• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • УСПП збирається на всеукраїнський з’їзд через кризу в економіці
    2014-11-13 11:53:38

    Соціально-економічна, політична кризи в Україні, поглиблені військовим конфліктом на сході, сягнули межі, за якою створюються загрози благополуччю суспільства та стабільності в державі.

    «Напруга настільки  велика, що потребує негайних дій, чітких рішень влади, які б зрозуміли і підтримали і ділова спільнота, і суспільство.  Поки дії  влади з підтримки та захисту бізнесу та громадян від наслідків кризи не мають належного ефекту;  ухвалюючи важливі з економічної точки зору рішення, вона часто  не враховує думку та інтереси ділового суспільства, практиків підприємництва», – заявив президент УСПП Анатолій Кінах під час позачергової наради керівників УСПП та Об’єднання організацій роботодавців України. Її  метою було напрацювання сучасної стратегії   роботи цих об’єднань з метою налагодження ефективного діалогу влади і бізнесу в умовах соціально-економічної кризи.

    Представники ділових кіл зауважили, що зараз економіка критично потребує фінансових вливань у вигляді інвестицій, доступних кредитів, за рахунок яких можна було б розвиватися та модернізувати виробництво і диверсифікувати ринки збуту продукції з врахуванням втрати ринків країн СНД.

             В уряді досі не розробляються програми підтримки вітчизняного товаровиробника, що передбачали б імпортозаміщення, локалізацію  виробництв.  Особливо болюче б’є по вітчизняному бізнесу стрімка девальвація гривні, знецінення  якої тягне за собою суттєве зменшення платоспроможності населення, стагнацію внутрішнього ринку, зменшення попиту на товари, а відтак - і до зниження прибутків підприємств. Особливої уваги потребує пошук та активне освоєння  нових ринків збуту для виробників-експортерів за найактивнішої допомоги держави в реалізації таких програм. 

    Учасники наради висловили величезну стурбованість відсутністю системної валютно-курсової політики, погоджених дій Нацбанку та КМУ з стабілізації грошової системи, зволіканням з розробкою та прийняттям державного бюджету на 2015 рік. Викликають  непорозуміння спроби реформування податкової системи,  які по суті можуть ще більш ускладнити підприємницький клімат, співпрацю з закордонними партнерами, планування роботи на довгострокову перспективу, завдати бізнесу невиправданих витрат.  

    Одним з головних чинників, який гальмує розвиток економіки країни, бізнес вважає високий рівень корупції, яка відлякує від України інвесторів і псує її імідж на міжнародній арені. «В останні роки кадрова політика держави функціонувала за нормами квотно-партійного розподілу портфелів і посад, що є неприйнятним для цивілізованої країни. Ми сподіваємося,  що новий уряд буде сформовано за принципами професіоналізму та порядності, коли  кожен чиновник буде на своєму місці відповідати рівню  кваліфікації та закону», - наголосив А.Кінах.

    Український товаровиробник, фактично, залишився сам на сам зі своїми проблемами, переконані представники ділової спільноти.  В умовах, коли європейські країни потужно підтримують свій бізнес, в Україні він може сподіватися хіба на захист потужних організацій промисловців і підприємців.

    «УСПП, по великому рахунку,  є системоутворюючою організацією, тому що, з одного боку, вона об’єднує ділову спільноту, людей, які створюють національний продукт та сплачують податки, з іншого  – є найпотужнішою структурою громадянського суспільства. Нині, в момент серйознішої  кризи, УСПП, ООРУ не можуть  бути осторонь. Наше завдання – сконсолідувати якнайбільше організацій промисловців, підприємців і роботодавців, щоб спільними зусиллями напрацювати і запропонувати вітчизні неупереджений аналіз ситуації, величезний практичний досвід, патріотизм, менеджерські  здібності, вміння виробляти   конструктивні антикризові   рішення, відпрацьовуючи їх в постійному, з високою взаємною відповідальністю, діалозі влади і бізнесу.

    На думку учасників наради, представники ділових кіл та експерти,   практики, які знають особливості роботи своїх галузей, а відповідно – можуть надавати ефективні пропозиції для вдосконалення владних рішень, недопущення прорахунків,  мають обов’язково, без виключень, долучатися владою до експертних оцінок, опрацювання важливих державних програм,  особливо – стратегічного характеру.  

    Щоб донести ці думки до ділової громади, суспільства,  очільників держави, представники  УСПП та  ООРУ планують  на ІІ декаду грудня 2014 року скликати всеукраїнський з’їзд промисловців, підприємців та роботодавців, щоб в рамках діалогу з владою, на підставі професійної аналітики проаналізувати соціально-економічну кризу в країні та  запропонувати суспільству шляхи виходу з них.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.