• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Почему у киевлян в борьбе с застройщиками сдают нервы
    2013-08-12 07:03:46
    8 серпня кияни взяли штурмом скандальне будівництво супермаркету на вулиці Маяковського. Спочатку активісти заблокували в'їзд на Троєщину, а потім взялися валити паркан навколо будмайданчика. Водночас охоронці будівництва намагалися відбивалися від активістів, сиплячи на них піском та жбурляючи пляшки з гарячою смолою. Міліція розпочала кримінальне провадження за фактом «злісної непокори» під час протесту і сутички на будівництві супермаркету. 
     
    В липні близько 500 мешканців столичного масиву Березняки і громадські активісти знесли огорожу забудовника, протестуючи проти вирубування скверу. Зокрема, під час акції, люди спробували пройти на територію скверу, який оточено залізобетонною огорожею. Проте їх не пустили. Люди почали ламати ворота. Пізніше їх демонтували. Протестувальники вимагали зупинити знищення скверу, не допустити будівництва супермаркету і повернути сквер київській громаді.
     
    Також кияни активно протестують проти будівництва у Десятинному провулку. Зокрема, 20 липня вранці кілька десятків киян зайняли територію будівництва на Десятинному провулку 3-5 і розпочали демонтаж паркану і ліквідацію незаконного підкопу під сусідні будинки. 26 червня у Десятинний провулок, 3-5, де раніше зупинили незаконне будівництво у буферній зоні собору Святої Софії Київської, відновилися будівельні роботи.
     
    У квітні під час акції протесту проти вирубки дерев на вул. Дніпроводській (Оболонський район Києва) було затримано активістів Ігоря Луценка та Віталія Грузинова. Деяким активістам завдали тілесних ушкоджень. Зокрема, Микола Коханівський потрапив до лікарні.
     
    В лютому кілька сотень жителів столичного Лівого берега пікетували будмайданчик на вулиці Микільсько-Слобідській. На думку протестувальників, забудовник незаконно заволодів прибережною зоною Дніпра. Акція була організована з ініціативи ГО «Наша земля», також до мітингувальників долучилися народні депутати від фракції УДАР Віктор Чумака і Наталія Новак. За словами протестувальників, на території з 2008 року намагаються звести кілька багатоповерхівок та готель, хоча, начебто згідно з рішенням прокуратури, на цьому місці заборонено будь-що будувати.
     
    Ще з минулого року активно захищали кияни і Гостинний двір. Остання акція протесту проти незаконної забудови відбулася у травні. 26 травня під час акції «З’єднаємо живим ланцюгом Гостинний двір» троє активістів – Тетяна Чорновіл, Ігор Луценко і Марія Лебедєва, на знак протесту проти забудови, піднялися на будівельний кран. Проте на цей час будівельні роботи в Гостинному дворі продовжуються.
     
    Також великого резонансу набули події в Броварах, що біля Києва. 25 травня, в парку «Перемога» у Броварах, під час демонтажу паркану навколо незаконної забудови підприємством, яке належить особистому масажисту Миколи Азарова Сергію Федоренко, молодики характерної зовнішності на очах у міліції побили журналіста. Міліція мовчки спостерігали побиття журналіста місцевого порталу «Маєш право знати» Андрія Качора і в інцидент не втручалася. «Спортсмени» також побили учасника акції. Згодом міліція затримала двох активістів ВО «Свобода» Миколу Смірнова і Руслана Ткаченка, які брали участь в акції. На вимогу народного депутата від УДАРу Павла Різаненка затримати бойовиків, міліція не відреагувала.
     
    Тиждень.ua e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.