• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Антимонопольний комітет України повідомляє новини з регіонів
    2006-01-10 10:46:00

    Кіровоградське обласне відділення АМКУ:

    · надало рекомендації виконкому Кіровоградської міськради вилучити зі своїх рішень вказівку про необхідність отримання споживачами технічних умов при відмові від послуг централізованого теплопостачання. Так, орган місцевого самоврядування своїми рішеннями про надання дозволів мешканцям міста на влаштування індивідуального опалення квартир одночасно зобов’язав їх отримувати технічні умови у теплопостачальної організації, від послуг якої споживач відмовляється. У такий спосіб було штучно створено умови, які ДП «Кіровоградтепло» використало для безпідставних відмов у видачі технічних умов та вимагання необґрунтованої плати за їх видачу і складання акту про відключення квартир багатоповерхових будинків від централізованої системи теплопостачання. Тепер на вимогу Відділення це має бути усунено.

    · визнало та припинило порушення ВАТ “Йосипівське хлібоприймальне підприємство»” конкуренційного законодавства. Відділення встановило, що підприємство зловживало монопольним становищем, вимагаючи від КФ «Кіровоградпаливо» необґрунтовано завищеної плати за проходження по своїх коліях вагонів до паливного складу філії. На вимогу комітету порушення припинено.

    · надало рекомендації Олександрійському міськвиконкому щодо забезпечення своєчасного процесу переукладення договорів між споживачами та КП «Олександріяводоканал» та КП «Теплокомуненерго», умови яких відповідали б чинному законодавству. Рекомендації Відділення взято до уваги та розпочато процедуру переоформлення договорів відповідними підприємствами.

    Чернівецьке обласне відділення АМКУ:

    · припинило порушення Чернівецькою державною санітарно-епідеміологічною службою області конкуренційного законодавства. Так, на виконання рекомендацій Відділення установа припинила антиконкурентні дії. В результаті цього захищено інтереси підприємців області, яких раніше в обов'язковому порядку змушували укладати договори з санепідемслужбою про надання платних послуг під час отримання документів дозвільного характеру. Відтак, за рахунок втручання Відділення, усунуто чергову перепону на шляху розвитку підприємництва.

    · припинило порушення конкуренційного законоваства Лужанською селищною радою Кіцманського району. На виконання рекомендацій Відділення, сільрада прийняла рішення, яким визначила виробника та виконавця послуг централізованого водопостачання та водовідведення в смт. Лужани. В результаті мешканці цього населеного пункту отримали можливість укладати письмові договори про надання житлово-комунальних послуг безпосередньо з їх виконавцем — ДП "Лужанський експериментальний завод".

    Волинське обласне відділення АМКУ:

    · надало рекомендації Ковельському, Любомльському та Ратнівському відділенням земельних ресурсів упорядкувати вартість послуг дозвільного характеру. Рекомендації виконано. Внаслідок вжитих заходів здешевлено вартість видачі довідок про правовий статус, кількісні та якісні характеристики земельних ділянок для фізичних осіб з 15-20 до 5 грн., для юридичних осіб — з 25-50 до 15 грн., довідок про грошову оцінку ділянок — з 50 до 25 грн.

    · виявило порушення конкуренційного законодавства з боку Луцького міського відділення ДАІ УМВС України у вигляді неправомірного стягування плати за надання консультативних послуг при підготовці документів для постановки і зняття з обліку, втраті техпаспорту та отриманні тимчасового талону на право керування автотранспортом. Відділення встановило, що за цю послугу з населення неправомірно стягувалася плата у розмірі 21,95 грн., хоча чинним законодавством передбачено, що вона має надаватися безкоштовно. Реагуючи на рекомендації Відділення, порушник скасував неправомірно встановлену плату.

    · припинило порушення конкуренційного законодавства з боку ВАТ «Володимирцукор» та ВАТ «Горохівський цукровий завод» на ринку переробки цукрових буряків на давальницьких умовах. Внаслідок втручання Відділення, до договорів із населенням було включено зміни, що передбачають повернення фізичним особам усіх продуктів переробки цукрових буряків, або ж компенсування їх вартості при умові грошової оплати.

    Харківське обласне відділення АМКУ:

    · визнало зловживання Харківською філією ВАТ «Укртелеком» монопольним становищем та оштрафувало порушника на 8 тис. грн. Відділення з’ясувало, що окремим абонентам цифрових АТС з програмним керуванням підприємство, без укладання відповідних договорів, неправомірно нараховувало додаткову плату за низку послуг. Відтак загальна кількість абонентів, яким нав’язувалися ці послуги, склала 1473 особи. В ході розгляду справи філія визнала порушення та здійснила перерахунки на суму 20,5 тис. грн.

    Тернопільське обласне відділення АМКУ:

    · надало рекомендації Коропецькій селищній раді щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги водопостачання. Так, Відділення встановило, що при формуванні тарифу для населення було неправомірно завищено величину прибутку. Рекомендації виконано.

    · надало рекомендації Коропецькому комбінату комунальних підприємств щодо припинення порушень конкуренційного законодавства на ринку централізованого водопостачання. Відділення виявило, що у договорах із населенням на послуги водопостачання були відсутні режими надання послуг та права споживачів, не визначено відповідальність підприємств за ненадання, або неякісне надання послуг. На вимогу Відділення привести договори у відповідність до вимог чинного законодавства, комбінат усунув порушення.

    Прес-служба Кабінету міністрів України

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.