• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ерсте Банк посилює свої позицiї - 40% чистого прибутку
    2005-11-01 14:33:00
    Ерсте Банк, найбiльший Центральноєвропейських рiтейл банк, оголошує про значне пiдвищення доходiв за 9-мiсяцiв 2005 року.
    Досягнення в цифрах:
    • Чистий процентний дохiд вирiс на 4.7% з 1,995.9 мiльйонiв євро до 2,089.4 мiльйонiв євро.
    • Чистий комiсiйний дохiд пiдвищився на 8.6% з 848.9 мiльйонiв євро до 921.9 мiльйонiв євро.
    • Операцiйний дохiд вирiс на 6.4% з 3,026.8 мiльйонiв євро до 3,219.8 мiльйонiв євро
    • Загальнi адмiнiстративнi витрати пiдвищились на 1.9% з 1,953.3 мiльйонiв євро до 1,990.0 мiльйонiв євро.
    • Операцiйний прибуток покращився на 14.6%, вирiсши з 1,075.3 мiльйонiв євро до 1,229.8 мiльйонiв євро.
    • Прибуток до оподаткування вирiс на 19.6% з 744.7 мiльйонiв євро до 890.3 мiльйонiв євро.
    • Загальний чистий прибуток пiсля оподаткування та виплат долi дочiрнiм компанiям пiдвищився на 39.9% з 363.6 мiльйонiв євро до 508.8 мiльйонiв євро.
    • Вiдношення збиток/прибуток пiдвищилось 3 63.5% в кiнцi фiнансового року 2004 до 61.8%.
    • Заробiток на акцiю за першi три квартали вирiс на 38.6% до 2.12 євро
    • Рентабельнiсть капiталу зросла з 17.0% на кiнець 2004 року до 18.5%.
    • Загальнi активи пiдвищились на 12.2% до значень на кiнець 2004 року в 139.8 мiльярдiв євро до 156.9 мiльярдiв євро.
    • Перший норматив капiталiзацiї 30 вересня 2005 року склав 6.3% (порiвнюючи з 6.7% на кiнець 2004 року.
    Генеральний директор Ерсте банку, Андреас Трейчл, зазначив: "Блискучi результати дiяльностi Erste Bank за першi дев'ять мiсяцiв 2005 року пiдтверджують, те що банк посилює свої позицiї. Як i в попереднiх кварталах, основними причинами покращення позицiй банку були як високi результати роботи фiлiалiв в Центральнiй Європi, так i покращення бiзнесу в Австрiї. Особливо позитивним є той факт, що в третьому, зазвичай не найвдалiшому, кварталi вдалося втримати рiвень рекордних результатiв другого кварталу."
    "Пiдбадьорливою є тенденцiя вiдсоткового спiввiдношення мiж витратами та прибутками. Цей показник поступово знизився за останнi роки i зараз знаходиться на вражаючому рiвнi - 61.8%. Така тенденцiя повинна зберегтися i в наступних кварталах".
    Чистий процентний дохiд склав 2,089.4 мiльйонiв євро, збiльшившись на 4.7% порiвняно з 1,995.9 мiльйонiв євро за вiдповiдний перiод минулого року. Даний рiст, до певної мiри, було спричинено пiдвищенням обсягу позик в центральноєвропейських фiлiалах.
    Чиста вiдсоткова маржа протягом перших трьох кварталiв 2005 року стабiльно, порiвняно з аналогiчним перiодом 2004 року, була на рiвнi 2.10%. Незначне зниження даного показника, порiвняно з 2.21% в 2004 роцi, можна пояснити такими факторами як додатковi витрати на купiвлю 19.99% акцiй Slovenská sporiteľňa в сiчнi 2005, а також низькими процентними ставками для всього ринку. Чиста вiдсоткова маржа в Австрiї залишається на рiвнi близько 1.6%. Що стосується даного показника в Центральнiй Європi, то вiн значно перевищує австрiйський i знаходиться в промiжку вiд 3.1% до 5%.
