• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Мобільний центр обслуговування платників – зручні та доступі умови для отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особами Юр’ївської селищної територіальної громади
    2021-03-23 15:01:01

    Мобільний центр обслуговування платників (далі – мобільний ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) – це крок назустріч платникам, особливо громадянам, які потребують обслуговування і не мають можливості спілкуватись безпосередньо з податковими органами або дистанційно.
    Мобільний ЦОП днями здійснив виїзд до мешканців Новоіванівського, Олексіївського, Преображенського, Чаплинського та Чернявщинського старостинських округів Юр’ївської селищної територіальної громади (далі – ТГ) за участі начальника Юр’ївської ДПІ ГУ ДПС Радіонової Ольги, фахівців Юр’ївської ДПІ ГУ ДПС, начальника Павлоградського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС Онул Ольги, головного державного ревізора-інспектора Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Лимаренко Олени та старшого державного інспектора Павлоградського відділу організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Семець Вікторії, за підтримки заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Юр’ївської селищної ради Тамари Біловол.
    Також, у роботі мобільного ЦОП прийняли участь завідувач сектору доходів фінансового управління Юр’ївської селищної ради Шевчук Олена, староста Новоіванівського, Олексіївського та Преображенського старостинських округів Юр’ївської селищної ТГ Земляна Алла, староста Чаплинського старостинського округу Юр’ївської селищної ТГ Мельник Тетяна, староста Чернявщинського старостинського округу Юр’ївської селищної ТГ Руднєва Наталя, керівники сільськогосподарських агроформувань, фізичні особи – підприємці та громадяни, які одноосібно обробляють земельні частки (паї).
    Під час зустрічі, яка проведена у форматі «круглого столу», Ольга Радіонова повідомила присутніх, за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста, які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОП, які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги.
    Проінформувала громаду про те, що з 1 січня 2021 року запрацював єдиний рахунок для сплати податків як альтернатива до діючої системи зарахування платежів.
    Крім того, з початку 2021 року ДПС запроваджено єдину уніфіковану форму податкової звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
    ДПС вже впроваджені такі електронні сервіси: система електронного адміністрування ПДВ, Е-субсидія, Електронний кабінет, Е-прозорро, Е-малятко, ID14, Е-повернення (повернення переплат – у режимі 24/7, дистанційно подати заяву на повернення коштів через Електронний кабінет в «три кліки»), ПРРО, Єдина звітність (ЄСВ+ПДФО), Єдиний рахунок, електронний сервіс «infoTAX».
    На сьогодні найбільш популярним сервісом ДПС залишається Електронний кабінет, який надає можливість доступу до понад 80 електронних сервісів. Призначення Електронного кабінету – надати платникам можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн.
    Особливу увагу начальниця Юр’ївської ДПІ ГУ ДПС акцентувала на проведенні кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року.
    Звернула увагу, що декларування доходів – це не тільки конституційний обов’язок громадян, але й важливий процес поєднання інтересів держави і суспільства, адже від цього залежить розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту.
    Вона зазначила, що платник податків може обрати зручний для себе спосіб подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), та акцентувала увагу на граничному терміні її подання за 2020 рік (до 01.05.2021).
    Крім обов’язкового подання Декларації громадяни, за певних умов, можуть подати Декларацію і реалізувати своє право на податкову знижку. Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2020 року, можуть подати декларацію по 31 грудня (включно) 2021 року.
    Податківцями надані роз’яснення щодо заповнення Декларації. Під час спілкування з учасниками зустрічі особливу увагу фахівці мобільного ЦОП приділили сумлінній сплаті податків. У ході зустрічі обговорювались питання надходження коштів до місцевих бюджетів; забезпечення повноти обліку землекористувачів, як одного із шляхів збільшення надходжень до місцевих бюджетів плати за землю; своєчасне проведення та перегляд раніше затвердженої нормативної грошової оцінки землі, яка згідно з Податковим кодексом України є базою оподаткування землі.
    Також на зустрічі обговорювались питання щодо переваги використання програмних реєстраторів розрахункових операцій.
    Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОП, від мешканців Новоіванівського старостинського округу, Олексіївського старостинського округу, Преображенського старостинського округу, Чаплинського старостинського округу, Чернявщинського старостинського округу були прийняті заяви за формою № 10-ДР, № 5-ДР, № 1-ДР, на отримання довідки про подану Декларацію, про надання довідки про доходи відповідно до поданої податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за 2020 рiк та Декларації, а також прийняті Декларації.
    Під час роботи мобільного ЦОПу мешканців громади ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» на Facebook.
    Присутнім роздані примірники брошур: «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа на переказ коштів на єдиний рахунок», «8 легких кроків роботи з ПРРО», «Застосування РРО для ФОП-платників єдиного податку», «Єдиний рахунок працює».
    Мешканці громади отримали відповіді на актуальні питання щодо земельного податку, орендної плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
    Староста Новоіванівського, Олексіївського та Преображенського старостинських округів Юр’ївської селищної ТГ Земляна Алла, староста Чаплинського старостинського округу Юр’ївської селищної ТГ Мельник Тетяна, староста Чернявщинського старостинського округу Юр’ївської селищної ТГ Руднєва Наталя подякували податківцям за надання допомоги літнім людям, які не володіють навиками комп’ютерних технологій, у поданні Декларацій та висловив бажання співпрацювати у питаннях отримання адміністративних послуг і у подальшому.
    Заступниця селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Юр’ївської селищної ради Тамара Біловол відмітила позитивний досвід співпраці з податківцями, звернула увагу на значимість спільних заходів органів податкової служби та ТГ у наповненні бюджетів та висловила бажання у подальшій співпраці щодо спільних дій у вирішенні нагальних питань.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.