• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Презентовано аналіз звіту Європейської Комісії щодо прогресу України у виконанні плану дій з візової лібералізації
    2015-05-14 14:09:04

    В Українському кризовому медіа-центрі представники громадської організації “Європа без Бар’єрів” Ірина Сушко, Мар’яна Кузьо та Олександр Сушко презентували аналіз звіту Європейської Комісії щодо прогресу України у виконанні плану дій з візової лібералізації. Звіт був оприлюднений минулого тижня.

    Згідно з оцінкою Європейської Комісії, на сьогодні Україна досягнула значного прогресу за чотирма блоками плану дій. Повністю досягнутими визнано критерії за двома напрямками: судове співробітництво у кримінальних справах та умови і процедури видачі ідентифікаційних документів. Майже досягнутими визнано критерії за вісьма напрямками, серед яких – безпека документів, інтегроване управління кордонами, управління міграцією, протидія відмиванню коштів та фінансуванню тероризму, протидія незаконному обігу наркотиків, правоохоронне співробітництво. Зокрема було зазначено, що  Україна досягла суттєвого прогресу у сфері захисту персональних даних, а також у сфері свободи пересування в межах країни. Що стосується частково виконаних критеріїв, то Єврокомісія визначила наступні напрямки: політика притулку, торгівля людьми та права громадян, у тому числі захист меншин, запобігання та боротьба з організованою злочинністю, боротьба з корупцією.

    «Ми рекомендуємо організувати кращу координацію роботи всіх профільних відомств і міністерств і посилити цю координацію на рівні уряду, оскільки сьогодні відповідальним відомством за координацію є МЗС, якому часто не вистачає повноважень і ваги для організації взаємодії з різними відомствами. Доцільно зробити цей процес більш централізованим. Необхідно запровадити певне коригування підходів до впровадження завдань плану дій з візової лібералізації. Саме з цією метою слід залучити до впровадження представників профільних неурядових організацій», – зазначила  Ірина Сушко.

    Серед рекомендацій та вимог Європейської Комісії, які потрібно виконати для позитивного рішення щодо безвізового режиму, – швидше забезпечення функціонування єдиного державного демографічного реєстру та забезпечення пунктів пропуску відповідним обладнанням для зчитування відбитків пальців для власників біометричних паспортів.

    За словами Ірини Сушко, проблеми на сході України негативно впливають на рішення щодо отримання безвізового режиму. З точки зору експертів ЄС, міграційні ризики з боку України є високими. «На наш погляд, необхідно перевірити ці дані, і корисним для цього буде міграційний профіль, який має підготувати Міграційна Служба за 2014 рік. Також необхідно скористатись тими незалежними джерелами, які би надали максимально об’єктивну картину кількості біженців з України, та того, чи справді ми загрожуємо безпеці ЄС в цьому сенсі. Є необхідність ухвалити закон про зовнішню трудову міграцію», – додала Ірина Сушко.

    Також експерти Європейської Комісії рекомендували об’єднати  існуючі плани заходів, які стосуються запобігання та боротьби з організованою злочинністю; реформувати процес досудового розслідування з метою чіткого розподілу повноважень, зокрема зменшити повноваження СБУ у досудовому розслідуванні і забезпечити спеціалізацію суддів і прокурорів з розгляду справ щодо організованої злочинності, а також підвищити ефективність спеціалізованих підрозділів із захисту свідків.

    У своєму звіті Європейська Комісія також рекомендувала посилити правову допомогу для біженців; забезпечити моніторинг ситуації з торгівлі людьми, особливо в контексті конфлікту на сході України, та посилити процес ідентифікації жертв, у тому числі іноземців. Необхідно створити антикорупційний координаційний механізм і зняти недоторканість з суддів та народних депутатів; посилити роботу в напрямку протидії незаконному обігу наркотиків, відмиванню коштів та фінансуванню тероризму; покращити міжвідомчу співпрацю існуючих правоохоронних систем та прискорити укладення угоди зі співробітництва з Європолом; забезпечити імплементацію антидискримінаційного законодавства і внести зміни до кодексів законів про працю щодо заборони дискримінації на основі сексуальної орієнтації.

    «Наприкінці року Європейська Комісія прогнозує можливість видати шостий звіт, який буде остаточним і який буде містити рекомендацію щодо скасування віз для громадян України. Не пізніше жовтня до України прибудуть чотири оціночні місії, які працюватимуть за чотирма напрямками згідно з тими блоками, з яких складається план дій. Тобто основні результати мають бути досягнуті Україною до жовтня», – додав Олександр Сушко.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.