За жовтень поточного маркетингового року українські виробники експортували 58,3 тис. т цукру, що в 5 раз більше попереднього місяця.
«Основні поставки здійснювались до Узбекистану – 60% та Азербайджану – 22%. Також, незначні відвантаження були до Таджикистану (5%), Вірменії та Молдови (по 3%)», - прокоментувала керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
Сумарно за перших два місяці 2018/2019 МР було експортовано 69,4 тис. т цукру.
Нагадаємо, за оцінками НАЦУ «Укрцукор» експорт цукру в поточному маркетинговому році складе близько 500-600 тис. т цукру, а основними країнами-імпортерами залишаться Узбекистан, Туреччина та Азербайджан.
Станом на 14 листопада виготовлено 1,2 млн т цукру та перероблено 9,2 млн т цукрових буряків. 9 цукрових заводів уже завершили виробництво.
Більш детально про цінову ситуацію на ринку будемо говорити 12 грудня на конференції «Confectionery & Bakery 2018», яка відбудеться в рамках II міжнародної виставки Ukrainian Food Expo у Міжнародному Виставковому Центрі. Під час заходу, організатором виступає Рада з питань експорту продовольства (UFEB), експерти кондитерського ринку України та світу ділитимуться власним досвідом та практичними порадами щодо розвитку бізнесу.
e-finance.com.ua