• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Что требовали обманутые вкладчики VAB банка у НБУ
    2014-11-27 19:43:22

    Сегодня состоялась акция Обманутых вкладчиков VAB банка у НБУ Собралось около 250 человек. Перекрыли Институтскую. Требовали - выйти представителя НБУ и разъяснить что будет с банком, в который 20.11 введена временная администрация. но к народу никто не вышел.

     

     

     

     

     

    Президенту України                                                                                                               Порошенко П.О.

    Секретаріат Президента України

     

    Вул. Банкова, 11, м. Київ, 01220

     

    Голові Національного Банку України

    Гонтаревій В.О.

     

    Вул. Інститутська, 9 м. Київ, 01220

     

     

    Вимоги ошуканих вкладників

    ПАТ «Всеукраїнський акціонерний банк»

    оголошені на акції 27 листопада 2014 року

     

    Шановні пане Президенте

    та керівництво Національного Банку України!

     

    До Вас  звертаються 500 000 вкладників ПАТ «ВАБ банк».

    Власники депозитів VAB банку вже п'ятий місяць не можуть повернути гроші, незважаючи на те, що терміни вкладу вже вийшли.

     Нацбанк, ще взимку встановив ліміти  на видачу не більше 15-ти тисяч гривень на день. Втім, VAB вирішив нараховувати тільки по тисячі гривень в день, і навіть це не було виконано.

    Перед самими виборами до Верховної Ради України почали видавати вкладникам гроші, але вже 28 жовтня поточного року виплата вкладів та нарахованих процентів припинилася. Зрозуміло, що керівництво банку розпочало виплати виключно з метою припинення акцій протесту напередодні виборів до ВРУ.

    Обіцянки голови НБУ Гонтаревої В.О., виявилися не правдивими. У ЗМІ та телебаченні лунали заклики вищого керівництва НБУ залишити депозити і зупинити їх відтік, вони гарантували нам стабілізацію роботи банку, та запевнювали що НБУ вживає всіх заходів щодо відновлення платоспроможності банку.

    Але виявилося, що її публічні обіцянки  мають ознаки існуючої махінації, і обман вкладників, що вчинялися тривалий період керівництвом банку.

    Разом з тим, на фоні того, що банкам України сьогодні не до кредитування  вони борються за виживання, намагаються виправити становище з перманентним відтоком вкладів. НБУ, як регулятор адекватних відповідей поточним викликам  крім видачі рефінансування для латання дірок у балансах  поки не запропонував. Окрім того, кредитний портфель банку тільки зростав, що ще раз підтверджує штучне «вимивання грошей», при цьому НБУ взагалі будь яких заходів не вживало. У вкладників банку переконливо склалося враження, що Ви разом із керівництвом проблемного Банку, навпаки робили все щоб сприяти розкраданню коштів, це є не інакше, як явними ознаками корупції, тому Ми вимагатимемо проведення відносно Вас та керівництва банку відповідних перевірок.

    За останній місяць найбільші обсяги рефінансування отримали банки, що належать Олегу Бахматюку, близькому до екс-глави НБУ Степану Кубіву: банк "Фінансова ініціатива", "VAB Банк",але ми так і не побачили цих грошей.

    Отже, після низки рефінансувань Національний банк відніс VAB Банк в категорію неплатоспроможних своєю Постановою від 20.11.2014 року № 733, а Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів в Банк тимчасову адміністрацію.

    Після цього, у офіційних виданнях НБУ було опубліковано відомості, про те що VAB Банк надав план фінансового оздоровлення, що передбачає фінансову підтримку з боку акціонерів банку у визначені терміни. Однак пропозиції власників щодо збільшення капіталу банку виявилися недостатніми для підтримки його платоспроможності.

    У НБУ також зазначили, що банк не відповідає критеріям, які є підставою для участі держави в докапіталізації банку, затвердженим рішенням Експертно-аналітичної ради з питань участі держави в статутному капіталі банків від 3 липня 2014 року. Крім того, відповідно до прес-релізу, світові стандарти рекапіталізації банків, які НБУ впроваджує в рамках програми з Міжнародним валютним фондом, не передбачають участі держави в рекапіталізації в разі надання банком значного обсягу кредитів економічно пов'язаним особам.

