• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Які документи необхідні юридичним особам для отримання електронного цифрового підпису
    2015-10-05 08:22:28

    Як повідомила  начальник відділу реєстрації  платників податків ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська   Валентина Тертишна , передбачений наступний перелік документів,необхідних для отримання послуг електронного цифрового підпису юридичною особою:
    • заповнена та підписана Реєстраційна картка (для юридичної особи) встановленого зразка у двох примірниках;
    • додаток до розділу 2 Реєстраційної картки (в разі одночасного отримання послуг ЕЦП для більш ніж двох осіб), у двох примірниках;
    • оригінал статуту юридичної особи (засновницького договору, рішення про створення юридичної особи, яка діє на підставі модельного статуту) або його нотаріально засвідчена копія (надається виключно для ознайомлення);
    • документи, що підтверджують повноваження керівника заявника (копія наказу про призначення, протокол загальних зборів засновників/учасників);
    • копії документів, що підтверджують належність підписувача до юридичної особи та його повноваження (наказ про призначення на посаду або трудовий договір);
    • копія дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства або службової картки (за наявності таких осіб);
    • копія паспорта підписувача (копії 1-2 сторінок (3-6 за наявності відміток) та сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання) або паспорта громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про постійне місце проживання в іноземній державі, засвідчена підписом власника;
    • для іноземних громадян – копія посвідки на постійне (тимчасове) місце проживання, засвідчена підписом власника, або паспорт громадянина іншої країни із нотаріально засвідченим перекладом на українську мову;
    • копія картки платника податків, засвідчена підписом власника (тільки для посадових осіб, які уповноважені на підписання звітності). Якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від реєстраційного номеру облікової картки платника податків, додатково подається копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову.
    У разі неможливості особистої присутності заявника в АЦСК ІДД ДФС, він може бути представлений довіреною особою. У цьому випадку заявник надає довіреність, засвідчену підписом керівника підприємства з прикладенням його печатки або у разі відсутності печатки – нотаріально.
    Нагадуємо, що для зручності користувачів сервісу діє електронний ресурс за адресою www.acskidd.gov.ua.


    Завідувачем сектору адміністрування єдиного внеску ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська  Валерієвною Гуровою проведено з платниками податків «гарячу лінію» з питань порядку обчислення та сплати єдиного  внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування.
    Надаємо питання, з якими зверталися платники у ході проведення заходу та відповіді на них.
    Питання 1: Чи є базою нарахування єдиного внеску заробітна плата учнів та слухачів учбових закладів, яка виплачується їм при проходженні виробничої практики ?
    Відповідь: Оскільки учні, які проходять виробничу практику, не є штатними працівниками підприємства, а отже не перебувають з ним у трудових відносинах, то заробітна плата, яка виплачується їм при проходженні виробничої практики, не є базою нарахування та утримання єдиного внеску.
     
     Питання 2: Де знайти клас ризику для обкладання зарплати єдиним внеском ?
     Відповідь: Якщо працю співробітника підприємець використовує в діяльності, вид якої він прийняв за основний, то клас професійного ризику виробництва для визначення розміру ставок єдиного внеску він знайде у Виписці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб -  підприємців, яку можна замовити в державного реєстратора.
     
    Питання 3: Як оподатковувати зарплату сумісника, якщо її сума менша за мінімальну ?
    Відповідь: Якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної зарплати, суму єдиного внеску розраховують як добуток розміру такої мінімальної зарплати та ставки єдиного внеску, установленої для відповідної категорії платника (абз.9 ч.5 ст.8 Закону про ЄСВ). Однак, враховуючи приписи абз.10 ч.5 ст.8 Закону про ЄСВ така вимога не діє стосовно зовнішніх сумісників.
    Отже, базою нарахування єдиного внеску на зарплату зовнішніх сумісників є фактично нарахована зарплата. Сума єдиного внеску розраховують множенням суми нарахованої заробітної плати на ставку єдиного внеску. При цьому не важливо, який саме розмір зарплати сумісника - менше, більше чи дорівнює мінімальній зарплаті.
     
    Питання 4: Як заповнити звіт з ЄСВ, якщо по одній застрахованій особі наявні різні види нарахувань ?
           Відповідь: Якщо протягом одного звітного періоду застрахованій особі були здійснені нарахування виплат, у яких відрізняються база нарахування єдиного внеску та розміри ставок єдиного внеску, то на одну застраховану особу допускається декілька записів у таблиці 6 додатка 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015р. №435.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.