• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • У доповіді ООН повідомляється про відсутність продовольчої безпеки і соціальну вразливість на сході України
    2017-12-20 14:44:52

    У комплексному дослідженні ФАО розкриваються соціальні та економічні наслідки конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

    Сільські домогосподарства, які постраждали від конфлікту на сході України, терміново потребують допомоги для відновлення сільськогосподарського виробництва. Цей вид допомоги сприятиме збереженню і відновленню джерел засобів до існування, відновлення доходів і забезпечення стійкої продовольчої безпеки - про це йдеться в новій доповіді ФАО, опублікованій сьогодні.
    У дослідженні представлено аналіз соціальної і економічної уразливості в Донецькій і Луганській областях, які постраждали від конфлікту, з особливим акцентом на сільських жителів, що живуть уздовж лінії розмежування.
    Для підготовки звіту ФАО оцінила економічну і соціальну уразливість всіх сільських домашніх господарств, розташованих як в контрольованих урядом, так і непідконтрольних районах. Також були проаналізовані рівень впливу зовнішніх негативних чинників на населення і стратегії їх подолання, що використовуються постраждалими домогосподарствами.
    ФАО розглянула реальні наслідки, стан і потреби постраждалого від конфлікту населення і проаналізувала зміну ситуації з плином часу. Аналогічна оцінка була проведена ФАО в кінці 2015 року, її результати стали основою для порівняльного аналізу у новому звіті.
    Даний звіт, з його оновленими даними і глибоким аналізом, надає державним органам, які приймають рішення, міжнародним організаціям та іншим зацікавленим сторонам основу для визначення пріоритетів і вибору ефективних стратегій вирішення проблем, пов'язаних з відсутністю продовольчої безпеки і бідністю. Зокрема, в ньому звертається увага на необхідність зміцнити виробничі можливості сільського населення і пожвавити сільськогосподарське виробництво.
    Щоб не вважатися вразливим, домашнє господарство повинно мати принаймні один функціональний сільськогосподарський ресурс і один функціональний транспорт. Виходячи з цього визначення, трохи більше половини опитаних домогосподарств можуть вважатися уразливими.
    Згідно з доповіддю, загальна вартість термінової допомоги, необхідної найуразливішим верствам населення, оцінюється приблизно в 5,9 млн. доларів США.
    Ключові цифри
    §  Вплив як катастрофічних, так і інших потрясінь зачепило третину домашніх господарств, що є значно меншим в порівнянні з 2015 роком
    §  55 відсотків домогосподарств як і раніше відчувають грошову бідність, причому одна третина з них живе в бідності з доходом нижче 100 доларів США на місяць
    §  Економічна (трудова) міграція прогресує, покриваючи до 30 відсотків домашніх господарств в контрольованих урядом районах і половину домашніх господарств в непідконтрольних районах
    §  Більшість населення, що займається тваринництвом і представляє 87 відсотків усіх фермерів, повідомили про часткову загибель поголів'я - в основному через відсутність корму для тварин або готівки, що, в свою чергу, є прямим результатом зростання цін і зміни структури посівів
    §  Хоча 95 відсотків домогосподарств мають доступ до землі, тільки 61 відсоток займаються рослинництвом - в порівнянні з 91 відсотком в 2015 році.
     «Ключовим моментом цього звіту є визнання того, що сільське населення має великий потенціал і що інвестиції можуть надати йому можливості для різних шляхів розвитку», - сказав Фаррух Тоїров, координатор надзвичайної програми ФАО в Україні. «Це повинно розпочатися зі створення базової фізичної та соціальної інфраструктури, наприклад, шляхом надання обладнання, знань і допомоги по кооперації між фермерами».
    «Інвестиції повинні також бути орієнтовані на розвиток відповідних навичок і підтримку підприємництва», - продовжив Тоїров, «в тому числі через кооперативи та інноваційні фінансові механізми».
    Нова доповідь ФАО пропонує  донорам зробити заходи щодо забезпечення джерел засобів для існування центральним пріоритетом, активно використовуючи достойний потенціал, який існує в регіоні.

    Дослідження пропонує три напрямки дій:

    Перше завдання полягає в роботі з громадами для максимального використання місцевих ресурсів і збільшення вигоди від змін в структурі посівів
    Друге завдання - створити необхідну інфраструктуру для підключення сільських районів до зовнішніх ринків збуту, оскільки сьогодні в більшості сіл немає доріг, несправні електромережі та практично немає сховищ
    Третє завдання полягає в забезпеченні стійкості, створюючи можливості для отримання доходів, здобуваючи знання і розвиваючи кооперацію.
    Даний звіт- це вже третє дослідження ФАО сільськогосподарського сектора на сході України, в основі якого покладені попередні видання оцінки соціально-економічного впливу і потреб сільських домогосподарств уздовж лінії розмежування 2015 року і комплексного аналізу сільського господарства 2017 року.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.