• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Банкіри обговорили існуючі проблеми та визначились з датою проведення чергового З’їзду АУБ
    2006-01-30 12:25:00

    Черговий ХІІ-й З”їзд Асоціації українських банків вирішено провести в червні 2006 року. Про це прийняли рішення и Ради АУБ на засіданні, яке відбулося 27 січня. Вів засідання заступник голови Ради АУБ, перший заступник міністра з надзвичайних ситуацій Станіслав Аржевітін.

    В роботі Ради АУБ також взяли участь Наталія Іваненко – директор департаменту НБУ з методології банківського нагляду та Віра Ричаківська – директор департаменту НБУ з бухгалтерського обліку.

    Під час засідання Радою розглянуто актуальні для банківської системи питання. Відбулася відверта дискусія між ами Ради АУБ та керівниками департаментів НБУ.

    Чільну увагу під час засідання Ради банкіри приділили роботі АУБ з законодавчого та нормативного регулювання, оподаткування банківської діяльності, іпотеки, фінансового моніторингу, ліквідності тощо. Банкіри прийняли рішення про необхідність продовження роботи із законодавчого забезпечення розвитку банківської системи та капіталізації банків.

    Зокрема наголошено на необхідності продовження роботи з НБУ з удосконалення порядку розрахунку регулятивного капіталу. Також відзначена необхідність уточнення порядку визначення мінімального розміру регулятивного капіталу (Н2) в перерахунку на гривні. Домовлено провести з цих питань додаткові дискусії в НБУ.

    Значна увага була приділена обговоренню питань щодо необхідності підвищення якості управління ліквідністю банків. Домовлено про створення при АУБ робочої групи з фахівців банків для комплексного опрацювання питань, пов’язаних з удосконаленням нормативів ліквідності, розробки методичних рекомендацій з управління ліквідністю з метою оптимального збалансування за строками активів та пасивів банків.

    Розглядаючи питання оподаткування банків, и Ради відзначили вагомість роботи, проробленої Департаментом АУБ з питань оподаткування банків. Наголошено на необхідності її продовження, в т.ч. з профільним парламентським Комітетом, щодо удосконалення податкового законодавства, здійснення інших заходів, спрямованих на захист та відстоювання інтересів банківської системи.

    В питанні фінансового моніторингу банкіри наголосили на існуючих проблемах, зокрема на невиправдано великих обсягах подання інформації уповноваженому органу, значній кількості неавтоматизованої роботи, необхідності удосконалення програмного забезпечення. Також наголошено на протиріччях в існуючій нормативній базі з фінмоніторингу, нечіткості формулювань тощо.

    З боку банкірів прозвучала стурбованість щодо посилення з боку контролюючих органів перевірок і штрафування банків напередодні виборів.

    Радою також розглянуто питання забезпечення роботи Постійно діючого Третейського суду при АУБ, який би забезпечував швидке та справедливе розв”язання спорів між банками та їх клієнтами. З метою впровадження практики вирішення господарських спорів у такому суді при АУБ, Рада рекомендувала банкам включати у свої договори з клієнтами третейське застереження. Також затверджено зміни у структурі суду. Зокрема, на посаду Заступника Голови Третейського суду при АУБ затверджено Твердохліба Олега Станіславовича та доповнено склад суддів.

    Заслухано інформацію Голови Комітету АУБ з банківської етики Юрія Шрамка про роботу Комітету, обговорено існуючі проблеми.

    Окремо було розглянуто поточну ситуацію, що склалася у сфері охорони банків у зв’язку із спробами ДСО при МВС України необґрунтовано збільшувати для банків вартість озброєних послуг.

    Під час засідання Рада АУБ ухвалила рішення про прийняття до складу АУБ нового а – АКБ “ФінБанк” (м.Одеса). Водночас Радою прийнято рішення про виключення зі складу АУБ банку “Новий” (м.Дніпропетровськ).

    Заслухавши інформацію Президента АУБ про підсумки Всеукраїнської наради банкірів, Рада ухвалила виконавчій дирекції Асоціації сприяти прийняттю НБУ плану заходів з реалізації пропозицій наради.

    Прес-служба Асоціації українських банків

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.