• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Настав час вводити стан високу персональну відповідальність можновладців за рух реформ
    2015-12-03 13:33:45

    Соціально-економічна криза в Україні триває, і про це свідчать прогнози завершення економічного року, в тому числі й міжнародних експертів. За річним підсумком, зниження ВВП очікується на 12 %, експортних поставок  – майже на третину. Суттєво зменшилася платоспроможність населення. На жаль, треба визначити, що криза  поглиблюється не лише через війну на сході, падіння цін на світових ринках, втрату Україною традиційних ринків  тощо, а й ще через незрозумілі  політичні змагання гилок влади, боротьбу за портфелі, рейтинги,  партійні інтереси, які заважають зосередитися навколо нагальних соціально-економічних проблем. Таку думку в ефірі радіо «Ера» висловив голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах.

    «Коли йдеться про загальнонаціональні інтереси, величезні виклики, які постали перед державою, треба відкинути усі кон’юнктурні міркування та метушню, зосередитися на тому, що  об’єднує людей і владу,  наполегливо працювати над подоланням кризових явищ, подальшим стратегічним розвитком. Працювати в режимі постійного діалогу з бізнес-спільнотою, громадянським суспільством, щоб вирішувати усі українські проблеми цивілізованими методами, а не через силове протистояння», – наголосив Анатолій Кінах.

    На його думку, нині спостерігається   безпрецедентне падіння рівня державного управління соціально-економічної, промислово-підприємницької сферою. Країна не має дієвого плану виходу з соціально-економічної кризи, жодної системної програми, які б цьому сприяла. Сьогодні вкрай необхідні програма уряду та Національного банку з «запуску» механізмів кредитування виробництва за доступними ставками кредитів; програми імпортозаміщення, підтримки окремих сфер економіки, де ще  зберігся  вітчизняний конкурентний потенціал – ракетно-космічний комплекс, машинобудування, ІТ-технології.  Напередодні започаткування зони вільної торгівлі з Євросоюзом невідкладно потрібна програма адаптації економіки до стандартів ЄС, оскільки новий режим несе певні виклики для українських виробників, які поки що не в змозі конкурувати з європейськими.

    Як вчить цивілізований світ, нагадав Анатолій Кінах, паралельно з антикризовими діями необхідно займатися стратегічним розвитком. Але в Україні з її величезним інтелектуальним, промисловим, технічним потенціалом, з лексики на всіх рівнях зникло таке поняття, як стратегія  соціально-економічного розвитку держави. Вся діяльність у сфері управління економікою звелася або до «гасіння пожеж», або до розрізнених ініціатив, які здійснюються вкрай непрофесійно і часто-густо не доводяться до кінця.

    «Суспільство вимагає суттєве підвищення якості державного управління, якості влади. Треба негайно припинити недоречну конкуренцію парламентської та урядової гилок влади, яку ми спостерігаємо на прикладі  реформування податкової системи. Промислова спільнота вважає, що на часі – переформатування уряду задля підвищення ефективності його роботи, завдання проведення реальних, а не декларативних реформ. В той же час ми переконані, що не можна допустити розпаду парламентської коаліції, бо тоді з’являться серйозні  політичні ризики», – переконаний лідер промислової спільноти.

    Він нагадав, що Антикризова рада громадських організацій України – об'єднання близько ста профільних організацій промисловців, підприємців і роботодавців, наукових структур, активістів громадянського суспільства – підготувала  Антикризову програму спільних дій влади і бізнесу. За умови включення влади в активний діалог з громадою вона може стати загальнонаціональним планом дій з відродження економіки держави. 

    «Хоч наголосити, що настав час вводити стан високу персональну відповідальність можновладців за рух реформ та дієвість антикризових заходів, за спроможність  формувати ефективний  деполітизований діалог влади і громадянського суспільства. Боротьба за портфелі, сфери впливу, особисті рейтинги  має зникнути з порядку денного. Лише сконсолідована  системна робота на платформі економічного патріотизму відродить  країну. Це є й вимога громади, й жорстка необхідність нинішнього часу», – підсумував президент УСПП.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.