкладниками ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО

    ТОВАРИСТВА «РЕАЛ БАНК»

    З  21 травня 2014 року Фонд здійснює ліквідацію ПАТ «РЕАЛ БАНК». У зв’язку з цим з 28 травня 2014 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через установи банку-агента Фонду. Водночас, виплати коштів вкладникам також здійснювались в період тимчасової адміністрації в банку.

    Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ «РЕАЛ БАНК»  станом на 01 липня 2014 р. вкладниками отримано 509,4 млн грн, що становить 94% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

    З 10.07.2014 Фонд здійснюватиме виплати відшкодувань вкладникам ПАТ «РЕАЛ БАНК» за результатами розгляду їх індивідуальних звернень до Фонду.

     

    Розрахунки з вкладниками ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»

    З 16 квітня 2014 року Фонд здійснює ліквідацію ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ». У зв’язку з цим з 23 квітня 2014 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через установи банку-агента Фонду. Водночас, виплати коштів вкладникам також здійснювались в період тимчасової адміністрації в банку.

    Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ»  станом на 01 липня 2014 року вкладниками отримано 383,0 млн грн, що становить 96% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

    На даний момент Фонд здійснює виплати відшкодувань вкладникам ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ДАНІЕЛЬ» за результатами розгляду їх індивідуальних звернень до Фонду.

     

    Розрахунки з вкладниками ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «ТАВРИКА»

    З 21 березня 2013 року Фонд здійснює ліквідацію АТ «БАНК ТАВРИКА». У зв’язку з цим з 27 березня 2013 року Фонд розпочав виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через установи банку-агента Фонду. Водночас, виплати коштів вкладникам також здійснювались в період тимчасової адміністрації в банку.

    Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації АТ «БАНК «ТАВРИКА» станом на 01 липня 2014 року вкладниками отримано 1 822,4 млн грн, що становить 99,6% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

    На даний момент Фонд здійснює виплати відшкодувань вкладникам АТ «БАНК ТАВРИКА» за результатами розгляду їх індивідуальних звернень до Фонду.

     

    Розрахунки з вкладниками ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЕРДЕ БАНК»

    З 10 січня 2013 року Фонд здійснює ліквідацію АТ «ЕРДЕ БАНК». У зв’язку з цим Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 15 січня 2013 року розпочав виплату гарантованої суми відшкодування вкладникам зазначеного банку через банк – агент Фонду. Водночас, виплати коштів вкладникам також здійснювались в період тимчасової адміністрації в банку.

    Всього за період дії тимчасової адміністрації та ліквідації АТ «ЕРДЕ БАНК» станом на 01 липня 2014 року вкладниками отримано 457,5 млн  грн, що становить 99,5% суми, що підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування.

    На даний момент Фонд здійснює виплати відшкодувань вкладникам АТ «ЕРДЕ БАНК» за результатами розгляду їх індивідуальних звернень до Фонду.

     

    Здійснення тимчасової адміністрації в неплатоспроможних банках.

    ПАТ КБ «ІНТЕРБАНК»

    На підставі постанови Правління НБУ та відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду розпочато процедуру виведення ПАТ КБ «ІНТЕРБАНК» з ринку та запроваджено тимчасову адміністрацію  на період з 24 квітня по 23 липня 2014 року.

    З 20 червня 2014 року ПАТ КБ «ІНТЕРБАНК» здійснює виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився до 24 квітня 2014 р. включно, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки) через установи ПАТ «ІМЕКСБАНК». 

    За період виплат станом на 10.07.2014 вкладниками ПАТ КБ «ІНТЕРБАНК» отримано 20,2 млн грн, що становить 64% суми, що підлягає виплаті вкладникам під час тимчасової адміністрації в межах гарантованої суми відшкодування.

    Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 24 квітня 2014 року буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб — www.fg.gov.ua та на сайті ПАТ КБ «ІНТЕРБАНК» — www.interbank.kiev.ua.

     

    ПАТ «Західінкомбанк»

    На підставі постанови Правління НБУ та відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду розпочато процедуру виведення ПАТ «Західінкомбанк» з ринку та запроваджено тимчасову адміністрацію на період з 29 травня по 28 серпня 2014 року.

