• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Бесчеловечная квартирная афера: под ударом оказались все одинокие киевляне
    2013-11-05 23:14:00
    У Києві псевдодоглядальники видурюють у самотніх літніх людей квартири. Про це йдеться в сюжеті "Грошей".
     
    Жертвою таких аферистів стала 70-річна киянка, яку нещодавно поховали. Вона не мала дітей і майже нічого не чула. Але сильна жінка ніколи не жалілася, завжди усміхнена і весела вона поверталася у свою однокімнатну квартиру, аж поки її столичні метри комусь не знадобились.
     
    Близько другої ночі сусіди почули дивні звуки, мовляв, незнайомі люди почали виламувати двері старенької. Своїх кривдників покійна, мабуть, і не почула, бо ж була зовсім глухою.
     
    Сусіди впізнали у кривдниках працівників місцевого ЖЕКу, які зламали двері і разом із бабусею викрали всі документи.
     
    "Ось тут лежали документи - все пусте. Були документи на квартиру, паспорт, пенсійне посвідчення, інвалідне посвідчення. У неї і золото було, і гроші. Все було", - говорить племінниця померлої.
     
    Шахраї полюють на найбезпомічніших: у ціні інваліди, пенсіонери та просто самотні люди.
     
    "Грубо кажучи, можна зайти в квартиру, в центрі до літньої людини, вбити, а потім взяти документи і оформити. Відповідно бабусі, дідусі, раптом об'являються в кращому випадку десь там за прибудовами великого міста, а в гіршому - на цвинтарі, на жаль", - зазначає юрист Едуард Багіров.
     
    Інформацією про самотніх пенсіонерів та інвалідів торгують соціальні служби. Програма "Гроші" пішла на експеримент – в соцслужбу на роботу влаштувалася журналістка і виявилося, що доступ до бази даних усіх самотніх київських пенсіонерів отримати дуже легко.
     
    В програму звернулася жінка, подруга якої постраждала саме від липових соцпрацівників. "Звати її Єлизавета, їй 65 років. Ми не знаємо, жива вона чи ні, за ці 2 місяці, що ми її розшукуємо", - розповіла жінка.
     
    Останній раз вона розмовляла з подругою майже 2 місяці тому. "Її просто приїхали і насильно вивезли з лікарні. Її просто посадили і сказали - їдемо додому, взяли і вивезли в невідомому напрямку. Ми телефонували, у вікна дивилися, ніхто нам не відкривав", - додала жінка. Єлизавета Павлівна усе життя працювала лікарем і 15 років прожила у щасливому шлюбі, але нещастя їй принесла двокімнатна столична квартира.
     
    "Вона йшла від мене та зустріла свою знайому Тамару. Запросила та її на чай. Ліза потім розповідала - потім мене, напевно, чимось підпаювали, я постійно хотіла спати, пам'ятаю, що в БТІ - і більше вона нічого не пам'ятає. Вона прийшла додому і не може потрапити до квартири, а Тамара говорить - квартира ж вже не твоя, а моя, ти ж мені її подарувала", - розповіла подруга жінки. Новоспечені господарі дверей не відчинили. Тим часом у місцевому міліцейському відділі вразили зізнанням: "Так, я хочу сказати, послухайте уважно. Вони поїхали, мені зателефонували, вона там себе нормально почуває", - повідомив міліціонер. Він запевнив, що літня жінка, яка потребує негайної допомоги медиків, спокійно живе собі у "райських умовах".
     
    "Слухайте, в цій квартирі, де вона всіх прописала, вона нікого не збирається виганяти і не вижене", - сказав правоохоронець і додав журналістам: "А я не хочу, щоб ви її бачили. Ви спочатку доведіть, що це ваша родичка". Тон розмов змінився тільки після того, як кореспонденти продемонстрували посвідчення журналіста. Виявилося, що старенька знаходиться у Вінницькій області у селі Моївка.
     
    "Вона говорила, що їй тут добре і навіть в лікарню її возили на консультацію", - повідомили у міліції. Програма "Гроші" вирішила на власні очі перевірити справжній бабусин рай. Прибувши на місце, журналістів одразу не впускав якийсь чоловік, однак після погроз викликати міліцію він таки відвів кореспондентів та подруг жінки у сусідній сарай, де ховали бабусю. Жінка впізнала рідних собі людей. Їй важко говорити і вже не може ходити, але вона благає про допомогу. Старенька розповіла, як її привезли силоміць після того, як змусили підписати якісь документи.
     
    "Я була сонна. Тільки випила молоко козяче, і була така загальмована, і я навіть не пам'ятала", - розповіла жінка.
     
    Виявилось, що як тільки новоспечена доглядальниця переоформила документи на себе і прописала у двокімнатній квартирі усю сім'ю, немічна бабуся стала їй не потрібна і та вивезла її подалі до далеких знайомих.
     
    За словами лікаря-нарколога, "правильні таблетки" дозволяють маніпулювати людиною як завгодно, тут не тільки квартиру, а й на органи продатися можна. Програма "Гроші" вимагає від генеральної прокуратури втрутитися у ситуацію і дати відповідь, хто винен у тому, що літню жінку тримають у хліву, а в міліції сидять склавши руки.
     
    Источник e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.