• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Статки Ілона Маска зросли на $11 мільярдів за два дні під час свідчення у суді
    2023-01-25 17:30:59

    Статки мільярдера Ілона Маска зросли приблизно на $10,6 млрд до $145,2 млрд з моменту його виступу в п'ятницю, поки він давав свідчення щодо свого приватного твіту у 2018 році про виведення Tesla з біржі. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власний Billionaire Index.

    Деталі
    Це є найбільшим дводенним приростом з листопада. Від початку 2023 року статки Маска зростають разом зі статками більшості з 500 найбагатших людей світу, оскільки ринки оговтуються від турбулентного 2022 року.

    Маск зіткнувся з судовим позовом про шахрайство з цінними паперами, який виник через його твіт у серпні 2018 року. У ньому мільярдер заявив, що «розглядає можливість вивести Tesla в приватну власність» з цінником у 420 дол за акцію і що «фінансування забезпечено».

    Інвестори стверджують, що заяви Маска про те, що він має фінанси для викупу компанії з біржі, були брехнею, яка призвела до великих збитків ще до того, як від цього плану відмовилися. Маск стверджує, що немає причинно-наслідкового зв'язку між його твітами і рухом цін на акції: акції Tesla зросли на 13,3% в день публікації твіту про викуп компанії.

    Неясно, яким шляхом піде федеральний суд присяжних. У 2018 році Маск сказав саудівським інвесторам, що не володіє достатньою кількістю акцій Tesla, щоб зробити її приватною компанією. При цьому Державний інвестиційний фонд Ер-Ріяда «однозначно хотів вивести Tesla в приватну власність», і звинуватив Ясіра Аль-Румаяна, керівника суверенного фонду Саудівської Аравії, в тому, що той передумав.

    Маск сказав, що на той час йому належало близько 19% акцій Tesla, і, можливо, 25%, якщо він скористався деякими опціонами, згідно зі стенограмою. Зараз він володіє близько 13% після того, як з кінця 2021 року продав акцій на майже $40 млрд, щоб сплатити податки і допомогти профінансувати придбання Twitter.

    Мільярдер також наполягав на тому, що лише його акції Space Exploration Technologies Corp. забезпечили б фінансування, необхідне для приватного придбання Tesla. SpaceX стає все більш важливою частиною його статків — його 42% акцій в компанії, що знаходиться в тісному зв'язку з ним, коштують близько $49 млрд, згідно з індексом багатства Bloomberg.

    Минулого місяця Маск став першою людиною, яка втратила $200 млрд зі своїх статків. Зараз втрати Маска становлять близько $195 млрд від свого піка.

    Інф. minfin.com.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.