     

     

    Чому про це НБУ нам не повідомляв три місяці потому? Що це? Обман?

    Своїми діями НБУ призвів до падіння фінансової системи в державі.

    Наразі  банківську систему накриє нова хвиля недовіри, українці вже пішли забирати свої вклади. Але тепер НБУ вже ніхто не повірить.

    Такими непослідовними діями НБУ провокує нову хвилю недовіри до банківської системи в цілому, і від них страждають не тільки клієнти проблемних фінустанов, але банки в цілому. Вони сьогодні знаходяться в зоні ризику - це факт!!!

     

     

    Сьогодні, 27 листопада в 10.00 під стінами НБУ ми вкладники ПАТ «ВАБ Банку», рятуємо фінансову систему країни, якщо Ви не виконаєте наших вимог, у найближчий час, наступними впадуть Дельта Банк і ПриватБанк. Знову хвиля паніки щодо зняття депозитів накриє всю Україну, і ніякі заклики не повернуть довіру Українців. Нажаль, відносно від керівництва НБУ, ми розуміємо чим може обернутися таке становище, тому вкладники готові надати Уряду України та НБУ певні гарантії залишення своїх коштів.

    Досить вже складати списки, досить кормити нас обіцянками, ми готові до радикальних дій, не провокуйте нас.

    Ми закликаємо Президента України, не вчиняти тих дій, що вчиняла попередня влада відносно свого народу. Не перетворюйтесь на них, коли тисячі українців просили звернути на них увагу, а пане Янукович В.Ф. відверто не звертав увагу, ми дали змогу прийти Вам до влади і змінити Україну.

    Ні для того люди стояли на Майдані та підтримували Вас на виборах Президента України, та вашої політичної партії до виборах ВРУ, щоб Ви дали змогу знову одурити нас та вкрасти наші гроші.

     

     

    Вимагаємо:

     

    1.     Провести Націоналізацію ПАТ «ВАБ Банка». Надати нам гарантії щодо проведення такої націоналізації до 01 грудня 2014 року. Провести незалежний аудит фінансового стану банку. У цьому випадку при отриманні державних гарантій вкладники банку гарантують залишення своїх вкладів на строк, попередньо обумовлений.

    2.     Голові Національного Банку України Гонтаревій В.О., добровільно визнати свою безпосередню причетність руйнації банківської системи країни. Піти у відставку до 01 грудня 2014 року.

    3.     Провести негайну люстрацію в лавах НБУ, починаючи з керівника департаменту нагляду за банківською діяльністю.

    4.     Направити відповідні звернення та заяви, за результатами фінансового аудиту банку до Генеральної прокуратури України відомості про вчинення кримінальних правопорушень керівництва банку, а також акціонером банку Бахматюком О.Р. за вчинення кримінальних правопорушень, легалізацію доходів отриманих незаконним шляхом, економічних злочинів, шахрайства.

    5.     Ввести представників вкладників у групу вирішення питань стосовно цього банку.

     

    У випадку невиконання наших вимог, терпіти пусті обіцянки ми вже не будемо - досить, отже ми:

     

    1.     З 01 грудня 2014 року об’єднаємося разом з позичальниками та почнемо безстрокову акцію  під стінами ВРУ, АПУ, НБУ, КМУ.

    2.     Заблокуємо роботу НБУ законними засобами.

    3.     Перекриємо виїзди та в’їзди до Урядового кварталу.

    4.     Почнемо пікетувати.

    5.     Утворимо Громадську організацію, та звернемося до міжнародних правозахисних організацій а також до МВФ.

    6.     Організуємо безстрокові довготривалі акції біля уповноваженого представника МВФ в Україні.

    7.     Розіб’ємо наметове містечко та почнемо збирати «Третій фінансовий майдан».

     

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.