• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Киеве опять заговорили о фальсификациях
    2013-03-09 02:03:20

    На думку пікетувальників, міністр освіти і науки Дмитро Табачник робить багато для того, щоб відновити справжню історію країни в шкільних підручниках. Тим не менше, йому це не повністю вдається, оскільки після масових фальсифікацій і грубих підтасовок з часів «помаранчевої» революції в підручниках постійно перекручують історичні факти

    На думку ініціативної групи (так представилися пікетники), вивчаючи шкільну програму з історії українські школярі отримують псевдознання, оскільки в підручниках пропонуються для вивчення зіпсовані історичні факти.

    Учасники розгорнули плакати «Припиніть перекручувати нашу історію!», «Досить брехати нашим дітям!», «Лжеісторію на смітник!», «Ми проти вашої іSSторіі!», «Стоп фальсифікаторам історії!».

    Зокрема, пікетувальники висловили невдоволення діяльністю інституту історії України та обурилися тим процесам, які, на їхню думку, відбуваються в освітній системі України під пропагандистським впливом людей, перекручує історичну правду.
    «Завдяки псевдоісторикам над Києвом - матір'ю міст руських - розвиваються німецький і австрійський прапори. Завдяки їм наша країна у вигляді гімну виспівує пісню польських шовіністів. А все починається з підручників історії, де постійно пишуть, що українська нація існувала ще з часів Київської Русі. Ця - шизофренія, яку через підручники і роздвоєння свідомості нав'язують нашим дітям. І ми виступаємо категорично проти цього! », - Заявив учасник пікету Борис Рудницький.

    На думку пікетувальників, міністр освіти і науки Дмитро Табачник робить багато для того, щоб відновити справжню історію країни в шкільних підручниках. Тим не менше, йому це не повністю вдається, оскільки після масових фальсифікацій і грубих підтасовок з часів «помаранчевої» революції в підручниках постійно перекручують історичні факти. «І чим раніше ми звернемо увагу на цю проблему, тим швидше лже-історики візьмуться за розум і почнуть застосовувати наукову методологію при написанні і затвердження освітніх текстів», - вважають кияни.

    «Я прочитала ряд шкільних підручників з історії та зазначила, що в кожній главі є невідповідності. Основний прийом фальсифікаторів історії - це заміна понять «Русь», «російський» на поняття «український». Як приклад, можу навести один з підручників: ось - перша сторінка, перша глава, де написано «українська аристократія 16-го століття, яка розмовляла дозволеною офіційно руською мовою».
    Але це ж маячня! На наступній сторінці - українська і білоруська аристократія використовувала у себе руську мову». Це - підміна понять!», - Підкреслила учасниця пікету Наталія Шостка.
    Як результат, в що знаходиться біля входу в приміщення інституту історії урну були викинуті близько десятка підручників. Зокрема, «Вступ до історії України» для 5-класників авторства В. Мисан, «Історія України XVI-XVIII століть» для 8-го класу (автор - Г. Швидько) і «Історія України» для 8-го класу співавторства Про . Струкевич, І. Романюк і Т. Пірус, «Історія України» за 10-й клас авторства Ф. Турченко, «Історія України» для 11-класників авторства О. Струкевич, І. Романюк та С. Дровозюк та інші.

    Підручники, які, на думку ініціаторів пікету, є фальсифікованими і неприйнятними для вивчення в школах, активісти викидали зі словами «Це брехня, на звалище!», Попередньо озвучивши деякі абзаци з цих книг.

     

    http://novaera.te.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.