    Чистий комiсiйний прибуток збiльшився з 848.9 мiльйонiв євро до 921.9 мiльйонiв євро, що складає 8.6%. Таким чином чистий комiсiйний прибуток здiйснив значний внесок в загальнi результати банку. Вагоме зростання показникiв було зафiксовано не лише серед центральноєвропейських фiлiалiв, а й в Erste Bank AG. Головними чинниками даної тенденцiї були торгiвля цiнними паперами (комiсiйний прибуток в 29.4%, що складає 273.8 мiльйонiв євро) та комiсiйнi вiд продажу страхових продуктiв (в 18.3%, що складає 52.9 мiльйонiв євро).
    Блискуча результати перших 9 мiсяцiв 2005 року, дозволяють Erste Bank прогнозувати, що загальний чистий дохiд за 2005 перевищить 660 мiльйонiв євро. Серед нових цiлей розвитку Erste Bank 2006 - 2008 роки є досягнення таких результатiв, як зменшення показника спiввiдношення мiж витратами та доходами до 57%, досягнення як мiнiмум 15% середнього щорiчного зростання загального чистого прибутку (пiсля оподаткування та виплат вiдсоткiв дочiрнiм компанiям). За умови, що до 2008 року перший норматив капiталiзацiї складе 7-7.5%, такий рiвень доходiв спричинить зростання рентабельностi капiталу на 20%
    Довiдка: Erste Bank заснований 1819 року як перший ощадний банк в Австрiї (Erste oesterreichische Spar-Casse), сьогоднi банк є лiдером у наданнi фiнансових послуг на ринку Центральної Європи. З 1997 року кiлькiсть клiєнтiв банку зросла вiд 600 тисяч до майже 12 мiльйонiв осiб. Постiйний розвиток компанiї є результатом зростання банку в Австрiї (завдяки тiснiй спiвпрацi з ощадними банками), розширення представництв банку у Центральнiй Європi через органiчний рiст iснуючих представництв та придбання iнших фiнансових структур. Сума активiв Erste Bank станом на 31 жовтня 2005 року складає 156.9 мiльярдiв євро .
    Протягом останнiх 6 рокiв Erste Bank зайняв мiцнi позицiї на ринку Центральної Європи. Найбiльшими придбаннями банку в Центральнiй Європi були фiнансовi iнституцiї в Чеськiй Республiцi та Словакiї.
    • Лютий 2000 року - Erste Bank придбав бiльшу частину акцiй (52%) банку Česká spořitelna,
    • 2002 та 2003 pоки - Erste Bank збiльшив свою частку в Česká spořitelna до 98 %. Сьогоднi Česká spořitelna є провiдним банк у Чеськiй Республiцi, що обслуговує 5,4 мiльйонiв клiєнтiв i займає бiльше 27% ринку приватних депозитiв (retail deposit).
    • Квiтнень 2001 року - Erste Bank придбав 87 % акцiй Slovenská sporiteľňa, найбiльшого банку в Словацькiй Республiцi, що обслуговує 2,5 мiльйони клiєнтiв i володiє майже 35% ринку приватних депозитiв. Зараз Erste Bank є власником 100% акцiй Slovenská sporiteľňa.
    • 2002 рiк - Erste Bank придбав 85 % Riječka banka, який злився з банком Erste Bank Croatia та зайняв третє мiсце на ринку Хорватiї з часткою ринку приватних депозитiв приблизно 10%.
    • Вересень 2003 року - Erste Bank виграв тендер на придбання 99,97% угорського банку Postabank, та провiв успiшне злиття Postabank з Erste Bank Hungary, зробивши таким чином новий банк другим найбiльшим банком у країнi з часткою ринку приватних депозитiв приблизно 9%.
    • Серпень 2005 - Erste Bank придбав 83,3% сербського банку - Novosadska banka. Протягом наступних п'яти рокiв Erste Bank планує збiльшити свою частку на ринку Сербiї з 2% до 10%.
    • 2005 - Erste Bank бере участь в приватизацiї двох румунських банкiв - Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) та Banca Comerciala Romana (BCR). На даному етапi приватизацiйного процесу Erste Bank, будучи обраний одним iз двох фiналiстiв, проводить детальнi переговори з Урядом Румунiї.

    Инф. uabanker

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.