• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Заява авіакомпанії МАУ
    2016-06-16 17:29:56

    Щодо обшуку у приміщеннях Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» (далі – авіакомпанія МАУ) детективами Національногоантикорупційного бюро України (далі – НАБУ), за участі численних озброєних співробітників, що призвело до блокування діяльності авіакомпанії протягом всього дня 14.06.2016р., та подальшим розповсюдженням прес-службою НАБУ неправдивої і негативної інформації, авіакомпанія заявляє.

     

    У травні 2016 року авіакомпанія МАУ отримала вимогу від 06.05.2016р. за підписом детективу НАБУ щодо надання широкого переліку копій документів бухгалтерської і фінансової звітності та з інших питань за період з 01.01.2014р.  по 01.05.2016р.

     

    Оскільки вимога НАБУ була оформлена із численними порушеннями процесуального законодавства України, МАУ обґрунтовано, з посиланням на норми чинного законодавства відмовила у задоволені цієї вимоги. При цьому дії МАУ не повинні були тлумачитися як перешкоджання правоохоронному органу в здійсненні ним своїх функціональних обов’язків, оскільки відповідь мала на меті привести взаємовідносини в рамки діючого законодавства. МАУ у своїй відповіді на запит НАБУ підтвердила, що зможе надати запитувану інформацію та копії документів  після усунення обставин, які стали причиною для відмови у їх наданні. 

     

    Нагадуємо, що відповідно до положення ст. 19 Конституції України правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

     

    Проте, співробітники НАБУ вирішили, замість приведення свого запиту до вимог чинного законодавства України, звернутися до суду задля отримання дозволу на проведення обшуку в МАУ. При цьому слідчий суддя задовольнив клопотання детективу НАБУ лише частково, надавши доступ до певного переліку документів за період з 01.01.2014 року по 06.06.2016 року.

     

    13.06.2016 року о 16 годині детективи НАБУ доставили до офісу МАУ нову вимогу про надання інформації та копій документів, відповідно до якої від МАУ вимагалося, в строк до 18 години того ж дня, надати документи і інформацію, що було фізично неможливим, зважаючи на обсяг запитуваної інформації та час надходження зазначеної вимоги до МАУ. Проте, на переконання авіакомпанії, детективи НАБУ і не збиралися очікувати на добровільне виконання МАУ своєї вимоги, інакше вони б надали її завчасно. Натомість направлення зазначеної вимоги були лише приводом для проведення наступного дня обшуку на підставі Ухвали, винесеної ще 06.06.2016 року.


    Таким чином, МАУ не мала можливості надати відповідь на вимогу НАБУ від 13.06.2016 року, оскільки вже наступного ранку офіс авіакомпанії був заблокований групою озброєних автоматами людей в балаклавах і формі з розпізнавальними знаками НАБУ. Було проведено обшук приміщень МАУ та вилучено інформацію та документи, які за своїм обсягом та строком значно перевищують об’єм інформації, на вилучення якої НАБУ мала право відповідно до Ухвали суду.


    У зв’язку із зазначеним, авіакомпанія МАУ заявляє, шо:

    -          заходи, що були застосовані детективами НАБУ під час обшуку приміщень МАУ, у тому числі, вилучення великого обсягу документів і інформації, є неспівставними та неадекватними до мети, зазначеної в Ухвалі суду, яка була підставою для проведення обшуку. Реальною метою зазначеного заходу, на думку МАУ, є отримання доступу до інформації, яка не стосується справи, зазначеної в Ухвалі, та вчинення психологічного тиску на співробітників та керівництво авіакомпанії МАУ. Інформація, право на отримання якої було надано Ухвалою, вже є у відкритому доступі, вона є як в Державній авіаційній службі України, так і надавалась МАУ в суди різних інстанцій під час розгляду чисельних спорів між МАУ та Державною авіаційної службою України щодо неправомірності стягнення державного збору;

    -          обшук проведено із численними процесуальними порушеннями, обшук та виїмка документів і інформації проводилися, незважаючи на пропозиції співробітників МАУ добровільно надати такі документи і інформацію;

     

    Враховуючи численні порушення, що були допущені детективами НАБУ, а  віакомпанія МАУ, користуючись своїми законними правами, буде оскаржувати дії НАБУ відповідно до чинного законодавства України, та вважає, що зазначений орган повинен займатися очищенням влади та боротьбою із корупцією в країні, а не бути знаряддям в конкурентній боротьбі різних суб’єктів господарювання, що само по собі вже може свідчити про факт корупції.

     

     

    Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України»

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.