• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Громкий скандал вокруг киевского ресторана: интервью пострадавшей
    2013-11-03 00:04:00
    «Близько третьої години ночі пролунав вибух. Чоловік одразу схопився з ліжка і помчав до вікна. Там він побачив нашу палаючу машину і силует людини, що відбігала від неї…», - розказує «Свідомо» киянка Ганна Любась. Відійшовши на пару кроків, за розмовою пильно слідкують її схвильований чоловік та 9-річний син. Всі помітно нервують. «Вам страшно?», - питаємо ми, і знітившись, переводимо погляд на спалену вщент дорогу іномарку…
     
    Історія Ганни Любась почалась у квітні. Тоді її сім’я та родини інших мешканців будинку на Русанівській набережній, 10 стали заручниками цілодобового ремонту ресторану «Муракамі».
     
    З реконструкцію приміщення на першому поверсі дуже поспішали, тож не гребували орудувати перфоратором по вихідних та святах. Під вікнами квартири на другому поверсі встановили величезні витяжки та кондиціонери, що створювали додатковий шум. Мешканці почали масово писати скарги й колективні заяви в міліцію та прокуратуру.
     
    За кілька днів після початку робіт у квартирах Ганни та її сусідів поповзли тріщини. Жінка звернулась до ЖЕКу № 420, аби з’ясувати причини їх появи. ЖЕК склав акти, що підтверджували вину ресторану.
     
    Як засвідчила експертиза, «дозвільні документи на проведення вказаних робіт відсутні, в тому числі знесення несучих конструкцій, що може призвести до руйнування будинку в цілому».
     
    Під час чергових переговорів і вмовлянь дирекція ресторану почала погрожувати мешканцям будинку, в тому числі й Ганні. «Ви усвідомте, які ми великі. Тягатись з нами може не витримати серце. З нами взагалі довго не живуть». Ці слова належать чоловіку, що представився співробітником ТОВ «Каре-Альянс», юридичної особи, яка володіє ресторанами «Муракамі». Втім, прізвища він не назвав. Жінка згадує, що чоловік був схожий на колишнього правоохоронця.
     
    Замкнене коло
     
    Вже за тиждень після цих «переговорів» автомобіль активної мешканки грабують – з багажника зникають сумки. Через місяць його щедро поливають зеленкою. «На жаль, фіксувати цей факт не було часу – помчала на мийку», - говорить Ганна. Зрозумівши, що справа стає дедалі серйознішою, жінка звернулась за допомогою до нардепа Віктора Чумака. Лише після його депутатського запиту на справу почали звертати увагу в державних органах.
     
    Однак це не допомогло. Численні відповіді, які почали надходити одна за одною з різних відомств нічого не вирішували. Інспектори Державного архітектурно-будівельного контролю також визнали неправомірність реконструкції приміщення, але вручити припис щодо усунення порушень не могли. «У зв’язку з тим, що не вдалось встановити об’єкта містобудування, що виконує будівельні роботи», - так пояснили «контролери» свою бездіяльність.
     
    В пошуках виходу
     
    «Цей жах продовжувався, аж у міліції мені порадили звертатись до суду». І поки Ганна наймала судових експертів і вивчала закони, біда трапилась з її сусідкою знизу. 20 вересня в квартирі бабусі, що мешкає на другому поверсі, прямо над розважальним закладом, прорвало каналізацію.
     
    Помешкання літньої жінки затопило відходами. Як наслідок, вона затопила «Муракамі». Мешканці припускають, що сталось це через незаконне втручання будівельників у розвідні каналізаційні стояки. Однак, з ресторану, який так діловито перебудовував приміщення, на допомогу пенсіонерці не прибігли. Зате написали на неї скаргу. Ганна Любась і тут стала кісткою поперек горла «Муракамі». Вона допомогла бабусі скласти заяву до ЖЕКу, наполягла на проведенні інспекції та встановленні причини прориву.
     
    За два тижні, 4 жовтня, Ганна Любась виграла свою справу. Суд встановив, що ТОВ «Каре-Альянс» при виконання реконструкції приміщень таки втрутилося в несучі конструкції будинку.
     
    Суд постановив відшкодувати потерпілій 87 тисяч 554 гривні на ремонт квартири, 2 тисячі гривень морального збитку (позивачка просила 100 тисяч гривень), а також судові витрати на сплату судового збору у розмірі 875 гривень.
     
    За моє жито мене ж і бито
     
    Рішення набрало чинності 15 жовтня. ТОВ «Каре-Альянс» мало тиждень на його добровільне виконання. Але йти з грошима до киянки ніхто не поспішав. «Лише в понеділок, 28 жовтня, «Муракамі» мали б арештувати рахунки за невиконання рішення, а в ніч на четвер горить наше авто» - говорить Ганна Любась. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій підтверджують: «Причиною загоряння автомобіля Scoda Octavia був підпал».
     
    Здається, у цьому дворі ніхто не сумнівається,  що згоріле авто - це помста і спроба залякати молоду жінку. Цікаво, що в день підпалу, мешканці будинку вперше не побачили біля під’їзду жодної службової машини ресторану.
     
    Допомогти киянці взялись користувачі Facebook. Мережею вже ширяться заклики оголосити «Муракамі» бойкот. Нардеп Володимир Ар’єв також пообіцяв направити до  прокуратури звернення з вимогою розслідувати справу.
     
    Аби хоч якось захистити родину від подальшої помсти, Ганна вирішила надати справі розголос і запросила кілька провідних телеканалів. До неї і справді приїхали журналісти, але після візиту  передзвонили і повідомили: «Справа незначна, і в ефір сюжет не поставлять».
     
    І поки слідство шукає паліїв автомобіля, стінами будинку продовжують повзти тріщини. А в «Муракамі» тим часом безтурботно розливають саке.
     
    Источник e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.