• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Індекс цін на продовольчі товари ФАО продовжує зростати другий місяць поспіль
    2018-04-05 14:57:11

    Ціни на пшеницю та кукурудзу ініціюють зростання індексу.

    Індекс цін на продовольчі товари зріс в березні через подорожчання зернових та молочної продукції.

    В березні середнє значення індексу було на рівні 172,8 пунктів, що на 1,1% вище ніж в лютому і на 0,7% більше за його значення у минулому році. Зниження цінових пропозицій на цукор та на більшість видів рослинної олії був компенсований зростанням вартості кукурудзи, пшениці та переважної частини молочних продуктів. Зважений торговий індекс відображає ціни міжнародних ринків п’яти основних груп продовольчих товарів.

    Згідно із останніми розрахунками ФАО в Підсумках про пропозиції та попит на зернові, що був опублікований сьогодні, обсяг виробництва зернових культур у світі в 2017 році зріс до рекордного рівня – з 33 мільйонів тон у 2016 році до 2 646 мільйонів тон у 2017. Попри це, за попередніми розрахунками, ФАО очікує, що цьогорічні світові обсяги виробництва кукурудзи та пшениці впадуть.

    Хліб та молоко

    Індекс цін ФАО на зернові продовжує зростати і в середньому на 2,7 відсотків перевищує показники в лютому та на 12,1 відсотків вище за значення березня 2017 року. Ціни на пшеницю зросли згідно з песимістичних очікувань через несприятливі погодні умови, а саме тривалу посуху у Сполучених Штатах Америки та холодну дощову погоду у деяких регіонах Європи. Ціни на кукурудзу зміцнилися завдяки зростанню попиту у світі та негативним прогнозам на врожай в Аргентині.

    Індекс цін на молочну продукцію ФАО на 3,3 відсотки вище за березневий, оскільки високий попит на глобальному рівні підштовхнув зростання цін на масло, сир та сухе незбиране молоко.

    Індекс цін на цукор ФАО знизився на 3,4 відсотки, що на  27,5 відсотків нижче ніж показники  березня 2017 року, завдяки великим експортним ресурсам. Індекс цін на рослинну олію дещо знизився через падіння цін на сою, рапс та соняшникову олію, в той час, як ціни на пальмову олію зміцнилися, завдяки очікуванням, що Європейський Союз поновить імпорт біодизельного палива з використанням пальмової олії  з Індонезії.    
    Індекс цін на м'ясо ФАО залишився незмінним з лютого, через зменшення цін на яловичину, тим часом як ціни на баранину та свинину збільшилися через високий попит на імпортну продукцію, особливо у Китаї.

    Обмежені перспективи розвитку виробництва зернових

    Перспективи для світових обсягів виробництва зернових в 2018 році є обмеженими.

    Очікується, що об’єми світового виробництва пшениці впадуть до 750 мільйонів тон, що приблизно на 1% менше ніж близький до рекордного рівня об’єм минулого року. Прогнози припускають, що обсяги виробництва США відновляться після падіння у 2017 році, в той же час виробництво Китаю, Індії та Російської Федерації можуть знизитися після рекордного року.

    Припускається, що обсяги продукції фуражних зернових також знизяться з їх рекордного рівня 2017 року, беручи до уваги негоду в Аргентині, перехід від вирощування кукурудзи до виробництва сої в Бразилії, та зменшення площ посівів у Південній Африці.

    За останніми прогнозами ФАО, світові запаси зернових, на момент завершення вегетаційного сезону в 2018 році, будуть становити майже 748 мільйонів тон, що майже на 4% перевищує минулорічні обсяги і тим самим встановлює новий рекорд. Це зростання, в основному, спровоковане ростом виробництва пшениці. Запаси такого розміру дадуть змогу, в певній мірі, пом’якшити вплив очікуваного зменшення річних глобальних обсягів виробництва.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.