• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Банки зможуть кредитувати онлайн завдяки «Дія.Підпис»
    2021-09-13 09:15:12

    Банки зможуть підписувати з позичальниками кредитні договори онлайн завдяки використанню українцями послуги «Дія.Підпис» в мобільному застосунку «Дія».

    Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Споживче кредитування – 2021: яким буде новий бізнес-сезон», який провів «Фінансовий клуб».

    «Дуже великий крок зроблено в цьому напрямку з боку регулятора, з боку Міністерства цифрової трансформації. Ми співпрацюємо з усіма великими мережами побутової техніки і до високого сезону, до жовтня, розраховуємо, що всі запустять «Дію», тобто використання цифрових е-паспортів при кредитуванні в магазинах. Це позитивний крок: і зменшення паперового документообігу, і більш зручно клієнту користуватися – носити з собою смартфон, а не кіпу документів», – зазначив заступник начальника департаменту цифрового бізнесу банку «Глобус» Олександр Дубихвіст.

    Про головні банківські новації ми також розповідаємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі останніх новин.

    Інші банки також хочуть використати нові можливості.

    «Багато банків завдяки «Дії», Мінцифрі, ініціативі НБУ будуть спрощувати процедури. Банк «Глобус» вже може підписувати кредитні договори «Дія.Пидпис». Це дуже класно. І, в принципі, я впевнений, що всі банки будуть туди йти. Як мінімум повторні кредити для наших позичальників ми почнемо видавати, вже не приходячи до банків, і незабаром почнемо видавати кредити і новим позичальникам без візитів у банк, як це роблять фінкомпанії, в набагато простіший спосіб, ніж це видає банк», – каже начальник відділу по роботі з фізичними особами головного управління роздрібного бізнесу Правекс Банку Олег Заяць.

    Нові технології та послаблення регуляції зроблять банківське кредитування онлайн швидшим, майже як у фінкомпаній.

    «Кредит «Манівео» – це декілька кліків, а взяти кредит в банку онлайн – це цілий процес, який потрібно пройти. «Фінки» швидші і комфортніші для клієнта. Банки можуть прийти в цей сегмент і скласти серйозну конкуренцію, але поки що вони її програють», – пояснив заступник голови правління Таскомбанку Артур Муравицький.

    «Дія.Підпис» надає банкам майже ті ж можливості, які роками фінкомпаніям надавав OTP-пароль в СМС.

    «Фінкомпанії регулюються законом про електронну комерцію, де підписом є OTP-пароль, а у банків є пряма заборона використовувати такий аналог підпису без договірних відносин з клієнтом. Це закривало сегмент онлайн-кредитування для банків. Але зараз з’явилася «Дія.Підпис», і з клієнтами, які використовують «Дія.Підпис», ми можемо використовувати її для укладання угод», – сказав Олександр Дубихвіст.

    Инф. finance.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.