• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Україні зріс попит на малогабаритні квартири радянської забудови
    2021-10-09 08:00:52

    Ріелтори почали фіксувати підвищення попиту на квартири в будинках радянської забудови. Причому купують старе невелике житло не лише в столиці, а й у інших регіонах. Але в пріоритеті, звісно, великі міста.

    В цілому, як розповіли експерти ринку, на сьогоднішній день понад 70% попиту на вторинному ринку припадає саме на малогабаритні квартири радянської типової забудови.

    При цьому близько 60% з них – це однокімнатні квартири за ціною від $35 тис. У великих регіональних центрах (Харків, Дніпро, Одеса, Львів) і до $50 тис. в Києві. Близько 35% попиту – двокімнатні квартири вартістю $70-100 тис.

    За словами представників профільних асоціацій, з початку 2021 року малогабаритні квартири подорожчали від 7 до 10% залежно від регіонального центру і технічних характеристик.

    Експерти відзначають, що саме високий попит є головним регулятором цін на такі квартири. Наприклад, з 2018-го по 2020 рік вартість однокімнатних квартир в середньому по країні збільшилася практично на 15%.

    Топ-областей за подорожчанням вторинки. Лідери у подорожчанні однокімнатних квартир:

    Хмельницька обл. – в середньому подорожчання склало 31,5%;
    Дніпропетровська, Вінницька та Полтавська обл. – 26%;
    Рівненська – 24,5%;
    Закарпатська – 24%;
    Чернігівська – 22%;
    Київська – 21%.

    В інших областях зростання вартості “однушок” не перевищило 15-20%.

    Чи є ажіотаж? Наразі не доводиться говорити про те, що на ринку спостерігається ажіотаж. Популярність “однушок” і “двушок” завжди була домінуючою на вторинному ринку, зазначають ріелтори.

    Для порівняння: кількість інвестиційних угод на первинному ринку в сегменті одно- і двокімнатних квартир, в залежності від якісних характеристик споруджуваного об’єкта, може досягати 80% в Києві і до 50-60% – у великих обласних центрах.

    Прогноз. Експерти прогнозують, що до кінця року малогабаритні квартири можуть подорожчати в середньому на 2-3%. Але багато чого буде залежати як від епідемічної складової, так і від економічних обставин.

    Инф. finance.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.