• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Основним зовнішнім ринком збуту українських вантажних автомобілів став Єгипет
    2016-08-29 08:32:10

    У першому півріччі 2016 року найбільший обсяг експорту вантажних автомобілів прийшовся на лютий, а пік імпорту на квітень. Згідно з маркетинговим дослідженням "Ринок вантажних автомобілів в Україні", проведеного компанією Alliance Capital Management, основні поставки українських вантажівок на зовнішній ринок здійснювала кременчуцька ХК АвтоКрАЗ (автомобілі КрАЗ). Частка компанії в експортних постачаннях склала 99%, у вартісному вираженні.

    Найбільшим зовнішнім ринком збуту для українських вантажних автомобілів був ринок Єгипту - туди вирушили 82% всіх експортованих вантажівок. Частка цієї країни зросла на 15%, в порівнянні з минулим роком. На другому місці Росія з часткою експорту 7% (у вартісному вираженні), що на 12% менше торішнього результату. Слідом, з питомою вагою 5%, знаходиться Таїланд. Варто відмітити, що Нігерія, Ефіопія, Литва і Естонія в першому півріччі припинили купувати українські вантажні автомобілі.

    Як показує аналіз ринку вантажних автомобілів, лідером імпортних поставок в першому півріччі 2016 року стала Тойота-Україна, питома вага якої склала 7% в структурі імпорту (в вартісному вираженні), що на 5% більше, ніж в минулому році. На другому місці, з часткою 5% знаходиться Українська Автомобільна Корпорація / АвтоКапітал, поліпшивши свій минулорічний результат на 3%. Трійку лідерів замикає Рено-Україна, яка зберегла минулорічний показник 4% від загального імпорту вантажівок.

    Рейтинг найбільших імпортерів вантажних автомобілів в першому півріччі 2016 року (у вартісному вираженні):

    Тойота-Україна (Київ);
    Українська Автомобільна Корпорація / АвтоКапітал (Київ);
    Рено-Україна (Київ);
    БелАЗСервіс (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.);
    Бест Кар (Бровари, Київська обл.);
    Обеста (Луцьк, Волинська обл.);
    МАН Трак енд Бас Юкрейн (Буча, Київська обл.);
    Імпортавто (Луцьк, Волинська обл.);
    Форвард-Авто (Київ);
    Порше Україна (Київ);
    Автоінвестстрой-Брок (Київ);
    Вольво Україна (Київ);
    Торгова компанія КАМАЗ (Чернігів);
    Автомобільна компанія Укравтоторг (Київ);
    Автоторіно (Одеса);
    Пежо Сітроен Україна (Київ);
    Віннер Імпортс Україна, Лтд (Капітанівка, Київська обл.);
    Актрос Груп (Луцьк, Волинська обл.);
    НІК Авто (Нововолинськ, Волинська обл.);
    Фаворит 15 (Луцьк, Волинська обл.);
    Сканія Україна (Київ).

    Торішні лідери поставок вантажівок: Торговий дім МАЗ-Україна (частка 8% в минулому році) і Окрема комендатура охорони та забезпечення державної прикордонної служби (частка 7% в минулому році) в першому півріччі 2016 року імпортували набагато скромніші обсяги (менше 1% кожен).

    Основні поставки імпортних вантажних автомобілів були здійснені з Великобританії, частка якої, в порівнянні з 2015 роком, зросла на 9% і в першому півріччі поточного року склала 23%. На другому місці знаходиться Німеччина з питомою вагою 10%. І замикає трійку лідерів Канада, з часткою імпорту 8%. У порівнянні з минулим роком, суттєво скоротилися поставки вантажівок з Білорусі, яка в минулому році займала 14%, в поточному році склали 5%. Також, в першому півріччі 2016 года 4% втратила Росія, зменшивши свою частку в імпорті з 10% до 6%.

    Основні країни-імпортери в першому півріччі 2016 року (у вартісному вираженні):

    Великобританія - частка 23% від загального обсягу експорту (14% у 2015 році);
    Німеччина - частка 10% від загального обсягу експорту (6% в 2015 році);
    Канада - частка 8% від загального обсягу експорту (7% в 2015 році);
    Японія - частка 8% від загального обсягу експорту (2% в 2015 році);
    Франція - частка 7% від загального обсягу експорту (5% в 2015 році);
    Росія - частка 6% від загального обсягу експорту (10% у 2015 році);
    Білорусь - частка 5% від загального обсягу експорту (14% у 2015 році);
    Естонія - частка 5% від загального обсягу експорту (2% в 2015 році);
    Сполучені Штати Америки - частка 4% від загального обсягу експорту (7% в 2015 році) ;.
    Італія - ​​частка 3% від загального обсягу експорту (4% в 2015 році).

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.