• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Податкові новини (ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Павлоградський регіон)) 27.10.2023
    2023-10-28 11:06:29

    Дніпропетровщина: мобільний ЦОП розширює локації роз’яснювальної кампанії з питань РРО/ПРРО для суб’єктів господарювання м. Павлограда

    Фахівцями Павлоградської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) у складі робочої групи організовано виїзд мобільного ЦОПу до торгівельних об’єктів м. Павлограда.
    Податківці проінформували представників бізнесу про основні зміни у законодавстві, які відбулись у зв’язку з набранням чинності Закону України № 3219.
    З урахуванням норм Закону України № 3219 увагу підприємців акцентовано на питаннях реєстрації РРО/ПРРО та поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
    Спілкувались про те, хто зобов’язаний застосовувати РРО/ПРРО. Надана інформаційна допомога користувачам касової техніки.
    Працівники ГУ ДПС проінформували бізнес про безоплатне програмне рішення – ПРРО від ДПС України. За результатами проведеної роботи податківців разом з представниками бізнесу було зареєстровано 2 ПРРО.
    Обговорили доступний цілодобово сервіс податкової служби «Електронний кабінет»: переваги та зручності використання та мобільний застосунок «Моя податкова».
    Платники отримали тематичну друковану продукцію (буклети, листівки) ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру.
    Податківцями й надалі проводитимуться заходи роз’яснювального характеру, направлені на обізнаність підприємців в питаннях застосування РРО/ПРРО.
    Такі новації спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з «тіньового» обігу частки готівкових розрахунків.


    Про новації законодавства, використання РРО/ПРРО – під час виїзду мобільного ЦОПу до смт Покровське

    З роз’ясненнями нововведень Закону України № 3219 у частині застосування РРО/ПРРО працівники Покровської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на мобільному ЦОПі завітали до торгівельного об’єкту фізичної особи – підприємця в смт Покровське Синельниківського району.
    Спілкувались про: особливості відновлення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»; умови, за яких застосування РРО/ПРРО – обов’язкове; переваги користування електронними сервісами ДПС, зокрема Електронним кабінетом; порядок безкоштовного отримання кваліфікованих електронних підписів. Обговорювали актуальні питання та зміни у податковому законодавстві щодо земельного податку.
    Податківці нагадали, що більше актуальної та корисної інформації розміщено на субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» (https://dp.tax.gov.ua/) та сторінці «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/) .


    Про РРО/ПРРО під час виїзду мобільного ЦОПу до суб’єктів господарювання смт Юр’ївка

    Мобільний ЦОП продовжує здійснювати виїзди до платників населених пунктів Дніпропетровщини з роз’ясненнями законодавства.
    Наразі основна тематика інформаційної роботи податківців – новації Закону України № 3219, питання застосування РРО/ПРРО та відновлення відповідальності за порушення норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням положень Закону України № 3219.
    Про це спілкувались фахівці Юр’ївської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області під час чергового виїзду мобільного ЦОПу до суб’єктів господарювання (СГ) на торгівельні об’єкти (магазин секондхенд та супермаркет «ЮР’ЇВСЬКИЙ») смт Юр’ївка.
    Під час зустрічей СГ також отримали інформацію  про: порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками, переваги для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин, наслідки використання праці неоформлених працівників.
    Спеціалісти ДПІ надали роз’яснення щодо обов’язку подання громадянами відомостей про зміни даних до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.
    Працюємо далі!


    РРО/ПРРО: УКТ ЗЕД – один із обов’язкових реквізитів фіскального чека

    Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Павлоградський регіон)  нагадує, що відповідно до пункту 11 статті 3 Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції, зокрема, зобов'язані:
    - проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій та/або через програмні реєстратори розрахункових операцій для підакцизних товарів з використанням режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.
    Відповідно до підпункту 14.1.145. пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) підакцизні товари (продукція) – це товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які цим Кодексом встановлено ставки акцизного податку.
    Згідно з пунктом 215.1 статті 215 Кодексу до підакцизних товарів належать:
    - спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво (крім квасу «живого» бродіння);
    - тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;
    - рідини, що використовуються в електронних сигаретах;
    - пальне, у тому числі товари (продукція), що використовуються як пальне для заправлення транспортних засобів, обладнання або пристроїв з двигунами внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення, з двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, з двигунами внутрішнього згоряння з кривошипно-шатунним механізмом та коди яких згідно з УКТ ЗЕД не зазначені у підпункті 215.3.4 пункту 215.3 цієї статті (крім газу природного у газоподібному стані за кодом 2711 21 00 00 згідно з УКТ ЗЕД);
    - автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів;
    - електрична енергія.
    У деяких випадках суб’єктами господарювання проводяться розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій та/або через програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО/ПРРО) для підакцизних товарів без використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД. 
    Звертаємо увагу на необхідність відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, у тому числі відображення коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД. 

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.