• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ужасное ДТП в Киеве: пострадавшая умерла, виновный - на свободе
    2013-09-27 08:03:00
    Нещодавно померла жінка, яку справедливо можна назвати «героїнею»  - за силу духу та витривалість. Вкоротили їй віку травми, отримані ще під час ДТП 2009 року. Уже чотири роки ведеться  безуспішна боротьба за покарання винного в цьому ДТП, але поки що безрезультатно.
     
    4 червня 2009 року в авто ТOYOTA АА 1118 ЕС, у якому їхала Лідія Гуцол зі своїм чоловіком Михайлом Гуцолом, врізався автомобіль «КІА» CERATO. На той момент Лідія Володимирівна працювала в Міністерстві праці та соціальної політики України. Була держслужбовцем сьомого рангу, нагороджена багатьма грамотами й подяками, медаллю «За сумлінну службу». Останню нагороду їй було вручено від уряду за підписом Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Будучи інвалідом 1-ої групи без обох ніг, жінка сумлінно працювала, вкладаючи в роботу всі свої знання й сили. Лідія Гуцол, незважаючи на свою інвалідність, була ще й громадським активістом – першим віце-президентом ЗЕПУ «Набат».
     
    Під час наїзду автомобіль Гуцоців ТОYОТА стояв на вул. Рогніденській у м. Києві, готуючись здійснити поворот на вул. Ш. Руставелі, щоб під’їхати до адмінприміщення Міністерства праці та соціальної політики України. У цей час по першій смузі в бік вул. Басейної на великій швидкості їхав автомобіль КІА. Мабуть, не впоравшись з управлінням, його водій врізався у Тойоту. Удар був такої сили, що у Лідії Гуцол повідлітали з культів ніг та зламалися протези, а сам автомобіль підкинуло вверх.
     
    Якби водій КІА дійсно рухався зі швидкість 50 км за год, як було вказано пізніше в його поясненнях, то, вірогідно, мав би технічну можливість запобігти наїзду на авто. Крім того в матеріалах кримінальної справи мають місце протокольні свідчення свідків Довбуша Я. С. та Панчія Т. М., які засвідчили, що водій автомобіля КІА перед наїздом на авто ТОYОТА не пропустив їх, пішоходів, які уже перебували на «зебрі».
     
    Постраждалої в ДТП уже нема, а винні в ньому й досі не покараніЗнімки, що були зроблені після аварії, чітко фіксують і показують: автомобіль ТОYОТА не здійснював наїзд на автомобіль КІА, оскільки передній державний номер авто не пошкоджений. Це підтверджує те, що автомобіль не виїжджав на головну дорогу, інакше б номер та передня частина авто були б вм’яті. Отже, автомобіль ТОYОТА не є винуватцем ДТП.
     
    Але парадокс у тому, що правоохоронні органи вирішили, що все було до точності навпаки, ставши на захист водія КІА. Так працівник ДАІ категорично відмовився фіксувати у схемі пригоди місце наїзду, що його вказував М. Гуцол, а склав схему та протокол ДТП виключно на користь водія КІА. Під час складання протоколу працівники ДАІ не допускали до себе Михайла Гуцола фізично, відштовхуючи руками. Працівник ДАІ Устенко О. П., який вів слідчі дії до порушення кримінальної справи, так і не ознайомив М. Гуцола зі схемою та протоколом ДАІ, натомість намагався відібрати пояснення у постраждалої Лідії Гуцол, яка перебувала в лікарні «Феофанія».
     
    Через добу після ДТП виявилося, що в автомобілі КІА перебувала начебто ще й дружина та дитина водія КІА, хоча семеро осіб засвідчили, що на момент аварії в авто була лише одна людина. Не зважаючи на заяви свідків, дружині водія КІА призначили судово-медичну експертизу.
     
    До цієї історії «вплутали» й сина Михайла Гуцола – Родіона, котрий приїхав до батьків одразу після аварії. Працівник Печерського ДАІ Устенко О. П. здійснив грубе порушення його конституційних прав, примусивши підписати документ (чистий аркуш паперу із незрозумілими контуром чогось, що згодом виявилося схемою ДТП), погрожуючи відібрати посвідчення водія. Фальсифікація полягає й в тому, що ні працівник ДАІ Устенко О. П., який вів документацію ДТП, ні слідчий О. В. Зав’ялов умисно не долучили до кримінальної справи заяви Родіона Гуцола про відклик підпису під начебто схемою ДТП. Усі наступні звернення Михайла Гуцола до Генеральної прокуратури України ігнорувалися.
     
    Постраждалої в ДТП уже нема, а винні в ньому й досі не покарані.
     
    Після автомобільної катастрофи Лідія Володимирівна довгий час хворіла. На жаль, через бездіяльність слідчих міліції не було призначено медичну експертизу ані їй, ані її чоловікові. Після довготривалого лікування та перебування в лікарні жінка цього року померла. Саме травми, отримані під час ДТП, як вважає її чоловік, вкоротили їй віку.
     
    Незважаючи на заслуги перед державою Україна, остання нічого не зробила, щоб захистити подружжя Гуцолів. Усі їх заяви до Генпрокурора не дали жодних результатів.
     
    Тому керівництво та активісти ЗЕПу «Набат» заявляють, що смерть Лідії Гуцол - на совісті прокуратури й слідчих і що через це змушені звертатися до гаранта Конституції України – Президента Віктора Януковича.
     
    Источник e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.