• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Відображення у податковому розрахунку № 1ДФ середнього заробітку мобілізованих працівників та компенсації із бюджету
    2015-05-08 15:46:25

    ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ, який починаючи зі звітного періоду – І квартал подається за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 р. № 4, відображення нарахованих мобілізованим працівникам середнього заробітку та компенсації із бюджету здійснюється окремо за різними ознаками доходу – відповідно «101» та «128» в залежності від періоду їх нарахування та виплати.

    Якщо підприємство у січні та лютому 2015 року (І квартал) нарахувало та виплатило середній заробіток мобілізованим працівникам, нарахувало та перерахувало з нього ПДФО та військовий збір, а також в березні 2015 року (І квартал) нарахувало, але не виплатило середній заробіток мобілізованим працівникам і при цьому в квітні (ІІ квартал) подало до органу соціального захисту населення Звіт з зазначенням сум такого середнього заробітку з метою отримання компенсації, то у Податковому розрахунку ф. № 1ДФ за І квартал в розділі І «Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку» відображаються:

    в першому рядку по мобілізованому працівнику – середній заробіток за ознакою доходу «101»:

    - в графі 3а «Сума нарахованого  доходу» – сума нарахованого  середнього заробітку мобілізованим  працівникам за січень – лютий;

    - в графі 3 «Сума виплаченого  доходу» – сума виплаченого  середнього заробітку мобілізованим  працівникам за січень–лютий (без  середнього заробітку за березень, який не виплачений у зв’язку з поданням Звіту на отримання компенсації);

    - в графі 4а «Сума утриманого  податку, нарахованого» – сума  нарахованого ПДФО на середній  заробіток мобілізованих працівників  за січень–лютий;

    - в графі 4 «Сума утриманого податку, перерахованого» – сума перерахованого ПДФО з середнього заробітку мобілізованих працівників за січень–лютий.

    в другому рядку по мобілізованому працівнику – компенсація із бюджету в межах середнього заробітку за березень за ознакою доходу «128»:

    - в графі 3а «Сума нарахованого  доходу» – сума нарахованої  компенсації в межах середнього  заробітку мобілізованим працівникам  за березень;

    - в графі 3 «Сума виплаченого  доходу» – прочерк (у березні компенсація не виплачувалась у зв’язку з поданням у квітні Звіту на її отримання);

    - в графі 4а «Сума утриманого  податку, нарахованого» – прочерк (на компенсацію із бюджету  в межах середнього заробітку  ПДФО не нараховується);

    - в графі 4 «Сума утриманого податку, перерахованого» – прочерк.

    В розділі ІІ «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір» в рядку «Військовий збір» відображаються:

    - в графі «Загальна сума нарахованого  доходу» – загальна сума нарахованого  середнього заробітку мобілізованим  працівникам за січень–лютий (без суми нарахованої компенсації із бюджету в межах середнього заробітку за березень, оскільки на компенсацію військовий збір не нараховується);

    - в графі «Загальна сума виплаченого  доходу» – загальна сума виплаченого  середнього заробітку мобілізованим працівникам за січень–лютий;

    - в графі «Загальна сума утриманого  податку, збору, нарахованого» –  загальна сума нарахованого військового  збору на середній заробіток  мобілізованим працівникам за  січень–лютий;

    - в графі «Загальна сума утриманого  податку, збору, перерахованого» – загальна сума перерахованого військового збору з середнього заробітку мобілізованим працівникам за січень–лютий.

    Якщо підприємство у місяцях ІІ кварталу буде нараховувати мобілізованим працівникам компенсацію в межах середнього заробітку та подавати Звіти для її отримання, то у розділі І Податкового розрахунку ф. № 1ДФ за ІІ квартал за ознакою доходу «128» по мобілізованому працівнику відображатимуться:

    - в графі 3а «Сума нарахованого  доходу» – сума нарахованої  компенсації в межах середнього заробітку мобілізованим працівникам за квітень–червень;

    - в графі 3 «Сума виплаченого доходу» – сума отриманої із бюджету та фактично виплаченої компенсації мобілізованим працівникам у місяцях ІІ кварталу;

    - в графах 4а та 4 – прочерки (ПДФО на компенсацію не нараховується і не перераховується).

    В розділі ІІ Податкового розрахунку ф. № 1ДФ за ІІ квартал в рядку «Військовий збір» проставляються прочерки, оскільки на компенсацію в межах середнього заробітку мобілізованих працівників військовий збір не нараховується.

    ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.