• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • США розширюють військову допомогу Україні на суму до 600 мільйонів доларів
    2023-09-11 09:00:50

    Міністерство оборони США відоме як Пентагон, виступило із заявою про надання нового великого пакету допомоги у сфері безпеки для України, загальна сума якого складатиме до 600 мільйонів доларів. Цей крок призначений для задоволення насущних потреб України у рамках активних військових дій. За інформацією відомства, цей пакет допомоги є частиною Ініціативи зі сприяння безпеці України (USAI), що свідчить про постійну підтримку Сполучених Штатів для України та її потреб в області безпеки. Оголошений пакет має за мету надання критичних можливостей на короткострокову та довгострокову перспективи для Збройних сил України, спрямованих на захист власної території і стримування російської агресії.

    Серед конкретних пунктів цієї допомоги анонсовано постачання обладнання для підтримки та інтеграції систем протиповітряної оборони в Україні, надання додаткових боєприпасів для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, а також артилерійських снарядів калібру 105 мм, технічних засобів для радіоелектронної та протирадіоелектронної боротьби.

    Допомога також включає підривні боєприпаси для розчищення перешкод, технічну та навчальну апаратуру, а також послуги з технічного обслуговування. У відомстві Пентагону підкреслено, що США будуть продовжувати співпрацювати зі своїми союзниками і партнерами для надання Україні можливостей для задоволення її невідкладних бойових та довгострокових потреб в галузі безпеки.

    Важливо відзначити, що цей анонс стосується початку процесу укладання контрактів на закупівлю зазначеної техніки та обладнання для України через промислових виробників або партнерів Сполучених Штатів. Це не означає безпосереднього виділення зброї з наявних запасів Міністерства оборони США.

    Нещодавно, Сполучені Штати оголосили про відправку невеликого пакету військової допомоги в Україну на суму 175 мільйонів доларів, який також включав в себе обладнання для протиповітряної оборони та додаткові боєприпаси для систем HIMARS. Зокрема, важливим є те, що цей пакет допомоги включає першу поставку до України танкових снарядів із збідненим ураном.

    Зазначимо також, що від 6 до 7 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен перебував в Україні з офіційним візитом. Після зустрічі з керівництвом України, відомство пана Блінкена оголосило про надання Україні додаткової допомоги на суму приблизно 900 мільйонів доларів, включаючи кошти на розмінування, гуманітарну допомогу та боротьбу з корупцією.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.