• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Захисти свої грошi на пластиковiй картцi... SМS-кою
    2006-01-30 14:10:00

    Пластикова картка давно перестала бути диковинкою i сьогоднi є чи не у кожнiй сiм'ї. Банкiвськi установи видають картки зарплатнi, корпоративнi, приватнi... Це дуже вигiдно i зручно, бо ж не потрiбно носити в гаманцi великi суми грошей, досить у потрiбний момент пiдiйти до банкомату. Або й взагалi розрахуватися у магазинi "без грошей" - лиш карткою. Щоб отримати таке благо, досить завiтати у банк - процедура займає лiченi хвилини. А от що робити, коли картка зникла?

    - Якщо ви втратили картку, навiть за кордоном, це ще не означає, що ви втратили усi грошi, - запевняє економiст вiддiлу платiжних карток КБ "Захiдiнкомбанк" Наталя IГНАТIЙЧУК, до якої ми звернулися за порадою. - Треба лише якнайшвидше звернутися у банк, в якому вiдкрито рахунок, i повiдомити про згубу (у договорi обов'язково вказується номер телефону пiдтримки клiєнтiв). Картку негайно заблокують, а клiєнту видадуть iншу пiсля того, як вiн напише вiдповiдну заяву. Головне не зволiкати! I пам'ятайте, що без PIN-коду (секретний код, що видається власнику разом з карткою) нею скористатися фактично неможливо. Тому завжди застерiгаємо клiєнтiв, щоб не розголошували його третiм особам, навiть рiдним.

    Велика помилка, коли PIN-код кладуть на видному мiсцi або ж взагалi у нього загортають картку. Це дуже "зручно": втратити картку, а з нею - i всi грошi. Панi Наталя зiзналася, що бувають випадки, скажiмо, коли карткою чоловiка без його вiдома користуються дiти та дружина, а вiн потiм дивується, куди зникають кошти. Iнколи iз зарплатних карток "тягнуть" грошi колеги, з якими власники довiрливо дiляться секретною iнформацiєю.

    А от розрахуватися нею в магазинi можна! Правда, продавець повинен перед проведенням операцiї звiрити пiдпис на зворотi картки з пiдписом власника у документi, що посвiдчує особу. Але, на жаль, цього правила дотримуються не всюди.

    - Зважаючи на такi випадки, корисною для клiєнтiв є спецiальна SМS-послуга, яку надають певнi банки - за її допомогою можна контролювати рух коштiв на рахунку, - консультує Наталя Iгнатiйчук. - На ваш мобiльний номер пiсля проведення фiнансової операцiї вiдразу надходить повiдомлення про те, скiльки грошей знято. I якщо ви бачите, що нiчого не купували, вiдразу розумiєте, що карткою скористався хтось стороннiй. Тодi з власного телефону знову ж таки за допомогою SМS-ки можна самому заблокувати картку. Коли все з'ясується (наприклад, якщо картку не вкрали, а ви забули, що дали її комусь з рiдних), ви так само можете її розблокувати. А ще за допомогою SМS-послуги можна вiдразу дiзнатися залишок на рахунку.

    Пам'ятайте, що пластикова картка - це "рука", яка знiмає грошi з рахунку. Якщо клiєнт вчасно похопився, що втратив картку, i вiдразу повiдомив про це банкiвську установу, ризик втрати грошей мiнiмальний.

    Інф. uabanker

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.