    З 27 червня 2014 року ПАТ «Західінкомбанк» здійснює виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився до 29 травня 2014 р. включно, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки) через установи ПАТ «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК».

    За період виплат станом на 10.07.2014 вкладниками ПАТ «Західінкомбанк» отримано 54,7 млн грн, що становить 35% суми, що підлягає виплаті вкладникам під час тимчасової адміністрації в межах гарантованої суми відшкодування.

    Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 29 травня 2014 року буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб — www.fg.gov.ua та на сайті ПАТ «Західінкомбанк» —  www.inkom.lutsk.ua.

     

    На підставі постанов Правління Національного банку України Фонд гарантування вкладів фізичних осіб також розпочав виведення з ринку та ввів тимчасові адміністрації і призначив уповноважених осіб на тимчасову адміністрацію в ПАТ КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК», в ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК», ПАТ «АКБ Банк» та ПАТ «СТАРОКИЇВСЬКИЙ БАНК».

    В ПАТ КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК» тимчасову адміністрацію запроваджено на період з 22 травня по 21 серпня 2014 року.

    В ПАТ КБ «ПІВДЕНКОМБАНК» тимчасову адміністрацію запроваджено на період з 26 травня по 25 серпня 2014 року.

    В ПАТ «АКБ Банк» тимчасову адміністрацію запроваджено на період з 30 травня по 29 серпня 2014 року.

    В ПАТ «СТАРОКИЇВСЬКИЙ БАНК» тимчасову адміністрацію запроваджено на період з 18 червня по 18 вересня 2014 року.

     

    Протягом дії тимчасової адміністрації вкладники вищезазначених банків можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Виплати за зазначеними договорами здійснюються банком у межах його фінансових можливостей. У разі неможливості повернення неплатоспроможним банком коштів вкладникам за вищезазначеними договорами Фонд має право надати банку цільову позику.

    Інформація про час та порядок виплат коштів вкладникам   ПАТ КБ «ПРОМЕКОНОМБАНК», ПАТ КБ «ПІВДЕНКОМБАНК», ПАТ «АКБ Банк» та ПАТ «СТАРОКИЇВСЬКИЙ БАНК» за вищезазначеними договорами буде повідомлена додатково на офіційному сайті Фонду - www.fg.gov.ua, а також на сайтах та у відділеннях даних банків.

     

     

    Статистика виплат коштів вкладникам банків, що ліквідуються відповідно до законодавства, що діяло до набуття чинності Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», станом на 01 липня 2014 року.

    ПАТ «АКБ « БАЗИС»

    Гарантовану суму отримали 10 359 вкладників, яким виплачено 277,5 млн грн або 97,4% від загальної суми відшкодування.

    ПАТ «ІННОВАЦІЙНО-ПРОМИСЛОВИЙ БАНК»

    Гарантовану суму отримали 1 177 вкладників, яким виплачено 61,0 млн грн або 96,0% від загальної суми відшкодування.

    ПАТ «Банк Столиця»

    Гарантовану суму отримали 416 вкладників, яким виплачено 29,1 млн грн або 96,7% від загальної суми відшкодування.

    ПАТ «КБ «СОЦКОМ БАНК»

    Гарантовану суму отримали 2 161 вкладник, яким виплачено 83,4 млн грн або 95,3% від загальної суми відшкодування.

    ПАТ «КБ «Володимирський»

    Гарантовану суму отримали 3 078 вкладників, яким виплачено 79,7 млн грн або 67,0% від загальної суми відшкодування.

     

    Відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 07.03.2013 № 15 «Щодо строків звернення вкладників», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 02 квітня 2013 року за № 538/23070, вкладники вищезазначених банків мають право звертатися до Фонду за отриманням відшкодування коштів за вкладами протягом 3-х років з дня настання недоступності вкладів, що, в свою чергу, наступило з дня прийняття рішення про відкликання у банку банківської ліцензії та початку процедури ліквідації.

     

    Протягом червня 2014 року Фондом було розглянуто та надано відповіді на 499 звернення від вкладників банків, по яких Фонд здійснює відшкодування.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.